Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maleeeenstwo

Szacunek

Polecane posty

Mam taki problem,a raczej nie wiem co o tym myslec. Ostatnio mialam rozmowe z moim przyszlym mezem,na temat rodzicow. Zapytalam go,czy ma szacunek do swojego ojca dlatego,ze go kocha,czy dlatego,ze sie go boi.Powiedzial,ze oczywiscie dlatego,ze sie go boi. Tzn, nie w sensie,jak male dziecko,obydwoje jestesmy duzo po 20-tce. Zapytalam go czy tez chce,zeby nasze dzieci szanowaly go ze strachu/obawy, czy z milosci. Powiedzial,ze od milosci i przytualania to jest mama. Bylam w szoku.Ja poznalam mojego tescia tylko od dobrej i spokojnej strony,ale wiem,ze wychowywal swoich synow \"twarda reka\". Ale moj facet kompletnie mnie zaskoczyl!Myslalam,ze wlasnie dzieki temu,ze doswiadczyl takiego wychowania bedzie mial inne zdanie.Co Wy o tym myslicie??

Gość
zapytaj co mysli o karach cielesnych i systemie wychowawczym i terapia mu sie przyda, zeby nie robil krzywdy waszym dzieciom chcesz zeby twpoje dzieci kulily sie gdy chce je poglaskac?

Nie to nie o to chodzi,ze on jest agresywny.Jest przeciwko karom cielesnym, tzn nie mowie o klapsie,jesli dziecko przeginna. Moj tesc tez nie byl bog wie jakim psychopata. Zreszta jego synowie maja z nim bardzo dobry kontakt i nie chowaja sie na jego widok. Ale mieszkam w Niemczech i tutaj jest naprawde tak, ze mama jest od milosci a tato od wychowania:/Poprostu uwazam,ze to nie jest normalne:/