Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jestem ciekawa

Co zrobilibyscie na moim miejscu?wyjechac,zostac a moze...

Polecane posty

Szukalam pracy najpierw w tutaj gdzie mieszkam a miedzy czasie za granica.Mam zalatwiony wyjazd za 2tygodnie do Niemiec na zbior truskawek(na 2 miesiace).Dzisiaj zadzonila do mnie ciocia z Irlandi(rozchorowala sie i zjezdza do krju sie leczyc) z propozycja zastapienia jej w pracy,jest to praca na stale na tyle ile bym chciala siedziec w tej Irlandi. Teraz nie wiem co robic,bo planowalam z moim chlopakiem po przyjezdzie z Niemiec wyjechac do wiekszego miasta (np.Warsawa.Poznan,Krakow) i poszukac tam pracy dla nas lub wyjechac do Anglii. Do Irlandi jakbysmy sie zdecydowali jechac to ja bede miec prace a on nie,sam musialby szukac i boi sie ze nie da rady. Co wy zrobilibyscie?

Gość fgsdgt
Irlandia :) Chłopak sobie poradzi :) Znajdzie jakąś prace :) A Ty masz już pewne :) Nie zastanawiaj się

Gość
irlandia macie tam s sumie mieszkanie, oswojona ciocie, jakies podstawy do ukladania zycia a i praca lepiej platna i pewnie ciekawsza niz te truskawki, i to z perspektywa na dluzej no wlasnie- mozesz tam byc "do kiedy chcesz", wiec mozesz po tych 2 miesiacach wrocic i tyle. a facet niech idzie do jakiegos posrednictwa, znajda mu

Gość Dortmunda27
I jedna i druga opcja jest ok. Ja b ym nie wyjechala do Irlandii bo bylam w Anglii i wiem jak ciezko jest z praca no i z tesknota. Sklonilabym sie ku tej drugiej opcji a wiec wyjazd do Niemiec a potem przeprowadzka do Warszawy- w Warszawie prace obydwoje znajdziecie bo z tym nie ma problemy w stolicy. Pracy bardzo duzo jest i mozna zmieniac jak rekawiczki. Bezrobocie tutaj to tylko 2 procent.

Gość sejsek
IRLANDIA, stała praca, chłopak napewno coś znajdzie, a tak to się bedziesz tuła c truskawki, poźniej ta porąbana stolica, też będzie cięzko i hu...o a tam ciotka pracę załatwia, Śmigaj swiata zobaczysz, jak Wam się nie spodoba wrócicie za rok, dwa i może odlożycie na 1 ratę na mieszkanie w tym wiekszym mieście skoro Wam sie tak marzy :-)

Gość sejsek
Warszawa nie zając nie ucieknie a tam już może nie byc poźniej okazji ;-P

Gość do Irlandii
Zdecydowanie tam, chlopak znajdzie sobie robote, nie martw sie. Odłożycie sobie kaske i pojedziecie na Warszawe:P, pozwiedzacie , poznacie lepiej siebie:D. Powodzenia i trzymam kciuki🌼