Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiaderaaa0

dwulatek oddany na caly weekend do babci

Polecane posty

Gość wiaderaaa0

czy w tym wieku dziecko moze sie poczuc oszukane, zdradzone i porzucone przez swoich rodzicow za taki manewr jak oddanie go do babci na noc i cale dwa dni?

Nie wiem co czuje dwulatek, ale zamierzam roczne dziecko zostawic u babci na 5 dni i w wieku 15-16 miesięcy planuję zostawic na tydzień.

Gość wiaderaaa0
roczny jeszcze tego nie rozumie do konca (pr\zynajmniej moj w tym wieku niewiele kumal)

jak moja siostrzenica miała 2 lata to była 10 dni u babci bo rodzice byli na wczasach :P i dobrze odpoczęli sobie spokojnie zamiast uganiać się za dzieckiem cały dzień

Gość wiaderaaa0
i jak dziewcyznka to odebrala??

Gość Miszcz kuchni
no pewnie bo dziecko mozna oddac jak bagaz do przechowalni, prawda? a kiedy bedzie miało 7, 8 lat bedziemy sie dziwic ze ma swoj swiat a kiedy skonczy 18 pójdzie w swiat i o nas zapomni. Bo nie narodza sie miedzy wami wiezi

mojego malego kuzyna 2,5 roku zostawili u babci na jakies 10 dni to sie obrazil na nich :) hehe dziecaik dobze znal babcie bo sie nim opiekowala jak byli w pracy,czasmi zostawla u niej na noc. ale ten maly taki jest obrazalski,lubi byc w centrum uwagi.kiedys bylismy na jeziorem ja on i jego cioca chlapalismy sie w wodzie a jego rodzice poszli na pol godzinki gdzies sie przejsc i jak wrocili to on juz byl obrazony,musili mu kupic frytki na przeprosiny.

a ostanio ten sam kuzyn ma juz 5lat sam zostal u baci na 3 miesiace(rodzice za granica)i bylo wszystko ok.wiedzial ze to tylko 3 miesice i ze przyjada po niego.teraz sobie mieszkaja w 3 zagranica.

Gość wiaderaaa0
"no pewnie bo dziecko mozna oddac jak bagaz do przechowalni, prawda? " nie przesadzaj.... nigdy malego nie dodawalismy jeszcze, a teraz robimy w domu remont i maly bylby przeganiany z kąta w kąt...

moj siostrzeniec to bardzo chetnie zostaje u incych mial 3 lata i badzo sie cieszyl jak go zabieralam do siebie. to wszystko zalezy od charakteru dziecka.

Gość wiaderaaa0
moj tez lubi, ale ejszcze tak dlugo nigdzie nie byl bez nas.. dlatego sie troche boję..

Gość koleżanka...k
zostawiła córeczke u dziadków.Mała zaczęła sikać w majtki i przestała na długo mówić.Tylko to było 5 dni i jej nie odwiedzali

Gość ollllllllka
jak zna dobrze babcię i ją lubi to problemu nie widze,trzeba tylko dziecku wytłumaczyć ze wrócicie za dawa dni z prezentem;)

Gość ollllllllka
i np dzeonić do dziecka codziennie:)

Gość zdziwiona pytaniem
moje dziecko (2,5roku) na codzien jak pracujemy pilnuje babcia , jak jest lato to babcia uwielbia siedziec na wsi a my nie chcemy jej tego umożliwiac i zamykać jej w 4 scianach w miescie wiec zawozimy synka na 5 dni na wies i tam sobie siedza a na weekendy wraca,i dla mnie to nic dziwnego i złego!!!! dziecko na wsi czuje sie świetnie cały dzien na dworze, sama radość dla niego, bardzo lubi z babcia tam jezdzic. ale mój synek spedza z babcią czesto dnie i noce w sumie od urodzenia ( najpierw wspolnie mieszkalismy) takze babci jest mu bardzo bliska i on nie czuje ze to coś złego ze z nią jest a nie z nami. juz od jakiegos czasu mówi ze chce jechac z babcia na wies:) ale czekamy na cieplejsze noce:) jesli dziecko nigdy nie było na noc u babci to moze być mały problem, trzeba mu to wytłumaczyc zeby nie myślało że to cos złego ( bo to złe nie jest) ale musi wiedziec ze po niego wrócicie, nie mówić np. ze MUSI jechać do babci bo ....., lepiej powiedieć że jedzie do babci zeby z nią troszke poprzebywać, pobawic się itp . duzo zalezy od relacji babci z wnukiem, mój czuje się z babcią świetnie, dlatego wiem ze żadna krzywda mu sie nie dzieje:)

Gość kalaaaa
dobra ty jesteś. Babka zajmuje się twoim dzieckiem praktycznie na okrąglo. Szkoda,, ze jeszcze za ciebie nie była w ciązy i urodziła.

Gość 11111111111111
na 7 dni w tygodniu Ty zajmujesz sie dzieckiem przez 2 dni,reszte babcia,dziecko już jest bardziej zżyte z babcią niz z Tobą skoro nie może doczekać sie wyjazdu na wieś ja bym tak nie mogła

Gość ___rodzice___
Wiek przedszkolny to szczególny okres w rozwoju dziecka. Do 6 roku życia następuje rzeczywisty rozwój mózgu. Im młodsze jest dziecko, tym szybciej przyswaja nowe informacje. Im później je przyswoi tym dłużej będzie trwał ten proces i będzie coraz trudniejszy. Niestety często nie zdajemy sobie z tego sprawy. Dlatego chcemy Państwu pomóc i zaproponować zestawy, pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Zestaw nr 3 to pond 150 literek i znaków o wysokości 5 cm do samodzielnego przyklejenia na blok techniczny, ( blok nie wchodzi w skład zestawu). Idealna pomoc do nauki alfabetu, pierwszych wyrazów, prostych zdań. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. http://allegro.pl/literki-do-nauki-alfabetu-czytnia-zestw-3-i1313276713.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-nr2-i1313720175.html http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-zestw-nr-1-i1313720239.html

Moi rodzice zabierają małą a ma 2 lata i 8 miesięcy i nic jej nie jest. Nawet się cieszy że idzie do dziadków i pomaga mi pakować torbę:) do siostry mojej też chętnie chodzi na noc ale zdarza się to sporadycznie. Czasami raz na 3 miesiące ma nocleg albo u dziadków albo cioci i wujka i nigdy nie jest smutna z tego powodu wręcz przeciwnie:)