Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kwiatek125

Która politechnika jest najlepsza w Polsce??

Polecane posty

posiadam zdolności plastyczne:D ja w najbliższym czasie nie wybieram się na studia, ale wole myśleć wcześniej czego mam się nauczyć:-o

Gość pickelchauba
uzdolnienia uzdolnieniami ale jak chcesz sie dostac to zapisz sie na "kurs" organizowany przez pracowników tego wydziału;) ps. architektura jest na uczelniach technicznych czyms takim jak prawo na uniwersytetach.. nikt ci nie pomoże, nie pożyczy notatek, poza tym ciagly lans bo wiekszosc studiujacych to ludzie z zamoznych rodzin..

jak zdawałem na politechnikę, to pamiętam, że na architekturę, była jakaś koszmarna liczba kandydatów na jedno miejsce, i niektórzy robili zagrywki taktyczne. Zdawali tam gdzie najmniej kandydatów, i łatwiej się dostać a potem po pierwszym semestrze napisać podanie do rektora, czy dziekana, cholera wie do kogo i przenieść się. Może piszę tu straszne bzdury, bo jak ja studiowałem to panowały inne zwyczaje. Teraz to nawet nie wiem, czy zdaje się egzamin wstępny, i jak to wygląda w realu.

Gość poliibuda
w Massachusetts

nie, bo ja jestem wierzącym ale z dość dużymi zmianami i po długich rozmowach, którzy przyjechali z południowej Francji, ze swoją herezją, która bardzo mi się spodobała, nie chce się zadawać z katolikami, choć bardzo ich szanuję.

Gość pickelchauba
bo to zli ludzie:o a tak serio to dlatego ze na tego typu wydzialach panuje tzw wyscig szczurów i nikt nie chce pomoc zebys go czasem nie wyprzedzila jest egzamin wstepny.. praktyczny tzn rysuje sie. czasami zdarzaj sie zabawne sytuacje na tym egzaminie:o np niektórzy zeby zajac dobre miejsce i dobrze widziec obiekt ktory ma byc rysowany czekaja pod sala od wczesnych godzin rannych.. drzwi sie otwieraja i okazuje sie ze najlepsze miejsca sa juz obsadzone przez osoby ktore w ogole nie czekaly:D:D

myślę jeszcze, że jakiś szczątkowy kontakt z architekturą miałem na wykładach i egzaminie z geometrii wykreślnej, kolokwia i egzamin z tego przedmiotu, jest przedmiotem moich koszmarnych snów, jakim cudem ja zdałem ten egzamin, ma się rozumieć poprawkowy, chyba paniczny strach przed LWP, spowodował jakiś przebłysk geniuszu, choć sam osobiście uważam to za cud nad Wartą

a dobrze się uczyłeś w szkole średniej??? miałeś świadectwa z wyróżnieniem???

wstyd się przyznać ale tak. Chodziłem do szkoły zawodowej, potem do technikum. W pierwszej klasie technikum , tak sobie, aby dostać stypendium. A potem w drugiej klasie przyjechał jakiś pracownik naukowy z PP i opowiadał o politechnice. Tak mi się spodobało, że zacząłem się uczuć i skończyłem technikum z wyróżnieniem.

jak paw? Uważali mnie za przemądrzałego kujona, choć muszę przyznać, że z niektórych przedmiotów musiałem kuć na blachę.

Gość II rok prawo
Politechnika RADOMSKA :D zapraszamy!!! ;)

niewiem jeszcze miałam kiedyś okazje poznać wieeeelu ludzi z wielkopolski. może to moj wymysł, ale ludzie tam są bardzo sympatyczni, tacy kumaci.

wiesz, powiedzmy sobie jasno.Politechnika bardzo absorbuje czas, laboratoria, wykłady, rysunek techniczny, potem odręczny, zabierają wiele czasu. Jeśli ktoś ma czas na życie studenckie na politechnice, to jest geniuszem, pozostają tylko wakacje, i przerwa międzysemestralna.

The High Priestess, Arcykapłanka ZDROWIE-- małe kłopoty ze zdrowiem, ale wszystko się szybko unormuje. UCZUCIA-- Będziesz odsuwała uczucie miłości, lub osobę, którą w swoich myślach. Uczucie twoje jest tak silne, że boisz się utraty konroli nad nim. FINANSE-- Jeżeli czekasz na poprawę finansową, czy zwrócenie długu, musisz się uzbroić w cierpliwość. PRACA-- Porawa finasowa. Podwyżka lub nagroda. RODZINA-- Mimo to, że kontakt z rodziną będzie dość bliski, będziesz czuła się samotna, opuszczona, wiedząc, że tak naprawdę możesz liczyć tylko na samą siebie.