Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika13

Pomocyyy !!!

Polecane posty

Gość Monika13

Kto mi pomoże z matmą?? Musze na jutro rozwiązać takie zadania, a kompletnie nic nie wiem z matematyki :(( formułki znam ale to nic nie pomaga w zrozumieniu rozwiązywanych zadań :(( a nasza nauczycielka nic nie tłumaczy a wiele wymaga :(( Błagam pomocy!!! Zad.1 W 16 kg stopu znajduje się 10% srebra. Ile procent stopu będzie zawierał niwy stop jeśli dodamy 2 kg srebra? Zad.2 Bank oferuje odsetki w wysokości p%. Wpłacono xzł na okres 2 lat. Ile odsetek otrzymamy po roku?Ile złotych będziemy mieli po roku? Ile odsetek otrzymamy po drugim roku? Ile złotych otrzymamy po dwóch latach? Ile złotych otrzymamy po n latach?

Ile procent stopu będzie zawierał niwy stop jeśli dodamy 2 kg srebra? - chyba raczej ile % srebra...;D

Gość Koktaj loffy
a w ktorej klasie jestes?

Gość Błękitna .
Takich prostych zadań nie umiesz ;>

Gość Błękitna .
Właśnie ile latek masz ;>

Gość Koktaj loffy
a t drugie pytanie to niby oprocentownie w jakiej skali?

Gość Błękitna .
Hm takie zadanie z bankiem to miałam w 1 klasie liceum.

no więc tak to 1: obecna masa stopu= 16 kg masa srebra w obecnym stopie: 10% * 16kg= 1,6 kg PO DODANIU 2 kg SREBRA masa stopu: 18 kg masa srebra= 3.6 Cp= 3,6* 100 / 18 = 20% odp. 20% chyba tak...ale nie dam ręki uciąć...:D

Gość Monika13
Do sylwia4440 Istotnie, sorka mój błąd Do koktajl loffy W pierwszej gimnazjum :((

Gość zadanie 1 zrob tak
policz te 10% z 16 kg, do tego dodaj te 2 kg i wylicz ile to procent z 18kg. myślę że tak proste obliczenia umiesz zrobic.

Gość Monika13
Do błękitna Niestety u mnie w klasie nikt nic z matematyki nie rozumie, ja też nie :(( No może poza jedną osobą (której mama uczy chemii w naszym gimnazjum)

Gość Monika13
Tak, teraz to wygląda dużo jasniej Dziękuję :))

Gość Monika13
w 2 zadaniu jest podana cała tresć zadania ... taka jaką podala nam matematyczka

Gość Błękitna .
Czekaj poszukam zeszytu tam miałam wzór na te % itp.

p- procent odsetek x- kwota na koncie px- kwota odsetek po roku px+x - kwota na koncie z odsetkami po roku (px+x)p+px +x -kwota na koncie po 2 latach Z mojej drogi dedukcji i kombinacji tak wychodzi poówa pierwszego. A swoja droga to ta pani faktycznie jak na poziom pierwszej klasy to dała troszke mało danych. NIe wiem, jak chcesz to to spisz, ale jakby było źle to nie moja wina... :p

Gość Koktaj loffy
to drugie zadanie troche trudne jak na 1 klase. taka jest moja opinia. Ale moze macie jakis wysoki poziom w szkole. sylwia dobrze rozwiazaas, tylko co z tego jezeli Monika13 tego nie rozumie?

Gość Monika13
Monika to moje prawdziwe imię a nie nick, więc nie musicie dodawać 13 :) Dzięki za pomoc, :) jestem wam wdzięczna za to że mi to rozwiązaliście, a co do tłumaczenia nie macie obowiązku nic mi tłumaczyć :) a nawet ja nie śmiem o to prosic bo takie rozwiązania to i tak bardzo dużo :) dzieki raz jeszcze. Szkoła wysokiego poziomu nie ma, tyle tylko że nasza matematyczka bardzo dużo wymaga :) ale to chyba dobrze :) tyle że przy tym mogła by cokolwiek tłumaczyć :)

Gość Koktaj loffy
no ale co z tego ze ktos to rozwiazal za ciebie, skoro ty tego nie rozumiesz ? drugie zadanie masz rozwiazane bez dwoch odpowiedzi.

Gość Monika13
Zgadzam się z Tobą "koktajl loffy" jak najbardziej :) Ale w takim wypadku to już trzeba chyba poszukać korepetytora, bo uważam że i tak wyręczyłam się osobami z forum po to żeby mieć rozwiązane zad. domowe :) Ma ktos namiar na korepetytora z matmy??

Gość Monika13
ja mam namiar na korepetytora :* ale nie z matmy :* tylko z seksu zainteresowana?? bo ja baaardzo :*

Gość Monika13
A to co?! Jak to możliwe> :O ja tego nie wysłałam ...

Gość Monika13
aj low ju za to że taka jesteś njieporadna małolato!!! wypierdalaj spać a nie zajmujesz nasz cenny czash

Gość Monika13
Jak to możliwe?? Ja tego nie pisze :O jest możliwosć że ktos inny może uzywac w tym samym czasie tego samego loginu co ja??? :O

Gość Koktajl loffy
właśnie wypierdalaj spać, kolega który sie podszywa ma racje :]

Gość Koktaj loffy
jak to moziwe ze ktos podszywa sie pod moj login?