Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gggdufvgv

czy myjecie zabki??

Polecane posty

Gość gggdufvgv

czy myjecie zabki waszym niemowlakom???jak tak to w jaki sposob?? moj ma 10 mies i 6 zabkow ale nie muje mu jeszcze. Poatym wieczorem zasypia przy butelce to nawet nie bylo by takiej mozliwosci....

Gość dziecku trzeba myc zeby zaraz
jak sie pojawia!

Gość gggdufvgv
wiem o tym, dlatego pytam ja wy to robicie??i w jaki sposob jesli dziecko zasypia przy mleku?

Gość co się martwisz
ja nawijam gazik na palec i czyszczę mu wodą. Oducz go zasypiania przy butelce jak najszybciej!

Gość gggdufvgv
ale jak to zrobic???? usnie bez butelki jesli bede go bujac, na rekach lub w wozku a tego nie chce. Juz wole jak sam zasnie przy butelce

Gość allien
Na poczotek obojetne jest to kiedy myjesz malemu zabki on musi sie do tego najpirw przyzwyczaic, musisz go zapoznac ze szczoteczka i smakiem pasty do zbow. choc dobrze by bylo znalezc sobie inna technike usypiania dziecka niz przy butelce, ze wzgledu na jego zdrowe zabki. Gdy ta metoda zostanie zmieniona pozniej juz niebedziesz miala problemu kiedy myc mu zabki. I pamietaj im mniejsze dziecko ty szyciej nauczysz go nowych zasad im starsze ty jest trudniej, wiec zacznij jak najszybiej. Kolysz go w wozeczku, lub wlacz mu spokojne utwory Enigme lub Gregorianie, moja dzidzia uwielbia przy nich usypiac. Mozesz stosowac te dwie metody na raz ( wozeczek i muzyka). ;) Powodzenia.

Gość gggdufvgv
tym bardziej ze oduczylam go juz smoczka to jeszcze trudniej byloby mu zasnc bez butelki

Gość a kiedy sie na to szczepi
my myjemy w wannie zeby .

Mój synek ma 8 zębów. Myjemy mu szczotką kupioną w normalnym sklepie od 0 do 2 lat a wcześniej mieliśmy silikonową nakładaną na palec w zestawie z pastą do zębów. Szczerze mówiąc ta normalna bardziej nam odpowiada. Zęby myjemy rano a później po deserku. Wieczorem mamy taki sam problem.. synek usypia przy butli.