Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżcie Ewa

taletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość pomóżcie Ewa

witam , mam nadzieje ze pomożecie mi albo pocieszycie bardziej i powiecie czego mogę się spodziewać. dzisiaj powinnam kończyć tabletki czyli tą dwudziestą pierwszą . patrze w portfelu a tu tabletki nie ma i przypomnialam sobie ze wczoraj bralam ostatnią, ale sie jakoś nie zoriętowalam bo mi sie dni pomylily myslalm ze jest wtorek. i teraz nie wiem czy zjadlam dwie w jeden dzień b jest to mozliwe, cz gdzies zgubilam co wydaje mi sie mniej mozeliwe z tego powodu ze zawsze je trzymam szczelnie schowane w portfelu :( dodam jeszcze ze z chlopakiem sie moze z dwa razy w tym tyg kochalam . co mam robić? wziasc tabletke z nowego opakowania czy zaryzykować i nie brać z nadzieją że bedzie dobrze? :(

Gość jest oki
zrob normalnie przerwe od dzis

Gość pomóżcie Ewa
mozesz powiedzieć dlaczego ? nie ma ryzyka zajscia w ciaze? cos wiecej...

Gość pomóżcie Ewa
czyli jak bralam we wtorki a teraz zaczne brać od poniedzialku to nic sie nie stanie? a jak wzielam 20 a anie 21 ... ponoc trzeba wziasc cale opakowanie :(

Gość albo to
trzeba wziac 19 tabletek z opakowania zeby cykl byl zabezpieczony

Gość frufru
pmg nie, nie trzeba brać całego opakowania żeby być zabezpieczoną. mozesz brać krócej jeśli chcesz sobie np poprzesuwac okres i tez jestes zabezpieczona. wiec nie histeryzuj, zrób siedem dni przerwy i bierz nastepne opakowanie.

Gość pomóżcie Ewa
naprawdę?? rany to tego nie wiedzialam ze 19 wystarczy ... czyli wsumie nie mam sie czym martwić? mam stesa bo mam dopiero 22 lata i boje się ze nie dam sobie rady, jak bylabym w ciazy dlatego tak panikuje.

Gość nie jestem pewna
to dlaczego na ulotce pisze ze najgorzej jest zapomniec tabsa w 1 i 3 tyg?? skoro ona zapomniala w 3 to chyba ma znaczenie

nie zapomniała tylko jakby nie wezmie ostatniego dnia i zrobi przerwe, ale jak wezmie 8 dnia po przerwie to bedzie w pełni zabezpieczona

Gość a ja zapomnialam
2 ostatnich, znaczy zapomnialam przedostatniej i przypomnialo mi sie po 12 h, wiec postanowilam nie brac juz tych dwoch tylko zrobic przerwe, a moze powinnam byla zaczac od razu nowe opakowanie??

Gość pomóżcie Ewa
sluchajcie to jak mialam dzisiaj wziasc ostatnią to od przyszego tyg mam brac we wtorek tak jak zawsze czy w poniedzialek ? temu ze wczoraj w pon wzielam ostatnią... tą 20 . ??????????

Gość a ja zapomnialam
po 12h mialam namysli, ze minelo wiecej niz 12, dokladnie prawie doba

Gość pomóżcie Ewa
przepraszam cie bardzo ale zaloz sobie nowy post... bo ja sie tu stresuje a ty mi się tu wtryniasz ;)

Gość a ja zapomnialam
to ja ci odpowiem, masz wziac w poniedzialek, bo przeciez jedna tabletke mniej wezmiesz a przerwa 7 dni :) problem mamy taki sam tylko ja chyba nieco gorszy, bo dwie:)

Gość pomóżcie Ewa
no to ladnie zesmy sie dwie wpakowały, ja to zawsze w cos wpadne... zawsze jakieś przeboje.

Gość a ja zapomnialam
nom:) u mnie juz po ptakach, 2 ostatnich nie wzielam, byla 7dniowa przerwa, wczoraj zaczelam nowe opakowanie, coz zobaczymy co bedzie. kochalam sie dwa dni przed zapomnieciem. a od tego czasu nie i jeszcze dodatkowo sie bede zabezpieczac przez tydzien. zgroza, biore 3 lata i pierwszy raz mi sie cos takiego zdarzylo

Gość pomóżcie Ewa
tzn jak zabezpieczać dodatkowo przez tydzień? tabletki 7 dni dluzej z nowego opakowania bedziesz brala czy jak ? bo nie czaje

Gość pomóżcie Ewa
ale jak mialaś okres w tej 7 dniowej przerwie to nie masz czym sie przejmować, tak mi sie wydaje;)

Gość a ja zapomnialam
dodatkowo bede sie kochac w gumce przez ten tydzien:) okres byl, ale nie wiem jak to jhest, czy z powodu zachwiania cyklu moge miec owulacje w tym miesiacu?

Gość pomóżcie Ewa
ludziska !!! co mam robić nie dostaje okresu.... w pon tak jak jak pisałam wzielam tą 20 tabletke... bo z tą 21 nie wiem co mi sie stało ;/.... i mialam dzień wczesnej dostać też okres... a okresu nie ma... mam się dalej niepokoić ? pomóżcie ;( płacze ;(

Gość dakota-dakota
Okres przyjdzie. Lub nie, ale to nie oznacza jeszcze ciąży. Wystarczy wziąć z blistra 19 tabletek, by poziom hormonów był wystarczająco wysoki. Nie masz się czym martwić, robisz przerwę 7 dni i 8 dnia bierzesz pierwszą tabletkę z nowego blistra. Jeśli do tej pory zaczynałaś blister np. we wtorek, to teraz zaczniesz w poniedziałek, bo skończyłaś brać tabletki dzień wcześniej.