Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barbąna

czy jak się idzie do kogoś zaprosić na ślub, wesele to trzeba zadzwonić

Polecane posty

Gość barbąna

i uprzedzić o swoim przyjściu ? czy idzie się znienacka i bez ostrzeżenia ?

Gość barbąna
mówcie do cholery 😠

Gość jak myślicie
tak jak przed każdą wizytą jak jesteś niewychowana i nie uprzedzasz że wpadniesz to trudno, normalni ludzie zawsze uprzedzają o wizycie

Gość ja gdzieś czytałam
dokładnie jak wyżej

Gość jak nie uprzedzisz
to zastaniesz: - panią domu w trakcie farbowania włosów z mokrą farbą na głowie - pana domu rozbebeszajacego na goscinnym stole zepsuty odkurzacz Napewno zachwycą się twoja wizytą :-(

Gość barbąna
pytam bo zapraszam ale jak moja kuzynka przyszła zaprosić nas to nas nie ostrzegła i przyszła kiedy było robione pranie, nieład w pokoju więc chce wiedzieć czy mam robic taka jak ona czy ostrzgać

Gość sgWS
CO to za pytanie. oczywiscie, ze trzeba uprzedzic, ze sie przyjdzie.

Gość barbąna
jak wysłać zaproszenia jak mieszkamy blisko siebie ? tzn w obrębie trzech przystanków autobusowych mam kilka rodzin

Gość barbąna
no jednak nieoczywiste --kuzynka przyszła z narzeczonym bez ostrzeżenia , byłam zła ale nie dałam poznać po sobie nawet nie miałam makijażu i byłam nieuczesana :-O

Gość jak nie uprzedzisz
"jak moja kuzynka przyszła zaprosić nas to nas nie ostrzegła i przyszła kiedy było robione... " żenujacy brak wychowania i kultury :-O

Gość jak nie uprzedzisz
"kuzynka przyszła z narzeczonym bez ostrzeżenia , byłam zła ale nie dałam poznać po sobie nawet nie miałam makijażu i byłam nieuczesana" dla kulturalnych ludzi oczywiste czyli podobałoby ci się jakby na ciebie tez byli źli, że przyszłaś i musieli ukrywać, że uważają cię za chama, bo nie raczysz uprzedzić o odwiedzinach?

Gość barbąna
ale są ludzie którzy nie uprzedzają i to mnie zmyliło że w końcu nie wiedziałam jakie są zwyczaje

Gość daina
No to chyba sama widzisz, że nie byłaś zadowolona nagłą wizytą kuzynki. Pomyśl, ze rodzinka będzie się czuła podobnie jak tak bez zapowiedzi wpadniecie. U nas zawsze uprzedzali, ze przyjadą- nie zawsze mówili o co chodzi, ale to było oczywiste. Co najmniej dzien wczesniej dzwonili.