Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kwiatek125

Która politechnika jest najlepsza w Polsce??

Polecane posty

Gość dziecko... przecież ciebie z
"prestiżowej" po roku wywalą. A coś ty zdawała na maturze powiedz no?

Gość Polibudaa
przecież chcesz iść na politechnikę, na której jest łatwo, więc jak taka uczelni może być prestiżowa?? Weź się zastanów sama czego chcesz i później pytaj dziewczyno:P poza tym google nie bolą...

ona chce iść na taką na której jest możliwie najłatwiej ale która jest zarazem najbardziej prestiżowa ;)

z czego skreślona jesteś?

Gość Polibudaa
temat dla samobojców znajdziesz w innym dziale :/ przecież jak się tak będziesz użalać to będzie jeszcze gorzej. głowa do góry! :D

Gość lubelska jest ok

nie kazdy musi byc inzynierem :) ile ty masz lat? Do 17 roku życia sama myślałam że jestem "humanistą"! Z fizyki w lo miałam trójczyne ledwo. Później na kierunku automatyka i robotyka okazało się ze nie dość że jestem ścisłowcem to całkiem niezłym ścisłowcem.

mam umysł humanistyczny. nie wyobrażam sobie żeby nie studiować na politechnice

Gość Sozinha
MOJA-ŚLĄSKA:))))))))))))))) Kaśka W.,tą wzmiankę o piractwie też słyszałam,ale jajaaaaaaaaa:)hehehe

zależy na którym roku, łatwo nigdy nie było, bo to jest politechnika. Trzeba pytać, kiedy było najtrudniej, a więc na pierwszym roku, zmiana stylu uczenia, możliwość skreślenia z listy studentów, trudne egzaminy, a potem jeśli utrafiło się w specjalizację , która fascynuje i interesuje, to chyba już tak trudno nie jest.

Gość ciktam
1. Politechnika Warszawska 2. Akademia Górniczo-Hutnicza im St. Staszica w Krakowie 3. Politechnika Wrocławska 4. Politechnika Łódzka 5. Politechnika Śląska w Gliwicach 6. Politechnika Gdańska 7. Politechnika Poznańska 8. Politechnika Krakowska im T. Kościuszki 9. Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny 10. Wojskowa Akademia Techniczna im J. Dąbrowskiego w Warszawie 11. Polsko-Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych w Warszawie 12. Politechnika Świętokrzyska w Kielcach 13. Politechnika Białostocka 14. Politechnika Opolska 15. Politechnika Lubelska 16. Politechnika Częstochowska 17. Politechnika Rzeszowska im. I. Łukasiewicza 18. Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. J. J. Śniadeckich w Bydgoszczy 19. Politechnika Koszalińska 20. Politechnika Radomska im. K. Pułaskiego 21. Akademia Morska w Gdyni 22. Akademia Techniczno-Humanistyczna w Bielsku-Białej 23. Akademia Morska w Szczecinie tu jes ranking i juz sie nie spierajcie

co szkoda, do odważnych świat należy. Trzeba tylko przebrnąć pierwszy rok, jakoś bez problemów, zapoznać się z techniką zdawania egzaminów, czasem egzamin był jak większe kolokwium, i łut szczęścia. Ja naprzykład chemie na 3 semestrze zdałem w terminie zerowym, na 4,5 , choć jej nie znoszę, a matematykę ulubioną, ledwo na jakąś marną trójczynę, bo dał mi teorię prawdopodobieństwa, której nie rozumiem , nie znoszę i już.

z którego są te nimy statystyki bo taki widziałem 2 lata temu...może dalej taki jest ale PWr podobno kiedyś było pierwsze. W każdym bądź razie PWr polecam :)

żeby nie było nieporozumień, Kwiatek125 to ja magnolia2:) nie jestem odważna:(

Gość ciktam
jest to aktualny ranking z 2009r

myślę ,że każda politechnika jest dobra, byle ją w terminie , bez urlopów dziekańskich ukończyć, dopiero potem znalezienie pracy w przemyśle, albo na uczelni, to jest problem.

Gość jhdksjhgkjsdhgk
jesli chodzi o architekturę to żeby sie na nia dostać trzeba byc: krewnym tamtejszego pracownika lub być z bogatej rodziny lub być geniuszem od rysunków, matematyki i historii jednoczesnie (geniuszem! nie jakims tam "bardzo dobrym") oczywiscie geniuszów nadmiaru nie ma wiec dominuja dwie pierwsze grupy:)

jeśli ty to kwiatek i interesuje cię architektura na PP , kurcze nawet nie wiem gdzie ten wydział jest. Na piewrszym semestrze jedna dziewczyna przeniosła się na architekturę z mojej grupy i na tym zakończyła się znajomość moja z tym wydziałem. Tam to trzeba było mieć uzdolnienia plastyczne, jak wieść gminna niosła podobno studiowała na Urszula Sipińska, znana piosenkarka z zamiechłych czasów...