Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moodliszka

RACHUNKI ZA WYKONANE USŁUGI

Polecane posty

Gość Moodliszka

Szukając w internecie fotografa na mój ślub który jest w przyszłym roku pytałam się o możliwość wystawienia rachunku. Po zadaniu tego pytania kontakty mejlowe i telefoniczne się urywały. Czy jest ktoś w stanie mi wytłumaczyć czemu tak się dzieje?.

Gość fryzka
dziwne ; ja mam np. fotografa który spisał ze mna umowe o dzielo i dostane rachunek

Gość Moodliszka
fryzko czy możesz mi napisać jak wygląda taka umowa? co ona zawiera. Wiem ze umowę o dzieło trzeba chyba zarejestrować w urzędzie podatkowym. Kto to musi zrobić, fotograf czy ja?

Gość Moodliszka
fryzko chyba przy umowie o dzieło nie wystawia się rachunku.

Gość fryzka
mój fotograf przyniósł taka umowę ; powiedział że to on zaplaci podatek zebym sie nie przejmowala że on wszystko załatwi ; gdyż to on jest zarejestr.jako firma ; ja podpisałam umowę i tyle ; były tam podstawowe warunki jakie są w umowie o dzieło oraz takie dodatkowe : miejce i daty spotkania itd.

Gość Moodliszka
fryzko ale to nie możne być umowa o dzieło. ty chyba masz umowę dotyczącą wykonania zlecenia jakim jest fotografowanie ślubu. Umowa o dzieło to całkowicie co innego. Właśnie wyczytałam ze taka umowa musi byc zarejestrowana i robi to ten co zleca usługę i to on chyba płaci podatek

Gość fryzka
chyba sie wystawia

Gość Moodliszka
Rety błędne koło

Gość fryzka
mam umowe o dzieło z przeniesieniem praw ; nie rachunek taki zwyczajny ; tylko rachunek do umowy o dzielo

Gość Moodliszka
ale po co twój fotograf który ma firmę i z tej racji odprowadza podatek za usługę spisuje umowę o dzieło? umowę o dzieło zawiera się z osobami które nie prowadza działalności gospodarczej po to aby min odprowadzić państwu podatki

Gość hihihi....
Modliszko zdaje się że ktos ciebie wkręca...hihihi

Gość hihihi....
pytanie chyba dotyczyło całkiem czego innego....

Gość fryzka
nie znam sie więc już po prostu nie bede sie wypowiadac ; może ktoś kto bardzie sie zna ci podpowie

Gość Dziwna26
trudno aby rozmawiali z tobą o rachunkach jak większość osób rejestrujących śluby robi to na lewo. Nie płacą daniny i wiedzą że jeśli im coś nie wyjdzie to nikt im nic nie zrobi.

Gość Traczyk traczyk.go2.pl
Szukając fotografa na mój ślub rozmawiałam z kilkoma fotografami telefonicznie na temat wstępnej ich oferty. Jeden z fotografów poprosił mnie abym przysłała mu zapytanie ofertowe na jego skrzynkę pocztową. W odpowiedzi napisał że wystawia rachunek za wykonana usługę i był podany jego nip i regon. Natomiast dwaj pozostali kręcili z udzieleniem mi odpowiedzi o wystawienie rachunku a czwarty powiedział że możne rachunek wystawić ale będzie wyższa cena wykonania usługi. Dodał ze dziwi się że chcę otrzymać rachunek bo nigdy nikt o to nie prosi i w ogóle po co mi ten rachunek.