Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mejka_

Moi rodzice ZAWSZE robią niezapowiedziane wizyty!!!

Polecane posty

Gość mejka_

Mam 19 lat i mieszkam z rodzicami, a ciągle muszę się za nich wstydzić. Jak jedziemy gdzieś daleko do rodziny np ze 200 km, to oni nie zadzwonią i nie poinformują, że będziemy, bo... nie chcą robić kłopotu, a wiedzą że jakbyśmy uprzedzili o wizycie, to rodzina robiłaby obiad, sprzątanie itp. Moim zdaniem takie wpadanie bez uprzedzenia o 10 rano to chamstwo! jak ich przekonać?

Gość Ledy Divaa
moim zdaniem faktycnzie jakby dzwonili i mowili "ooo przyjedziemy bedziemy u was za tydzien" to tamci by przez caly tydzien latali po sklepach gotowali niewiadomo co itp!! wiec twoi rodzice są skromni i dobrze robią a ty tylko myslisz jak sie nazrec!!!!

nie o to chodzi,ale ktos moze miec inne plany..zawsze mozna powiedziec,ze nie robcie sobie klopotu,my tylko na kawke,a obiad zjemy na miescie.

Gość wytrwala dietowiczka z kafe
A ja uwazam ze autorka tematu ma racje. Wiadomo przeciez, ze kazdy ma jakies wlasne plany, wiec powinno sie kogos poinformowac o checi przyjazdu, a nie komus krzyzowac plany swoja wizyta:O

Gość musztarda
Jak będziecie się wybierać z następną niezapowiedzianą wizytą, zadzwoń wcześniej do tych, których będziecie mieli zamiar nawiedzić (w tajemnicy przed rodzicami rzecz jasna) i powiedz, żeby siedzieli cicho i udawali, że ich nie ma w domu albo w ogóle gdzieś wyszli, na spacer, na zakupy etc. I najlepiej, żebyście pojechali jak najdalej, tak ze 300 kilometrów ... bez uprzedzenia.

Gość mgddfgfg
Bez uprzedzenia, to można wpadać do najbliższej rodziny, a więc rodziców, dziadków, ewentualnie rodzeństwa, choć ja wolę uprzedzać. Sama nie lubię kiedy ktoś tak bez uprzedzenia wpada, generalnie to się nie zdarza, bo ludzie o tym wiedzą ;). Nie zawsze mamy czysto w domku, wiecie jak jest, nie zawsze mamy czym poczęstować, nie zawsze ma się ochotę na gości, jakieś plany.

Gość Evolinne
A musisz z nimi jeździć?

Gość mgddfgfg
Moja ciotka tak wpada do moich rodziców, a mają ponad 100 km, no ale ona to się chyba boi, że mama zacznie się wymigiwać :D

Gość moja byla teściowa
ciągle robila takie najazdy bez uprzedzenia ,aż się wkurzylam i powiedziałam że muszę wyjść i że wracam wieczorem (mąż pracował całymi dniami)i że zostawie ją w domu jak ma ochotę posiedzieć .zrobiłam tak 2 razy i od tamtej pory nie miałam nalotow

Gość
hmmm poradz rodzinie nawiedzanej zeby po prostu nie otwierala drzwi niezapowiedzianym gosciom. nie musza byc na kazde zawolanie. a twoi rodzice jak sie przejada tak raz i drugi to zaczna sie zapowiadac

Gość mejka_
niestety muszę z nimi jeździć :( najgorsze jest to, że wpadamy tak nagle w weekendy- i to zazwyczaj rano między 8 a 10! Nieraz widziałam jak zakłopotana jest rodzina i było mi głupio, że też biorę w tym udział. A zadzwonić do nich też za bardzo nie mogę bo nie znam numeru, poza tym ja prawie nie znam tej rodziny. Tzn. widzimy się niby co najmniej raz w roku, ale ja z nimi nie gadam zbytnio.

Gość haha hihi haha ho
Musisz jeździć z nimi? Jesteś ubezwłasnowolniona?! Powiedz im, że nie masz zamiaru nigdzie z nimi jechać, jeśli oni nie zadzwonią do nich i nie uprzedzą o przyjeździe. A tak swoją drogą, to ja niezapowiedzianym gościom NIGDY nie otwieram drzwi! :D Niech się nauczą kultury.

Gość
masz telefon? masz- too dzwonisz do wujka czy cioci i sie zapowiadasz