Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maria1965

Pierwsze akwarium. Pomocy.

Polecane posty

Gość anEczka255
pani Mario, a skąd Pani jest??:) może coś polecimy??:)

Gość rybeczka87
no wlasnie:) ps. przepraszam ze tak na Ty pisze ale to z przyzwyczajenia, mam nadzieje ze nie urazilam tym Pani:)

Gość maria1965
Dziekuje Wam bardzo! Jestem z Krakowa. I zadna pani:)

Gość rybeczka87
swego czasu jeden dzien w tygodniu sprzedawali w krakowie na gieldzie ze zwierzakami:)

Gość anEczka255
O to ja nie pomogę:) znam świetny sklep, ale .....z Olsztyna:D troche daleko:D radze nie kupować rybek w skklepach w centrach handlowych,tam "idą" tylko na ilość sprzedanych osobników:)

Gość maria1965
No troche daleko mam do tych sklepow:) Musze sobie poczytac o tych rybkach ktore polecacie i wybrac cos dla siebie a raczej dla corki:) A orientujecie sie moze do jakich rozmiarow dorastaja np. gupiki? Bo neonki chyba zawsze sa takie malutkie tak?:)

Gość rybeczka87
hehe no mowimy tu tylko o rybkach ktore zawsze sa takie malutkie:) musicie wlasnie zwrocic uwage do jakich rozmiarow dana rybka dorasta, zeby pozniej nie bylo niespodzianki:)

Gość anEczka255
Ja bym radziła neonki. Tylko trzeba kupic ich całe stadko, ale to dobre roaziązanie na tak małe akwarium:) rybki są małe i ślicznie wyglądają. Gupiki odradzam- moga mieć wszystkie chyba możliwe choroby ryb, a najgorsze jest to, że same jako nosiciele mogą z tym żyć, a inne rybki padną.

Gość rybeczka87
tak, neonki sa sliczne:) i bardzo wytrzymale

Gość maria1965
To chyba jednak pozostane przy neonkach:) A jak u nich z rozmnazaniem?

Gość rybeczka87
pisalam juz ze ciezko je rozmnozyc:)

Gość anEczka255
U mnie tylko gupiki rozmanżały się jak szalone:) musiałąbys doczytać w necie, albo dopytać w DOBRYM sklepie:)

Gość maria1965
Na wikipedi przeczytalam ze neony potzrbuja zbiornika CONAJMNIEJ 60 litrow. I ze zamiast rozlin powinnym miec duzo korzni i ciemny zwirek:/ A ja male akwarium i chcialabym miec duzo roslinek:) Na wikipedi pisza czasem rozne glupoty mam nadzieje ze to tez nie jest prawda:/

Gość rybeczka87
wystarczy wpisac nazwe rybki w googlach i mozna wszystko o niej znalezc:) no albo zapytac nas;p ale ja super ekspertka jeszcze nie jestem wiec tez podpieram sie googlami:)

Gość rybeczka87
co do zwirku to sie zgadzam, poza tym ladnie na jego tle wygladaja. ale nie ma co sobie wszystkiego brac do serca. jak beda mialy roslinki to im sie nic nie stanie;p

Gość rybeczka87
jesli chodzi o korzen to np. glonojady go potrzebuja bo wytwarza cos tam co jest im potrzebne. ja nie mam korzenia ale mam ten kokos wiec licze na to ze on tez to cos wytwarza:)

Gość maria1965
Niestety musze isc z topicu obowiazki wzywaja:P Mam nadzieje ze bedziecie jutro:) Pozdrawiam moje drogie:)

Gość rybeczka87
mnie raczej nie bedzie, ale w razie czego mozesz napisac na gadu 9836300. pozdrawiam:)

Gość Ronaldo150
Mam akwarium 50l i i cale wyposarzenie lecz nie wiem jak dobrze opiekowac sie akwarjum i rybkami . POMOCY!!!

Gość indoreek
no to nie za duże to akwatium, a raczej takie hobbystyczne:). Natomiast co do zakupów akwariów i elementów do akwariów to moim skromnym zdaniem dużo taniej jest w interencie, niz w sklepach stacjonarnych. Poza tym jest multum sklepów internetowych gdzie jak sie je śledzi to można często wyciągnać jakieś promocyjki, np. akwaria.org - dla mnie super strona, wyposażenie ok, obsługa ok, i ceny tez ok. Czasami zamawiając w necie człowiek mimo przesyłki oszczędza 50-60 zł a to jak dla mnie jest sporo. Myślmy:)

Gość gość
planuję akwarium i się cieszę. jednak to jest tak jakbyś trzymała dorosłego chłopa w pokoju 4metry na 4 i cieszyła się, że żyje. do 20 litrów nadaje się co najwyżej średniej wielkości ślimak i jakbys poczytała wiarygodne źródła, to byś to wiedziała. czemu nie kupisz kostki 30x30x30? ładnie wygląda, też nieduża, a rybkom będzie luźniej. nie pływają ładnie jak mają za mało miejsca, bo sa płochliwe lub zestresowane. uwierz mi, że tak jest. więcej miejsca to lepiej dla was, ich obserwatorów i dla nich samych. pamiętaj, że woda ma odstać jakieś 2 tygodnie zanim wpuścisz życie. uważaj na ślimaki w roślinach, bo będzie plaga, mnożą się jak wściekłe. akwarystyka wciąga- bogactwo naturalne jest przeogromne;-)

Gość gość
Dla swojej kotki perskiej zamawiam karmę i różnego typu profesjonalne preparaty najczęściej przez serwis bajcik.pl. Mają sprawdzonych producentów i co najważniejsze jak na sklepy online, to bardzo szybko robią wysyłkę.

Gość arekproll
Trochę małe to akwarium, ale nawet takie to dość duży koszt. Akwarium to nie tylko rybki i roślinki. Potrzebne są preparaty, filtry grzałki. Trzeba pamiętać, że w wielu sklepach mogą Panią naciągać na dość drogie preparaty oraz sprzęt. Przy tak małym akwarium nie jest to potrzebne. Tym niemniej trzeba zapewnić rybkom godziwe warunki. Polecam kontakt telefoniczny ze sklepem internetowym sklepzoologicznylublin. Wiedza i profesjonalizm prowadzących ten sklep pozwoli Pani na dokonanie udanych zakupów.

Gość MichałDamski
No to jest spore wyzwanie, bo przede wszystkim trzeba wiedzieć jak podejść do tego głównie od strony rybek, bo najpierw warto pomyśleć o odpowiednim przygotowaniu go dla życia rybkom. O tym dokładnie poczytaj już na portalach specjalistycznych. Ze swojej strony mogę jeszcze polecić Ci naprawdę dobry sklep akwarystyczny, gdzie znajdziesz potrzebne akcesoria, pokarmy i dekoracje w konkurencyjnych cenach, z którymi stworzycie naprawdę piękny podwodny świat :)