Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liula

Obroża antyszczekowa dla psa!!!! Stosował ktoś??

Polecane posty

Gość gość
No i niestety trzeba to powiedzieć głośno - głupi właściciel = głupi pies. Po takiej obroży twój pies nie jest już psem tylko tak wygląda, kup sobie rybki, są nadzwyczaj spokojne, tylko uważaj żeby akwarium nie pękło bo sąsiedzi zażądają eksmisji.

Gość magia 33
Kupilam dla sznaucerka który uporczywie szczeka na dworze. Założyłam raz. Pies dostał 2 ostrzeżenia dźwiękiem. Potem jeden impuls- trochę drgnął. Dalej szczekał. 2 impuls i pies wpadł w taką panikę że szczekał ciągiem jak by mu ktoś na łapę nadepnął. Wiec w pośpiechu zdjęłam obrożę. Więcej jej nie założe.

Gość gość
Na mojego bulteriera działa samo drganie, prąd tylko w wyjątkowych sytuacjach i powiem wam że ogólnie jestem zadowolony z obroży. Boleć boli (tez na sobie sprawdziłem) ale postepy w zachowaniu są. Wczesniejsze szkolenia z treserem gucio dały, a obroża pomogła bardzo. Ja polecam.

Gość gość
Stosowałem ale na kobiecie, dobrze sie sprawdza. A ty jakiego masz psa.

Gość gość
Bulltriera. Na kobiecie nie musze bo jest grzeczna :-)

Gość gość
Obroże antyszczekowe są bardzo dobre. Sam jedną kupiłem dla pieska z telezakupy.tv i działa. Na początku myślałem ze to pic na wodę ale jednak nie :D

Gość gość
Tak u mnie również się sprawdza ta obroża z telezakupy.tv polecam dla wszystkich właścicieli ujadających piesków :)

Gość gość
Jestem zaskoczony działaniem tej obroży z telezakupy.tv :) polecam ją :)

Gość gość
ja dla swojego pieska zakupiłem taką obrożę na telezakupy.tv na początku nie byłem zachwycony ale po tygodniu piesek przestał ujadać.

Gość gość
Uważam że każdy pies który ujada na spacerze powinien mieć obowiązkowo zakładaną obrożę antyszczekową. Albo kaganiec.

Gość gość
Obroża antyszczekowa to świetna sprawa. Mój piesek juz nie zakłóca spokoju na spacerze. Obrożę kupiłem na telezakupy.tv

Gość gość
Obroża antyszczekowa. Mogę ją polecić wszystkim właścicielom niesfornych piesków. na telezakupy.tv można kupić bardzo fajna

Gość gość
ta z telezakupy.tv jest tania więc opłaca się

Pies najpewniej potrzebuje uwagi, szczeka żeby się nim zainteresowano. Spędzajcie z nim więcej czasu. Przydałby się porządny spacer, gdzie się wybiega. Może pomóc jeszcze obroża z antyszczekaczem. http://www.zoologiczny.sklep.pl/produkt/1192/Trixie_Obroza_z_antyszczekaczem_dla_psa Pomogła dla naszej jamniczka, który uwielbiał hałasować bez powodu...a że mieszkamy w bloku, to był poważny problem.

Gość olla111
mi bardziej jest potrzebna obroża na wycie, tez nie chce wydać fortuny- ale też nie chce zrobić krzywdy- co polecacie? pies sznaucer miniaturka 6 kg

czy można ja stosować również na facecie który ujada ? chętnie kupie taka jedną psu 2 facetowi !!!!!!!!!!

Gość gość
Moja sasiadka ma w domu 9 psow i jak wiadomo szczekania troche jest. Kupila pare obrozek elektrycznych.Powiem szczerze,ze ja nigdy bym czegoś takiego psu nie założyła.Zamiast wziasc sie za te psy to wolala wydać pieniadze na to cholerstwo.Piski tych psow są przerazajace i dziwie sie,ze nie ma zakazu sprzedazy tego badziewia.Jak dla mnie to zalozenie psu takiej obrozy to maltretowanie zwierzaka.

Gość gość
Ale można maltretować sąsiadów, którzy muszą słuchać jazgotu cały dzień?

Gość Laureen
Biedni,maltretowani sąsiedzi.A jak jakaś dupcona k***a o drugiej w nocy zacznie jęczeć i drzeć mordę,to już nie przeszkadza i jako pierwszy niemca klepiesz,nie? Co do psów:pies nie szczeka złośliwie.Sama mam teraz ten problem,bo psiaki przyzwyczajone były,że zawsze jest ktoś w do.u,a teraz musimy je zostawiać.Zastanawiałam się nad obrożą antyszczekową,ale jak zobaczyłam filmik z testowania takowej na człowieku,gdzie gość głową prawie w sufit klepnął,od siły impulsu,to mi się odechciało.

Gość gość
ja nie stosowałam, całe szczęście mój mops nie jest typem "hałaśnika". Ale przyznam szczerze, że mam mieszane uczucia co do tych obróżek... Mój pies ma normalną obrożę skórzaną z https://www.tusa24.eu/pl/psy/487-obroza-skorzana-mops-szerokosc-3cm-.html a to, jak oduczyć psa szczeniaka to radze poszukać na forach dotyczących już stricte rasy

Gość olla111
mam i używałam dwa dni, oczywiście produkt z wysokiej półki, z treserem i behawiorystom , mój pies już nie wyje i nie szczeka. sama obroża i nie umiejetne jej stosowanie nic nie daje tu trzeba zagłębić się w temat, jak nie masz czasu i ochoty to tego nie rób. mój pies jest psem mega rozpieszczanym, bo nie mamy dzieci i poświęcamy mu bardzo dużo pracy. bardzo chętnie się uczy bo psy ogólnie są bardzo mądre :) sama obroża nie rozwiązuje problemu, tu trzeba podejścia indywidualnego i tresury i poznać dlaczego takie zachowanie jest. pies to nie zabawka, to istota która myśli i czuje. obroża ma być dla niego sugestią nie karą. mój wspaniale reagował na sam dźwięk i wibrację, nie doszło nawet do impulsu, bo mądrze go uczyliśmy i po kawałeczku, samo przygotowanie psa do użycia takiej obroży wymaga czasu. mój nosił później bez baterii lub wyłączoną i zachowanie było inne. teraz zostaje sam i jest pełen relaks a obroża leży w kącie :), zastanówcie się czy macie czas pracować z psem, bo może lepszym rozwiązaniem dla was jest stacja ultradźwiękowa, która jest rewelacyjna i bardzo pomaga. mam nadzieje ze pomogłam :)

Gość gość
ie polecam ! Kupiłam obrożę w ostatnich dniach, dla swojego 6kg i 7 miesięcznego kundelka, ponieważ wiecznie odwiedza nas jedna z sąsiadek z pretensjami ze gdy nie ma nas w domu pies wyje i szczeka. Co i tak bardzo odbiega od prawdy, bo ostatnimi czasy nagrywaliśmy psa gdy zostawał sam i film przesypiał. Nim zakupilam obrożę , czytałam wiele wypowiedzi na forum, że obroża działa bez zarzutów, ale co najważniejsze nie krzywdzi psa. Absolutnie sie z tym nie zgadzam ! Gdy pies zaczął szczekać najpierw zadziałał pierwszy dźwięk ostrzegawczy, zaraz drugi, a to co działo sie później to jakiś koszmar. Pies cały telepal się, wył i piszczał z bólu jakby poraził go prąd o mocy 230V. Coś okropnego ! Wpierw nie mogliśmy go zatrzymać, a później jeszcze uspokoić. Teraz pies tak boi się obroży , że gdy tylko usłyszy jakiś pisk, zbliżony do dźwięku wydawanego przez urządzenie natychmiast ucieka, chowa sie za meblami i trzęsie , popiskując. Osobiście NIE POLECAM !

Gość gość
Hej! mnie niestety też spotkał taki problem. Na początku starałam zgodnie z zaleceniami specjalistów zwiekszyć aktywność fizyczną (choć tej moim zdaniem mojemu maltańczykowi nie brakowało), zainteresować go, więcej się bawić. Jestem studentką więc nie wychodze za całe 8 godzin do pracy, nie ma mnie po 4-5 h dziennie. A i tak sąsiedzi skarżą się na szczekanie podczas mojej nieobecności. Zainteresowałam się więc tematem obroży na poważnie, przeglądałam fora, sklepy, aukcje na allegro. Na forach żadnych merytorycznych odpowiedzi tylko straszenie. Dzwoniłam do kuzynki w USA i tam nie ma takiego problemu obroże są normalnie używane nikomu to nie przeszkadza. W końcu poradziłam się na stronie https://www.obroza-elektryczna.pl Z tego co teraz wiem najczęściej ludzie kupuja na najtańsze obroże bez certyfikatów na dziwnych aukcjach. Obroża musi być dopasowana do wrażliwości psa! Inna będzie obroza dla maltańczyka a inna dla owczarka. Mi poradzono bardzo dobrze i jestem zadowolna. Obroże po pół roku zakładam już tylko jako straszak. Pozdawiam i radzę zapoznać się z tematem a nie wypisywać dziwne informacje

Gość gość
Dzięki za podpowiedź, ja dla mojego 20 kg kundelka wybrałam https://www.obroza-elektryczna.pl/obroze-antyszczekowe-dla-psow/pet-at-school-bark-pulse , ma ona ostrzeżenie dźwiękowe przed ostrzeżeniem statycznym. Piesek przestaje szczekać już po usłyszeniu dźwięku, który jako pierwszy ostrzega przed impulsem. Polecam!! sąsiedzi i ja są zadowoleni

Gość gość
Kupiłam a teraz do końca życia będę żałować. Mój piesek po pierwszym użyciu stracił głos. Jak próbuje szczekać nie może wydać z siebie dźwięku. Był bardzo żywiołowym pieskiem teraz się ciągle chowa pod łóżko i nie wychodzi całymi dniami. Obroża była dobrej marki i droga. Miała być bezpieczna w 100%. Przeznaczona dla małych piesków. Teraz nie mogę sobie wydarować, że tego użyłam.

Gość olla111
gość a jak stosowałaś? bo tego się nie zakłada na szyję i nie zostawia psa samego tylko go powoli przyzwyczaja. postaraj się dać mu to na szyje bez baterii teraz wie ze nie może szczekać i podświadomie już będzie zachowywał spokój. Psy to panikarze, mój identycznie deszczu się cyka :), pierwszy kontakt dla niego to mega zdziwienie i panika a teraz cieszy się z obroży bo wie, że nie może szczekać i się wysypia, a co najlepsze od roku nie mam baterii, hehehehe

Gość Bialka
wolalabym pojsc z psem na szkolenie i zajac sie jego tresura niz zakladac mu takie cos.. jednak w ogole to do mnie nie przemawia,ale moze dlatego, ze dla mnie pies to czlonek rodziny i chyba nie potrafilabym mu czegos takiego zalozyc. my mamy standardowa smycz i obroze z https://www.petstation.pl/psy/psy-akcesoria/psy-obroze i nie mamy problemu z nadmierna szczekliwoscia. Nie moge sobie szczerze powiedziawszy przypomniec kiedy Kaja ostatni raz szczekala ;p

Gość Marta

Oczywiście, że  trzeba przeprowadzić szkolenie  a nie zakładać coś takiego....to jak by nam zabronić mówić.  Wiadomo, że są psy, które cały spacer potrafią szczekać ale jakaś przyczyna musi w tym być. Mój pies to duży  Bordeaux wiec czasem wymaga włożenia niedużej kolczatki i taką kupiłam  w sklepie ROLFEL z Czosnowa ale kupiłam ją poprzez stronę. 

Gość The Kawaii

NIGDY NIE STOSUJ.

Obroża ta powoduje depresję, stres, problemy behawioralne, brak zaufania.