Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

princessaa

pytanko o welony

Polecane posty

kurcze. mam takie pytanko. dla siebie bede zamawiala welon bez lamowki ciety dwuwarstwowy. pierwszy raz mialam okazje miec taki w rece wczoraj. i tu moje pytanie. czy one wszystkie takie sztywne sa jak i te suknie? myslalam ze to takie lekkie materialy sa. ale ten napewno taki nie byl.

Gość maraka
Ja wlasciwie nie bede miala welonu na slubie ale wiem cos o tym bo do niedawna ogladalam sie za czyms takim Welony sa rozne nie wszystkie tak sztywne mozna oczywiscie zaryzykowac pranie takiego welonu a pozniej prasowanie ale czy warto nowa rzecz prac Wydaje mi sie ze jezeli jest sztywny to lepiej sie ulozy a taki gladki to jest do niczego Oczywiscie zalezy jeszcze czy bedzie on wychodzil np spod koka czy nad fryzura bo jak spod koka to jak najbardziej delikatny i nie sztywny

zdecydowanie od gory znad upiecia bedzie wychodzil. to lepiej sztywny do takiego upiecia? o nie chcialaym zeby jakos tak sterczal albo cos:-)

Gość maraka
Nie martw sie bedzie dobrze sterczal napewno nie bedzie a ladnei sie ulozy zobaczysz Sama nie wiem czy wybrac welon teraz tak sie zastanawiam

aha. pocieszylas mnie:) przejde jeszcze ze dwa salony zobacze co maja. jak suknie kupilam pierwsza przymierzona to i za welonem niechce za dlugo latac:-)

Gość maraka
Welon w zasadzie kazdy jest ladny tylko trzeba dobrac do sukni :) Napewno nie za sztywny bo nikt w takim razie nie kupilby takiego welonu na slub sa rozne gladnie haftowane z lamowka ale te ostatnie to moim zdaniem sa najgorsze nie ladne naprawde odradzam :)

Dziewczynki!! Jest taki zabobon że im dłuższy welon to większe powodzenie w życiu Ja nic nie tracę wierząc w te gusła a przecież moge wiele zyskać :D :D :D

więc nie wiem jak Wy ale ja będę mieć obojętnie jaki byle był bardzo dłuuugi :D

ee nie no ja szukam takiego bez lamowki. bo z lamowka jak dla mnie wiesniacko wygladaja. a w zabobony nie wierze i bedzie do pasa:-)

Gość Medea23
Faktycznie, ja też mam welon bez lamówki i nie jest jakiś przesadnie sztywny, ale też myślałam, że będzie bardziej miękki :). Może to dlatego, że ma delikatne aplikacje, takie jak na sukni, kryształki itd. A jak zamierzacie upiąć welon? Ja planuję mieć spięte włosy i zastanawiam się czy chcę zasłaniać tę (oby) misternie dopracowaną fryzurę, a z drugiej strony dziwnie wygląda, jak welon "wypływa" razem z szyją :D.

mi sie potwornie nie podoba jak laski upinaja welon wlasnie pod upieciem i wychodzi z szyja:-) lubie jak sa upiete na gorze. i tak sama zrobie.

Gość a wg mnie wyglada wiesniacko
jak jest upiety na gorze :) przepieknie jest jak tak z dołu odchodzi:) a co do twojego pytania, ja mam obszyty koronką i tez jest dosc sztywny.

Gość czarna koala
welon generalnie powinien być TROCHĘ sztywny żeby lepiej trzymał formę. jakby był w ogóle niesztywny toby po prostu opadał i tyle. to tak jak z podtapirowaniem włosów - troche usztywnia i utrzymuje formę.

bo one chyba praktycznie wszystkie są wykonane z tiulu? Przynajmniej w moim miescie w salonie to tylko tiulowe wlasnie sztywne, ja chcialam taki jak mgielka z organtyny no ale takie to bedzie sie potwornie ukladal, o sory on sie wogle nie bedzie sie ukladał

no i oczywiscie welon z lamówką jak dla mnei to tez wiesniactwo, i okropnie wygląda jak welon wychodzi z pod fryzury tylko właśnie z góry ale to tylko moje zdanie ;)