Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wik1946

pije mega duzo..ciagle herbata itp sok..i duzo sikam czy to normalne??

Polecane posty

Gość wik1946

moze masz cukrxycę ? ja też piję straszne ilości płynów dowiedziałam się niedawno ze mam cukrzycę typu 2

Gość wik1946
badalam niedawno i wszystko bylo ok..ja pije bo lubie;) od herbaty jestem uzalezniona:P pije z cytryną;P kurde mam nadzieje ze nerki mam zdrowe..bo potrafie z 15 razy chodzic w ciagu dnia..

Gość wik1946
15 razy około to duzo czy nie?kurde...

Gość duzo
kiedyz lekarz mi mowil,ze tak normalnie to ok.6 razy dziennie

Gość wik1946
nawet przy załozeniu ze wypijam 2,5 litra płynu?

Gość cienkiwlossss
15 razy to chyba za duzo. a ile wypijasz? ja tez lubie pic ale wiadomo sa jakies granice i wiecej nie jestem w stanie wypic

Gość 15 razy
15 razy to chyba nawet ja nie chodze...a jestem w 8 m-cu i naprawde mam ucisk na pecherz...to nie jest normalne,idz zbadaj sobie dobrze nerki bo cos to za dobrze nie wyglada....

Gość URSUS C330
Schyłkowa niewydolnisc nerek i/lub cukrzyca.

Gość cr2vv
herbata jest niezdrowa:/

Gość salamandra plamista
mnie sie wydaje ze jeszcze to zalezy od tego jak pijesz.ja pije 2 litry wody plus kawa herbata co tam chce i biegam co 20 minut a to dlatego ze nie pije spokojnie tylko pol szklanki naraz.

Gość wik1946
robilam badania 2 miesiece temu i było wszystko ok.. kurde...moze to juz podswiadomie?/kurcze mam schizy z tymi nerkami.. no pije z 4-5 herbat..sok..kawe z mlekiem ..i wiadomo ze jakas zupa na obiad itp itd..

Gość wik1946
aha i jeszcze powinnam dodac ze od poniedzialku mam angine..i biore duomox i wapno...moze to tez ma jakis wpływ..

Gość Magda Pietrzyk
To zależy ile pije. Jak mało, to chodzę rzadko, jak pije 2,5 litra to bardzo często, ale tak mam od małego. Miałam badania na cukier itp. i nic z tych rzeczy. Nie wiem dokładnie jak często, ale na przykład po wypiciu 2 szklanek wody mniej więcej na raz to ze 2 razy w ciągu godziny mi się chce. A jak nie pije dużo, bo nie mam czasu, to do 6 razy na dobę :)

Gość ola1111111
ja też pije bardzo dużo ale nie że lubie tylko musze ponieważ bardzo często odczuwam silne pragnienie i gdy go nie zaspokoje to mam zawroty głowy,piekący język. gdy gdzieś ide zawsze ze soba musze brać butelke z wodą Nie wiem co jest ze mna nie tak Badałam cukier -jest ok Może ktoś wie jaka choroba może sie objawiać w ten sposób?

Gość serowar
wy to macie problem ja też piję ale od 7-13l dziennie i się nie podniecam. Cukrzycy nie mam, bo badałem. piję tak od zawsze mam tak w genach, siostra tata, i połowa rodzeństwa z jego rodziny tak samo dużo pochłaniają tej wody. a i l(litrów) to nie pomyłka

Gość żyjeDlaKasy90
To może jeden z objawów cukrzycy ja też tak miałem a puźniej wymiotowałem pojechałem do szpitala miałem aż 1200cukru chyba rekord ;P i po 2-4dniach dowiedziałem się że mam cukrzycę typu 1

Gość gość
Nie martw się. Może to taka twoja uroda. To nie musi być cukrzyca. Ja też od wielu lat dużo piję i sikam. W styczniu badałam cukier glukometrem i wyszło ok. Jak sama widzisz może nie być źle. Od jak dawna tak dużo pijesz? Bo jeśli wcześniej normalnie to warto zbadać krew. Jest jeszcze takie schorzenie jak moczówka prosta. Objawia się jak cukrzyca. Też się dużo pije i sika. Rekordziści sikają nawet po 20 razy na dobę! Pomyśl o tym

Gość nowa05
Witam, jezeli chodzi o moja osobe to mam 33lata i nigdy duzo nie pilam zdarzalo sie ze w ciagu dnia wypijalam trzy kawy i nic poza tym, Teraz wypijam okolo 2-3 litrow dziennie, Strasznie mnie to meczy , ale nie potrafie przestac ciagle czuje pragnienie. Do tego schudlam w przeciagu 2 tygodni juz 5 kg. Czy ktos mi poradzi co mam z tym zrobic?