Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wciąż Matka

Oddałam dziecko do adopcji...

Polecane posty

Gość Wciąż Matka

Witam. Kilka lat temu urodziłam dziecko i oddałam je do adopcji. Nie mam z kim o tym porozmawiać, więc pomyślałam, że może tu znajdę pocieszenie. Nie mogę przestać o tym myśleć, że gdzieś to moje dziecko jest, a ja nie wiem gdzie i co się z nim dzieje... Dzisiaj żałuję, że nie usunęłam...

Jak byś usunęła to prawdopodobnie byś siedziała i zamartwiała się dlaczego to zrobiłaś a tak przynajmniej to dziecko żyje i prawdopodobnie w lepszych warunkach niż mogłaś mu zapewnić

Gość pies ogrodnika jesteś
żałujesz ,że nie usunęłaś ! Ciesz się ,że nie zabiłaś !

Gość Wciąż Matka
Bo go nie chciałam. Ale teraz żałuję, że tak zrobiłam, bo będzie to nade mną wisiało. Aborcja byłaby lepszym rozwiązaniem...

Gość zgadzam sie z autorka

matka to taka ktora wychowa ..wiec twoj nick jest co najmniej nie na miejscu....pomijajac fakt ze to prowokacja :) 0/10

Gość Wciąż matka
Bo zostałam zgwałcona :(

Ale wydaje mi sie, że myslać o tym , że aborcja byłaby lepszym wyjściem niz adopcja myslisz tylko o sobie... a nie o dziecku. Niestety... zastanów sie nad tym. Dzieki Bogu dziecko żyje, a Ty ponosisz konsekwencje swojej decyzji. Czy słusznej - Ty sama wiesz. Tak wtedy myslalaś, taka miałas sytuację. Dobrze, ze nie zabiłas - jak dzis bys sie czuła po aborcji?

Gość maczo2000
cos ty kobito zrobiła najlepszego???jak mozna oddać komus obcemu takiego maluszka??co z ciebie za człowiek???nigdy nie ma tak, zeby nie było jakiegos wyjscia...powinnas wychowac to dzieciatko, a nie rozpaczac teraz ze nie usunełas...jak mozna tak???zal mi cie troche, ale potepiam twoje postepowanie...

Gość maczo2000
Napewno przezyłas koszmar w postaci gwaltu, ale nosilas pod sercem ŻYWEGO człowieczka....

Gość Wciąż Matka
Nie zostałam zgwałcona, to był podszyw! Oddałam dziecko, bo nigdy nie chciałam być matką, ale teraz wydaje mi się, że gdybym usunęła, to miałabym o wiele mniejsze wyrzuty sumienia nić teraz? Bo co będzie jak ono np będzie chciało mnie kiedyś odnaleźć? I znowu przeżyje rozczarowanie, bo ja niestety nie chcę miec z nim nic wspólnego.

Gość Niebieska Orchidea
a ty maczo 2000 jako facet pewnie wiesz jak się czuje zgwałcona kobieta, która ma dziecko z gwałcicielem. Weź się nie odzywaj.

Gość maczo2000
Niebieska Orchideo.....jestem kobietą....i jak sie okazuje mialam racje....nasza Pani Wciaz matka robi sobie z nas jaja.....załosne to....

Autorko -co za egoizm i wybacz głupota .Żałować,że nie usunęłaś :(

Gość maczo2000
A pozatym jak sie idzie z facetem do lozka to trzeba mysle....a nie mordowac dziecko tylko dlatego ze ise myslao...d...pą....

Nie rozumiem Cię kobieto... Piszesz, żwe to dziecko gdzieś tam jest, a Ty nie wiesz gdzie, ani co się z nim dzieje, a za chwilkę znowu, że nie chcesz mieć z nim nic wspólnego... Jesteś zdrowa na umyśle czy nie bardzo? Sama sobie zaprzeczasz :o

siostra żony pracuje w domu dziecka, z malutkimi dziećmi, których zostawiły matki w szpitalach. Nim zaczniecie coś pisać, zapoznajcie się z tym co się nazywa choroba sieroca, i jakie są problemy z tymi dziećmi.

Gość Wciąż Matka
No bo nie chcę mieć z nim nic wspólnego, ale z drugiej strony nie mogę przestać myśleć o tym jak potoczyły się jego losy.

Gość maczo2000
to znaczy ze lepiej je usmiercic zanim sie urodza bmbolndynie???

Blondyn -ale Ona oddała swoje do adopcji :)

Gość maczo2000
I na wszelki wypadek sie wysterylizuj zebys nigdy wiecej Wciaz Matko nie popelnila tego samego bledu.....

Bardzo dobrze, że oddałaś. Na pewno ma kochającą rodzinę. Decyzja, którą podjełaś będzie towarzyszyła Ci całe Twoje życie. Zastanów się teraz czy lepiej żyć ze świadomością, że Dałaś dziecku szansę, aby życ, aby miało prawdziwą rodzinę, że uszczęśliwiłaś ludzi, którzy nie mogą posiadać własnego potomstwa.Czy świadomość, że odebrałaś małej i niewinnej ostotce życia.

Gość maczo2000
brawo!!!!Nataliee!!!!!swieta racja!!!

Gość mariolka z daleka
witam tez oddalam dziecko rok temu do adopcji i wiem jaka to jest krzywda nie zapomni sie nigdy tego ale wizyta u psychologa duzo pomoze sprobuj a moze ci pomoze a nie ze dusisz to w sobie

Gość gość
mnie oddano do adopcji jak miałam 8-cy.bardzo dobrze zrobiła moja biologiczna matka,że tak postąpiła.miałam bardzo dobrych kochających rodziców.Wiem,że biologiczna matka,nie miała warunków aby mnie wychowywać.

Gość Było miło
Na twoim miejsce raczej bym zamilkła - nie uważasz?!

Gość gość
Jezu , ale z Was hipokrytki -gdyby autorka kilka lat temu napisała , że jest w ciąży i chce usunąć to byście krzyczały "nie nie usuwaj , bo jak to NA PEWNO Ci się zmieni, najwyżej oddasz do adopcji"- kobieta nie usunęła ( nawet jakby usunęła to tylko jest jej sprawą -nie naszą) a oddała do adopcji i teraz krzyczycie ,że jak tak można? Można ! Bo matka z musu to zawsze zła matka! HIPOKRYZJA !!!!!!!!!!

Gość uomo
Można. Bo i tak bardzo wiele rodzin oczekuje na adopcję.