Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fechtmistrz

Od czego zależy umiejętność posługiwania się szermierką słowną?

Polecane posty

Gość fechtmistrz

Mój narzeczony przeczytał w całym życiu kilka książek, może 5 czy 6 w dzieciństwie, a mimo to jest tak cholernie błyskotliwy, inteligentny i tak dobrze włada językiem, że ja sama czuję się przy nim lekko otępiała i ograniczona. Chociaż na swoją inteligencję nigdy nie narzekałam. Na niski zasób słownictwa również. Zresztą często mam problemy z rozmową - jestem raczej milczkiem, nie mówie dużo, często w czasie konwersacji zapominam jakiegoś słówka - ostatnio na przykład zmartwychwstał:O Nie wiem od czego to zależy, może mam niezbyt dobrą pamięc albo predyspozycje do alzheimera? Jak mogłabym udoskonalić umiejętności konwersacyjne i pamięciowe? Czytanie książek raczej by nic nie pomogło, bo obecnie wręcz je pochłaniam.

Gość CharlesBoston
chyba masz po prostu pamiec długotrwała...z tego nei da sie wyleczyc, wiec radze zaakceptowac

Gość fechtmistrz

Gość zacznij od
obejrzenia filmu: "Dziękujemy za palenie" (Thank you for smoking) :)

Gość girlfromipanema
o czym ten film i czemu go polecasz? :) tez mam kumpla ktory dostal nawet tytul mistrza cietej riposty :D jest zajebisty jesli chodzi o gadanie. czy ma opowiadac kawal, historie, dawac jakis wyklad czy z kims sie zrec.(! w tym jest najlepszy). kazdego potrafi rozgryzc. zawsze mu to wychodzi! Jest bardzo inteligenty ale ksiazek w ogole nie czyta. :)

Film jest właśnie o szermierce słownej. Prześmieszna komedia, z której można się też podszkolić w sztuce wygrywania straconych z pozoru dysput

Gość Jest bardzo inteligenty
to coś jednak czyta bo z TV nawet z Discovery to się inteligentnym nie stanie :)

Gość fechtmistrz
Hmm...a wiesz skad ten film można wytrzasnac? jest bardzo - naprawdę nic nie czyta:D podobno od maleńkości był bardzo rozszczekany;)

Gość girlfromipanema
no...moj kumpel moze i discovery oglada, tego nie wiem... ale czytac to naprawde nie...