Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosia2283

Beta HCG POTRZEBUJE POMOCY BO OSZALEJE !!!Moze strace dziecko

Polecane posty

Gość gosia2283

Mam Bardzo powazny problem i moze jest tu ktos kto przezywal podobna sytuacje albo moze wie cos na ten temat. A wiecj estem w prawie8tc od ostatniej miesiaczki a w 6tc od poczecia. w 5tc3dni mialam robione dopochwowe usg i bylo widac tylko pecherzyk plodowy lekarka powiedziala ze to jest cos nie tak i kazala zrobic bete hcg pierwsza wyszla 10.000 a po 48h 11.000 to jest bardzo niski przyrost. po skonsultowaniu z lekarzem dostalam okropna wiadomosc ze z plodem jest cos nie tak ze nie rozwija sie tak jak powienien ze juz powinno byc go widac ale ona bierze pod uage ostatnia miesiaczke tak wiec w 8 tc zgadzam sie ze powinno byc juz cos widac ale nie w 5tc3dni. bo ja dokladnie wiem kiedy nastapilo poczecie a ona nie bierze tego pod uwage tylko ten ich lekarski kalkulator i wyniki ze nie podwoily sie. czy ma racje czy mam odebrac juz skierowanie do szpitala czy lepiej do innego lekarze i daleje walczyc tzn nie moge tez tak dlugo czekac bo jeszcze sobie tym zaszkodze ale chociaz czekac do tego 7tc kiedy to juz powinno byc cos widac. pomocy. nie wiem co mam robic mam zamiar isc jeszcze do innego lekarza bo tak szybko sie nie poddam ale poczula bym sie lepiej gdybym dostala opinie innych kobiet. A wiec czekam na posty. z gory dziekuje

Gość majoweczka09
poszukaj na forach dobrych ginekologow w twoim miescie na jdnym swia sie nie konczy moe bedzi dobrze wszystko..

Gość erty
odczekałabym troszke i poszła do innego gin i nie mówiła mu o tym co powiedział poprzedni.Zobaczysz co powie.Tylko poczekaj z tydzień.

Gość gosia2283
W moim miescie nie mam pojecia gdzie sa dobrzy ginekolodzy poniewaz mieszkam w niemczech znajomych nie mam wiele zeby mi ktos doradzil dobrego ale najwyzej znajde polaka jakiegos tak czy inaczej ide do innego a co do tej bety hcg mojej mozecie sie cos wiecej wypowiedziec normy wiem jakie sa ale czy to prawda ze powyzej 6.000 wzrasta ona wolnie gdzies cos takiego wyczytalam ale nie wiem czy to jest jest prawda i czy jest to tragedia z 10.000 tylko na 11.000. i dziekuje za odpowiedzia

Gość miałam podobniee
.wszystko jest ok! Nie panikuj Lekarz - de.bil Zmień lekarza, idź za około tydzień do innego i nic nie mów! Powiedz tylko, że podejrzewasz ciąże i tyle! Odczekaj tylko ten tydzień.. chyba, że będzie się coś działo to idź wcześniej. Najważniejsze - NIE MARTW SIĘ, bo to Ci tylko zaszkodzi. Panikowałam tak jak Ty, mialam podobną sytuację a teraz mój 8mis eczny synek smacznie sobie śpi :D wiec u Ciebie bedzie podobnie tylko się nie stresuj

rzeczywiście jest w tym coś niepokojącego, bo nie tylko o opinię lekarza chodzi, ale rzeczywiście przyrost Bhcg powinien być większy. Uważam, że powinnaś poczekać tydzień i iść do innego lekarza - jeszcze się może sytuacja wyklarować, bo to są początki. Ale obserwować rzeczywiście trzeba

rzeczywiście jest w tym coś niepokojącego, bo nie tylko o opinię lekarza chodzi, ale rzeczywiście przyrost Bhcg powinien być większy. Uważam, że powinnaś poczekać tydzień i iść do innego lekarza - jeszcze się może sytuacja wyklarować, bo to są początki. Ale obserwować rzeczywiście trzeba

Gość fsadsd
Nie wiem o co tyle biadolenia. Lekarze ani ciąży ci nie ujmą, ani nie stworzą. Albo więc coś w tobie się rozwija, albo nie. Czekaj spokojnie i za jakiś czas sprawa się wyjaśni. (Mi mądra lekarka poleciła zbadać bHCG ale dopiero w 8-9 tygodniu. Wcześniej można tylko w nerwy wpaść.)

Gość fsadsd
(Wydaje mi się osobiście że to całkiem wysokie bHCG więc wciąż jest szansa na ciążę. A lekarze zawsze są ostrożni w początkowych ocenach, my zaś odbieramy to jako straszenie.)

Gość beta hcg powinno
w statystycznej prawidłowej ciąży beta hcg powinno wzrosnąć o minimum 66% w ciągu 48 godzin...

Gość beta przyrasta o 66 na 48h
do chyba okolo 4000 ........pozniej o okolo 66% na 72h do okolo 8000 a jeszcze pozniej o 66% co okolo 96h

Gość gosia2283
Dziekuje wam bardzo troche sie uspokoilami nie bede juz tak panikowac. Moze dla tego ta beta mi tak nie podskoczyla moze po 4 dniach wynik byl by wyszszy a nie po 48h majac hcg10.000 dam sobie jeszcze troszke czasu. ale naprawde wasze wypowiedzi uspokoily mnie i mam nadal nadzieje. Dzieki i jak cos jeszcze wiecie albo mieliscie takie przypadki do dawajcie znac.

gosiu ja w 5+6 widzialam tylko sam pecherzyk a w 7+6 maly mial juz 11mm... to wszystko zalezy na poczatku od owulki,poczekaj ten tydzien i znow na usg

Gość gosia2283
I tez tak wlasnie zrbie moze ty sie bardziej znasz jezeli okres mam co 28-30 dni 7kwietnia mialam ostatnia miesiaczke a zaplodnienie bylo 20 kwietnia. to jak ta cala sprawa dla ciebie wyglada?? jak mozesz to mi napisz ja mniej wiecej wiem ale chciala bym sie upewnic i posluchac opini innej osoby.

Gość gosia2283
A co do mojej lekarki to jest chyba naprawde nie normalna po tym wszystkim co wam napisalam a to wiem o niej o wynikach i ze pecherzyk jest pusty powiedziala ze mam przyjsc po skierowanie do szpitala na czyszczenie. ona chyba zwariowala ze ja tak szybko sobie odpuszcze zwlaszcza ze to jest poczytek ciazy i wszystko moze sie jeszcze zdarzyc. a wiec biore sprawe w wlasne rece:) mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze ainny lekarz bardziej kompetentny.

nie przejmuj sie.. mialam podobnie - u mnie przez tydzien bhcg wzroslo z 3000 do 7000 juz bylam straszona ze ciaza sie nie rozwija - dzis mam 8 iesieczna corcie. kolezanka miala w 6tc bhcg 5000 w 48 h pozniej 5012 i dzis ma 2 letniego synka. a 5w3 to zdecydowanie za wczesnie by zobaczyc zarodek na usg. pozdr.

gosiu to ze zaplodnienie bylo 20 kwieknia to nie znaczy ze wtedy doszlo do zagniezdzenia...co mogl sie wydarzyc duzo pozniej poczekaj ten tydzien i idz do lekarza na usg powodzenia i pisz co sie dzieje

a dokladnie to kiedy na tym usg bylas?

Gość gosia2283
No tak jeszeli zaplodnienie moglo byc puzniej to znaczy ze to moze byc dopiero 5tc to sie zgadzam a z kad ta beta taka wysoka czy to jest dobrze zeby byla juz na poczatku ciazy taka duza?

Gość gosia2283
"Ona z opola" z kad dokladnie jestes bo ja tez jestem z opola i mieszkalam na nowym zwm-e??

Gość gosia2283
ostatni raz na usg dopochwowym bylam w czwartek 28.05 i nic nie bylo tyko pecherzyk nie jestem pewna ale na zdjeciu ktore mi dala stalo chyba 6,5mm wielkosc ale nie jestem pewna czy to sie tyczy pecherzyka bo tam bylo pelno oznaczen

Gość u mnie mała
u mnie w 6 tc czyli 4 tyg. od poczęcia beta była tylko 1500, pęcherzyk 1,3 cm, a zarodek 4 mm, było widać bijące serduszko. usg na sprzęcie starego typu

Gość fluid tuszujacy
czyli to byl okolo 7+2 co oznacza ze jezeli ciaza jest mlodsza chocby o 5 dni to mogl sie tak wydarzyc ze byl tylko pecherzyk. idz teraz w czwartek bo to bedzie gdzies 8+2 i wtedy juz musi byc "zarodek"

jesli moge sie wtracic - moja kolezanka miala bardzo podobny przypadek, do tego lekarka stwierdzila, ze ciazy nie widac, za to miesniak jest..po powtorzeniu bety okazalo sie, ze nie rosnie..po tygodniu (8/9 tydz) bylo juz pieknie widac zarodek i serduszko, wiec nie ma co panikowac:) wszystko bedzie ok.

Gość gosia2283
No tak jest jezeli zarodek sie dobrze rozwija i widac juz go i ze sie powieksza to nie ma sensu robic bety bo to tylko denerwuja i stresuja te wyniki. u mnie robila poniewaz nie bylo widac nawet zarodka. ale i tak nie daje sie zalamac tym wszystkim mam oparcie z kazdej strony a co bedzie to bedzie trzeba byc dobrej mysli

Gość gosia2283
Juz jutro ide do innego lekarza do polskiego poniewaz mieszkam w niemczech a z moim jezykiem nie jest perfect wiec bede mogla lepiej z nim porozmawiac. od ostatniej wizyty minie prawie tydzien bez jednego dnia wiec mysle ze powinno byc cos widac jak ma byc cos widac. to juz bedzie 6tydzien od zaplodnienia. trzymajcie kciuki i co myslicie powinno byc juz widac zarodek z serduszkiem czy moze byc ze jeszcze nie bedzie widac a ja zaczne sie na marne denerwowac.pozdrawiam

Gość saleminka8
ja w ponad 5 tygodniu (wg usg) również widziałam sam pęcherzyk,kolejne usg miałam w 8w6d a wg usg 6w6d i dzidzia miała 11mm :) co do bety ekspertem nie jestem,ale wszyscy mówią że przyrost musi być 66% po 48 godzinach ja miałam bete robionę gdzieś 3 tygodnie po terminie okresu i była 8579 a 7 dni później 29165,ale i tak u mnie poszło coś nie tak i straciłam dziecko :( jestem w kolejnej ciąży i już nie robie bety,jedynie potwierdziłam swoje przeczucia betą i tyle. Wiesz są lekarze konowały,byłam u innego bo moja była na urlopie i mi powiedział,że szyjka macicy mi się skraca, panikowałam i martwiłam się o dziecko w szpitalu przed "zabiegiem" miałam zrobione usg i szyjka macicy 58mm i wypisano mnie do domu

Gość saleminka8
eh zapomniałam dodać,ze inny lekarz mwawiał mi że ciąża jest za mała,że macica jest wielkości 12-14 tyg max a ja byłam przekonana że to już 16 tydzień i zrobił mi usg i wyszło na moje,bo dziecko wskazywało na 15w6d :) Poczekaj jeszcze,jak zaczniesz krwawić to wtedy się martw,nie będę mówić że wszystko jest dobrze,bo nie chce "pocieszać" bez podstawnie. Kolejne usg wyjaśni wszystko,najważniejsze by serduszko biło i by dziecko rosło :)

noi?

Gość gosia2283
Czesc dziewczyny a wiec bylam w srode u innego lekarza na samym poczytku wziela mi wymaz z pochwy 2 szczykawki krwi i mocz. na badaniu dopochwowym powiedziala ze dzidzi nie widac ale jak powiekszyla obraz to cos sie tam wyszukala. i po dokladnym wywyiadzie ze mna kiedy i co mialo miejsce to powiedziala ze jeszeli do uaplodnienia doszlo 20 kwietnia to ciaza rozpoczynala sie dopiero od 28 kwietnia mniej wiecej bo zanim plemnik dojdzie do jaja i sie wszytsko zacznie robic to wszystko tez troche trwa. a wiec wyszlo ze to dopiero 5 tydzien jak dzidzia sie rozwija i ma prawo jej byc nie widac. I ze lekarze maja tak zakodowene w glowach i komputerach ze liczy sie od ostatniej miesiaczki a ze to jest bledne liczenie ktore powoduje tylko nerwy. nie wiem czy mnie tylko pocieszyla czy naprawde tak mysli bo lekarka po prostu swietna tak mnie nastawila ze mysle ze bedzie wszystko ok. dala mi jeszcze progesteron dopochwowo poniewaz mialam 2 razy po 5 dni plamnienia brazowe nie bylo tego duzo ale jednak. na samym poczytku ciazy i w tamtym tygodniu i od kad biare te czopki to nie mam bolu brzucha i nic nie plamie. nastepna wizyta 17 czerwca za niecale 2tyg i juz powinno byc cos widac wtedy wszystko sie wyjasni. a na koncu powiedzialam jej o tamtej innej lekarce ze chciala mnie juz wysylac na czyszczenie to nie chcialam wogole tego sluchac. a wiec jak sie bedie cos dziac albo bede wiecej wiedziec to dam znac trzymajcie kciuki zeby bylo wszystko dobrze.pozdrawiam