Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozcierr44

dotacja z URZEDU PRACY ILE??????????

Polecane posty

Gość pomozcierr44

ile mozna dostac z urzedu pracy bezzwrotnej dodacji na podjecie dzialalnosci wlasnej???? czy jest ustalona jaka kwota maksymalna?? czy jest to krotnosc sredniego/minimalnego wynagrodzenia? a jesli tak to jaka? bo jakies ograniczenie musi byc????

Gość ladaco nabijasz sie czy napraw
czy naprawde tyle? w pon ide do urzedu dowiedziec sie wszystkiego ale taka kwota by mnie ratowala:) choc i tak musze zdobyc drugie tyle....

Moj brat zalozyl dzialalnosc w zeszlym roku i kwota wynosila ok.14000zł.

I to nie jest tak prosto,bo musisz wplacic pare tysiakow wkladu wlasnego do tego.

Gość ladaco nabijasz sie czy na
wiem ze nie jest prosto i nikt na ladne oczy kasy nie da, ale warto sie dowiadywac i starac

Gość jak ja brałam kredyt
zalezy od regionu. ja dostałam 12 500zł, bo tyle maksymalnie przyznawali. mieszkam w 100 tys miescie , a kuzynka z mniejszego miasta 60 km dalej dostała 27 000 bo u nich o tyle mozna było się starać

Ależ oczywiście. Zycze powodzenia. Czasem trzeba troche poczekac- brat prawie pol roku czekal na kase, takie wziecie ma ten kredyt bezzwrotny.

nie do końca bezzwrotny bo rok trzeba prowadzić działalnośc i opłacac składki. jak nie to trzeba kase zwrócić.

a no i oczywiście rozliczyć się z dotacji co do zeta

Gość zerrooo
kolega dostal 15 tys.

Gość w tych czasach
to zalezy od wojewodztwa. Dostaje sie do 6xsrednia zarobkow w danym wojewodztwie, w kujawsko pomorkiem jest to np ok 17 000. Ale tyle samo ile dostaniesz musisz miec wlasnych zamrozonych srodkow lub u zyrantow. I zeby byla ona bezzwrotna dzialalnosc musi istniec i funkcjonowac co najmniej 12 miesiecy (ale nie musi przynosic zyskow)

DZIĘKI:) w pon się wszystkiego dowiem, może u mnie w regionie ten pułap bedzie większy:) co do jego bezzwrotnosci to wiem ze min. rok czasu trzeba dzialalnosc prowadzic bo inaczej trzeba zwrocic ta kwote

Gość w tych czasach
cos pomylilam , chyba nie 6x ale niedawno mialam praktyki w UP i wiem ze to zalezy wlasnie od sredniej zarobkow :)

chyba nie tylko od sredniej, bo u mnie w regionie ci z mniejszych miejscowoscosci tam gdzie jest duże bezrobocie dostają więcej

Zgadza się, to 6-krotność średniej krajowej. Być może gdzieś są jakieś odstępstwa od tej kwoty, nie wiem.

mam nadzieje ze u mnie w województwie bedzie jednak wieksza pula bo te 15 000 tys to stanowczo za mało :( im wiecej tym mniej zostaje mi do uciulania... hmm tyle ze u mnie w rejonie ta srednia mizerna wyjdzie, ale w pon sie wszystkiego dowiem, a jak temat odgrzebie to wam napisze ile u mnie jest max(lubelskie)