Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dzolla91

Możliwa owulacja ? Prosze o rade.

Polecane posty

Witam Drogie Pnaie :) Stosuje antykoncepcje w związku z torbielą którą miałam. I wczoraj zamiast o 20:30 wziełam tabletke ok 24:20 czy jest możliwe zeby doszło do owulacji i ponownego zrobienia się torbieli ? Bo torbieli juz nie mam, tak ostatnio wykazało usg. Jednak od dziś zaczyna znów pobolweac mnie podbrzusze jakby na torbiel, czy to może być tegho przyczyną ? Dodam, że była to 17 tabletka cilestu. Zgóry dziękuje :)

Gość Mika23
No nie jest mozliwe. Roznica jest tylko 3godz, A na ulotce jest napisane zeby przyjmowac w mniej wiecej w tym samym czasie. Wiec owu napewno nie bylo!! 3 godz to za malo na owu.

Dziękuje za odpowiedz. Może ktoś jeszcze podzieli się swoją opinią ?

12h może byc nawet różnica. Na ulotce nie piszę ?

Tak jest napisane ale sadziłam, że tyczy to głównie osób stosujacych 'zwykła' antykoncepcje a ja stosuje tylkoz powodu torbieli. Która się wchłoneła. I obecnie było wszystko w porządku jednak od 3 dni poboluje mnie brzuch jakby znów była torbiel (ostatnie badanie usg przed 10 dni wykazało, że nic nie ma) i nie mam pojęcia skąd ten bol. Jestem na 18 tabletce ccilestu.

jest to absolutnie wykluczone żeby wystąpiła owulacja i od razu powstał nowy torbiel tylko dlatego że wzięłaś tabletkę parę godzin później. Nawet gdybyś wzięła ją dzień później szanse na owulacje są znikome ponieważ przy końcu opakowania ilość hormonów we krwi jest na tyle duża że nie dopuszcza do wystąpienia owulacji nawet przy pominięciu tabletki. poza tym nie ma znaczenia z jakich powodów bierzesz tabletki. wytyczne na ulotce dotyczą wszystkich osób bez względu na to na co je bierzesz. kolejna sprawa że torbiele nie rosną na tyle szybko żebyś w ciągu tygodnia, biorąc tabletki antykoncepcyjne, wyhodowała tak wielką torbiel że już by dawała o sobie znać w postaci bólu:o

A może ten bol w podbrzuszu spowodowany jest owulacją ? 18 tabletke dzisiaj wezme.. ?