Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Misiaaaaaaaaaaaaaaa

ALLEGRO

Polecane posty

Gość Misiaaaaaaaaaaaaaaa

Kupujecie często na allegro ?? Jeśli cos kupiliście to wszystko było ok ?

Ten temat przypomniał mi, że już dawno temu powinnam zapłacić za komiksy :D Kupuje dość często ciuchy,kosmetyki,książki.Było kilka niewypałów,np depilator do twarzy :|

Gość Misiaaaaaaaaaaaaaaa
Chodzi mi bardziej o ciuchy :) Czy jest z nimi wszytsko ok i czy np w rzeczywistości wyglądają tak jak na zdjęciu czy obrazku? Ja raz kupiłam kurtke (było to w styczniu lub grudniu) i do tej pory nie mam ani kurtki ani pieniędzy takich osób jak ja było dużo... Chciałabym kupić sukienkę na allegro ale własnie przez to mam obawy...

Gość SŁOWNICZKA
Raz zdarzyło mi się, że zakupiony produkt dotarł do mnie uszkodzony.

jedyne wyjscie to czytac komentarze i jak towaru nie ma po 14 dniach a ani slowa w opisie aukcji ze wysylka w wybrane dni to dzwonic do sprzedawcy,a jak nie to wytoczyc spor na allegro i sprawe na policje zglosic jesli to wartosciowa i kosztowna rzecz.Czasami przychodzą szmatki co to faktycznie ladnie wygladaja,no ale coz czesto cena nie jest adekwatna do jakosci.Kupłam bluzke japan style i okazalo sie ze krotsze rekawy(bo szyta była na te chinki)

Gość Misiaaaaaaaaaaaaaaa
Jak zamówiłam ta kurtke to sprzedawca miał na prawdę bardzo dużo pozytywnych komentarzy (około 300) a tu nagle taki psikus....

Gość Misiaaaaaaaaaaaaaaa
A myślicie, że jeśli byłoby coś nie tak to jak zgłoszę sprawe na policję to zrobią coś z tym ? Dostane zwrot pieniędzy ?? Sukienka, która chce zamówic kosztuje 600 zł dlatego mam obawy...

Gość made in china..
ubrania na allegro sa czesto kiepskiej jakosci:o sa sprowadzane z Chin i niektórzy licza ze beda super mimo ze kupione za marne pieniadze;) i pozniej maja pretensje do sprzedawcow:o sorry ale jak ktos widzi nawet zamieszczone zdjecia z chińskimi modelkami a liczy na piekne i porządne ciuchy to jest naiwny:D:D poza tym jak sprzedajacy jest prywatna osoba a nie sklepem wystawiajacym paragony itp to zwrot zalezy glownie od jego dobrej woli...

jesli zglosisz sprawe na policje to oni wystawia ci papier i wtedy kontakt do allegro i rozpoczyna sie procedura zwrotu prowizji

ja kupujac ta bluzke nie spodziwalam sie reweacji,ona jest ok,tylko ze ma rekawy krotsze o jakies 2,5- 3 cm.Pretensji nie mam bo trosze je podciagam i mam rekawek 3/4

Gość Al.
jesli zaplacilas kilka setek a sprzedajacy ci nie wyslale (i nie ma zadnego dowodu wysylki) to mozesz zglaszac na policje, ale jak dostalas towar tylko np rekawy sa krotsze o kilka cm niz myslalas to na policji by sie z tego polewali:o;)

nie mo my to mowimy o tym co zrobic w przypadku oszustwa ze strony sprzedajacego,a krotkie rekawy czy inne takie niedogodnosci to sie inaczej rozstrzyga

Gość Al.
jak ktos ma kilkaset albo chociaż kilkadziesiąt pozytywnych komentarzy to raczej nie mysle ze dokona jawnego oszustwa;)

Gość ghtjytkj
ja ciuchy ktore kupilam sa ok :) a kupilam sukienke z bawlny, sukienke z satyny (bardzo ladna i nie taka njagorsza jakosciow) spodniczke dzinsowa (super kolor i material i taniocha za 40 zl nie uzywana) facet kupil ost bluze i wszystko ok,trzeba czytac komenatrze