Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1234543210

Ile powinno być niemowle 7m-cy ???????????

Polecane posty

Gość 1234543210

Moja córka mleko pije ładnie, ładnie zjada kaszkę, zupki itp. Nie ma problemu z jedzeniem, ale z piciem - owszem :( Piję około 100ml dziennie :o czy to nie za mało? Czy to będzie woda, herbatka czy soczek to jej obojętne, ale więcej dziennie nie pije.

Gość 1234543210
Tzn. nawet nie dziennie, a na dobę, bo noce przesypia całe.

Moja też nic nie pije tylko pierś i jak je np mięsko z zupki i widzę że wyciumkała wszystko z niego i takie suche zostało to daje samą wodę z zupki na łyżeczce żeby dalej ciumkała.A po obiadku chce pierś na popicie zawsze

Gość anikom
po co szukąć dziury w całym jeżeli dziecko rozwija się dobrze, przybiera na wadze to po co robic sobie dodatkowe problemy, widocznie taka ilość mu wystarczy.

Gość To i tak nie jest tak źle
Moja ma prawie 10 miesięcy i poza mlekiem nie weźmie do ust żadnego płynu! Nic! Próbowałam wszystkiego,codziennie z nią "walczę" o choćby łyczka, próbuję ją trochę oszukiwać,ale nic to nie daje! Mała jest zdrowa,lekarz powiedział,że taki już jej urok:/

moja za to wogole mleka nie pije, tzn 100-200 ml dziennie to juz cud za to soczki-o tak, potrafi naraz 200ml wypic (a w ciagu calego dnia wypije 2x200ml), zje tez wszystko, wogole widac ze uwielbia jesc a mleka nie wypije :-/ kaszke na gesto z lyzeczki-jak ma dobry dzien ;)

Gość anikom
jeżeli jednak macie duże wątpliwości to zapytajcie najlepiej lekaża przy najbliższej wizycie

mój synek ma 7 miesięcy i pije dużo mleczka ale soczki też bardzo lubi, gorzej z herbatką takiej dla dzieci w ogóle nie chce, za to jak babcia dała mu posmakować na łyżeczce takiej zwykłej i to gorzkiej to pił i chciał jeszcze ...dziwne

Gość 1234543210
Tyle, ża ja nie karmię piersią :( podaję bebilon, a ono jest inne niż mleko matki i nie poi malucha :(

dokladnie, dziecko karmione sztucznie powinno byc dopajane. Mam ten sam problem tylko ze z noworodkiem, tez nie lubi pic i pije malo, lubi tylko glukoze i jej potrafi wypic sporo, ale lekarz zabronil dawac. Terax mu daje wode mineralna przegotowana ewentualnie herbake koperkowa miedzy posilkami i wypija tak ok 10 ml jednorazowo. tak mi polecila pediatra.