Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ccorka taty

Praca dla rencisty, jaka? Problem.

Polecane posty

Gość ccorka taty

Gość ccorka taty
pomozcie mi wymyslec.. Moj tata jest rencista, nie pracuje juz prawie 15lat. Siedzi sam w domu, pracy brak.. Boje sie ze wpadnie w jakas depresje.. Co zrobic:( ehh...

Gość to zależy
co z nim nie tak że ma rente?

Gość ccorka taty
mama i ja pracujemy, ja dodatkowo studiuje. A tata sam w domu.. :( Tyle lat nie pracowac.. mozna zwariowac..

Gość ccorka taty
pracował na kopalni, w sumie wszytsko ok. Chcialby pracowac jako dostawca, tu nie chodzi nawet o pieniadze, moga to byc grosze byle by mial jakies zajecie.. Podkreslam, pieniadze nie sa wazne. Tylko kontakt z ludzmi..

Gość a tak...
Moze kurierka sie zajmie?

jak się ma rentę to się siedzi w domu a nie dorabia na boku , jak jest zdolny do pracy to zabrać mu rentę 🖐️

Gość ccorka taty
własnie cos w tym rodzaju, albo parkingowy, cos co nie wymaga doswiedczenia.. Podpowiedzcie.. Szukalam pracy dla taty na roznych stronach o pracy, niestety nie za wiele ofert...

Gość czyli śląsk i były górnik
a nie może jeździć dla rozrywki z resztą bydła do Warszawy robić dymy na uliach? Kontakt z ludźmi jest, rozrywka jest, kasy nie ma. Wszystko czego oczekujesz

Gość ccorka taty
Juliusz Cezar tu nie chodzi o dorabianie a o kontakt z ludzmi..

Gość ccorka taty
czyli śląsk i były górnik ... :O

Gość ccorka taty
Dodam, ze tata ma 50lat..

chce kontaktu z ludźmi , to prosze bardzo tyle organizacji pozarządowych , które zajmują się wolontariatem wystarczy iść ...kontakt z ludźmi gwarantowany

Gość sminnka
to sami sie ogloscie w necie czy gdzies, ze on szuka pracy:)

Gość ccorka taty
jedna sensowna odpowiedz, dzieki. a jaka praca? Macie pomysły? mi przychodzi na mysl tylko kierowca..kurier.. dostawca, parkingowy..

czyli tak jak myslałem , kontakt z ludźmi za pieniądze :o takim bym odbierał renty , pełno takich pasożytów którzy żyją na koszt państwa , trzeba to tępić 😠

Gość sminnka
to napiszcie cos w stylu. ze "energiczny 50latek-rencista szuka pracy. Jestem elastyczny w kwestiach finansowych" czy cos takiego.. wiesz, tak, zeby nie bylo, ze chce za darmo pracowac...:)

Gość juliuszu wiadomo śląsk
największe pasożyty w kraju

Gość koniecznie w ogłoszeniu
dodajcie, że energiczny 50ciolatek od 35go roku życia palcem nie kiwnął

Gość sminnka
no tak, prawda...w sumie te 15lat to co on robil?

Gość ccorka taty
nie wiem czy 15, czy 10. Fakt faktem ze siedzenie w domu wpedza w depresje. Myslicie ze to przyjemne??

Gość ccorka taty
Wiem, ze tata przepracowal 25 lat na kopalni.. Wiec to tez nie takie siedzenie w domu.. OD mlodosci pracowal.. Przepracowal 25 lat i poszedl na emerytute czy tam rente. Ja mam 19lat...

Gość juliuszu wiadomo śląsk
no tak, ale chyba nie robisz w kopalni i nie uważasz że w związku z tym jesteś nadludziem i należy Ci się specjalne traktownie. Górnicy to banda debili którym się wydaje, że komuna jeszcze trwa. Pierrdolą jak to ciężko pracować w kopalni. Kazał ktoś? Mogli iść na uniwersytet.

Gość ccorka taty
Nie interesuje mnie to dlaczego akurat na kopalnie poszedl pracować. Kopalnie w ktorej przepracowal zamkneli, dluga historia. Czy to takie wazne?

Gość ccorka taty
Pamietam ze chyba bylo cos jak Urlop gorniczy czy cos takiego, jak komus zabralo iles tam lat do czegos. Bylam mala i nie pamietam, nie rozmawiamy o tym jednak widze ze tate meczy ciagle siedzenie w domu. Chce mu jakos pomoc...

Gość ważne jest czy jest na emery
turze czy rencie, to znaczna różnica w tym przypadku. Jak na emeryturze, to może dorobić. Jak na rencie to niech siedzi w domu, albo się zapisze na jakiś wolontariat. Jak chce pracować za kasę, to niech kończy z rentą. Są inni, którzy naprawdę nie mogą pracować i potrzebują tych pieniędzy, a tak to one są marnowane na lenia, któremu się nie chce.

Gość ccorka taty
Zreszta wielu moich wujkow, sasiadow przeszlo na emeryture. Byli ratownikami na kopalni itd. Sa na emeryturze i nie maja co robic.. Kazdy czegos szuka.. A maja 46-54 lata...

mam szacunek do pracy górników , bez dwóch zdań jest to ciężka praca. mój stosunek do ich przywilejów i stylu w jakim walczą o ich utrzymanie to już całkiem inna bajka 🖐️

Gość ccorka taty
Nie wiem na jakiejs zasadzie przechodzi sie na emeryture, pracujac na kopalni, czy jakos ratownik czy gornik. Czy to zalezy od przepracowanych lat? Czy raczej od wieku? Mój wujek ratownik jest rowniez mlody w miare, a juz na emeryturze..