Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość głupiutka baba...

HELP - problem z tonerem

Polecane posty

Gość głupiutka baba...

Właśnie wróciłam ze sklepu z tonerem, który mieli napełnić (drukarka Samsung 1640). Nie zwróciłam uwagi czy było to już w sklepie czy stało się to w drodze ale po przyjściu do domu zobaczyłam, że taka zielona część (pasek wzdłuż tonera - przepraszam nawet nie wiem jak to się fachowo nazywa) jest brudna od tuszu przez co mam smugi na drukowanych kartkach. Muszę wydrukować pracę licencjacką więc nie mogę mięć takich "nieczystości". Czy ktoś wie w jaki sposób mogę to wyczyścić? Czy mogę użyć chusteczki higienicznej? Boję się, że coś popsuję... Błagam o pomoc bo w tego typu sprawach jestem kompletnie bezradna:(

Gość spokojnie chusteczką możesz

Gość głupiutka baba...
Baaaardzo dziekuję:)

Gość majka_21
spoko mozesz wyczyscic husteczka a jak nie zejdzie to wez spirytus albo zmywacz do paznokci i przemyj..

Gość ja chromolę
toner to jest do drukarek laserowych - widac że sie kompletnie nie znasz A plamy z tuszu zmyj denaturatem

Gość głupiutka baba...
No to jest drukarka laserowa. W sklepie mieli ją napełnić jakimś proszkiem. W międzyczasie wydrukowałam jeszcze kilka kartek (zanim odpowiedzieliście) i o dziwo sama się wyczyściła. Jak go wkładałam do drukarki był brudny a teraz jakby przez drukowanie się wyczyścił... czy to możliwe i czy to znaczy, że spokojnie mogę drukować pracę bez obawy, że co któraś tam kartka będzie do wyrzucenia?

Gość Alchemia złości i opieszałości
W drukarce laserowej jest "zgarniacz" za bębnem, jest to taka listwa która ściąga nadmiar toneru i czyści bęben.

Gość głupiutka baba...
A ten koleś ze sklepu był zajebisty - mam ochote sie znim umówić, bo mówił ze potrafi napełniac nie tylko drukarki i nie tylko tonerem :P

Gość głupiutka baba...
Ale ktoś się podszył, z nikim nie mam zamiaru się umawiać. Dziękuję wszystkim za pomoc.

Gość Alchemia złości i opieszałości
Dlaczego się nie umówic? Seksik zawsze jest ciekawszy od jakiejs drukarki