Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kicia20

wąsik u kobiety 2

Polecane posty

Gość kicia20

Witam, mam bardzo jasną karnację i nigdy nie miałam problemów z nadmiernym owłosieniem. Jednak pojawił mi się wąsik, a dokładniej bardzo jaśniutki meszek. Nie jest bardzo widoczny, ale jednak z bliższej odległości można go dostrzec bez problemów. Mam pytanie jak go usunąć, ale w taki sposób, by nie odrastał ciemniejszy i grubszy ( jak na przykład przy goleniu), lub jak sprawić by był jeszcze mniej widoczny? Czy przecieranie go wodą utlenioną, aż się skruszy ma sens? Bardzo prosze o pomoc i pozdrawiam.

Gość idz do kosmetyczki
usunie ci woskiem

Gość Przecieranie
przecieranie wodą utlenioną nie ma sensu, bo wbrew pozorom woda przyspiesza porost !!!

Gość LiLi251
Ja również radzę usunąć wąsik woskiem, nawet sama w domu mozesz to zrobic, tylko na pewno wyjdzie jakies podraznienie, ale po kilku razach meszek bedzie mniej widoczny, bedzie osrastal ale wolniej; podraznien pozniej tez nie bedzie. Woda utleniona w ogole nie dziala, wybielilaby Ci tylko skore pod meszkiem, a to by jeszcze gorzej wygladalo. Usunięcie woskiem jest troche bolesne, ale da sie wytrzymac:) a i efekt i samopoczucie jest o wiele lepsze:) pozdrawiam