Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A-laska

Jak wyglądały Wasze zaręczyny?

Polecane posty

Gość A-laska

Jestem tego bardzo ciekawa. Chodzi mi zwłaszcza o to, czy była to niespodzianka czy zaplanowane zaręczyny z rodzicami?!

Gość laparisienne
W moim przypadku miały być zaplanowane ale niestety nic z tego nie wyszło gdyż mój ukochany miał wypadek jadąc do mnie. Naszczęście wyszedł z tego bez szwanku a oświadczył sie kilka dni później tym razem już bez zapowiedzi.

Gość młoda88888
A moje zaręzyny były spieprzone przez teściową;p dużo by było o tym pisać, a te zaręczyny oficjalne były przecież dla naszych rodziców organizowane...

moje byly tak zwariowane ze nigdy ich nie zapomne. bylo troche smiechu wczsniej a potem olbrzymie wzruszenie:)

eh to byla piekna chwila :) w moim przypadku to bylo totalne zaskoczenie, tzn powoli rozmawialismy juz o slubie, nawet bylismy na paru potencjalnych salach :P to bylo 12 wrzesnia 2008, dzien po mojej pierwszej, zdanej poprawce :P w tym samym dniu tez po raz pierwszy oddalam krew, ogolnie bylam slaba ale zadowolona :P po oddaniu krwi, pojechalam do Grzesia na obiad i odpoczac :) a tam czekala mnie niespodzianka, moj kochany Grzesiu i sliczny pierscionek z brylancikiem :) zareczyny byly po ponad 4 latach zwiazku, a slub bedzie 7.08.2010, po 6 latach zwiazku :) a jak u was?

Gość laparisienne
my zaręczyliśmy się kilka chwil przed północą w sylwestra 2008:) było pięknie pod niebem rozświetlonym fajerwerkami i w gronie najbliższych przyjaciół... byliśmy wtedy parą od półtora roku a ślub planujemy na pażdziernik 2010

Gość okularnica....
U mnie niespodzianką był jedynie termin i forma, bo samych zaręczyn się spodziewałam. Byliśmy tylko we dwoje, narzeczony coś tam zaplanował, al epogoda pokrzyżowała plany i wyszło bardzo spontanicznie i pięknie.

A mój Mąz, który ma pracę wyjazdową napisał mi z powrotu do domu smsa, ze ma dla mnie niespodziankę... jakoś źle znosiłam to rozstanie w tym momence i pomyslałam, ze to coś \"na osłodę\" i... w ogóle nie zaskoczyłam o co chodzi! Wrócił, pojechalismy do Jego Rodziców na weekend (których jeszcze nie znałam - to 300 km dalej) wrócilismy do domu wieczorem a rano... budze się, mojego A. nie ma (wiedziałam że pojechał po \"niespodziankę\", ale byłam pewna, ze to jakaś pizza, może róża na \"dzień dobry\") a mój Ukochany wrócił i zapytał mnie czy chcę iść sie ubrać, czy już ma dać mi niespodziankę. A ja słuchajcie w tej koszuli nocnej, siedłam zaspana nałóżku, włosy wołające o pomstę do nieba i odrzekłam romantycznie: oszalałeś? czekam już dwa tygodnie (bo tyle Go nie było) i jeszcze każesz czekac mi kolejne pół godziny? nigdzie nie idę - dawaj ta niespodziankę bo nie wytrzymam! No i... wyszedł do kuchni wrócił z bukietem kwiatów, na kolano i ... usłyszałam: \"może pomyślisz, ze to zbyt wcześnie, ale chcę Cię zapytać, czy spędzisz ze na resztę życia?\" No cóż.... śmiejemy się teraz z tego do rozpuku, bo nie wiem czy ktoś miał takie oświadczyny z podobna do mojej \"fryzurą\" i w podobnej \"kreacji, ale nie oddałabym ich za żadne inne. Dlaczego? Dlatego, ze były NASZE :)

:) a mys obie pojechalismy na wycieczke do Turcji odpoczac i sie opalic jeszcze przed zima:) bylismy ze soba 8 miesiecy?? no i bylo cudownie...w pokoju hotelowym po czulosciach uslyszalam jak to bardzo mnie moj obecny maz kocha jak sie dobrze nam razem zyje i spod poduzki wyciagnal pudeleczko a w nim pierscionek:) slub wzielismy po 1,5 roku znajomosci:) jestem bardzo szczesliwa:)

Gość czarna koala
u nas bylo z zaskoczenia. luby miał do mnie przyjechać na pierwszy dzień świąt Bożego Narodzenia, ojciec miał go podwieźć bo jednak zima, śnieg, a mieszkali w innym mieście, no to od razu mówię że w takim razie zostaną na kawę i ciasto świateczne. "OK, zostaniemy". No i jak tylko weszli, to od razu luby na kolana, pierścionek, czy zostane jego żoną... mi się nogi ugięły, moi rodzice stali jak slupy soli z rozdziawionymi gębami... no i tak wyszło :)

Gość motylek_85
Nasze zaręczyny odbyły się 25.12.2007 (po 4 latach związku) były one zaplanowane. Moje kochanie, zorganizował spotkanie z (rodzicami moimi i swoimi) i przy nich uklęknoł i zapytał czy zostane jego żoną oj pięknie było, byłam taka zwruszona ze aż reszty dnia dokładnie nie pamiętam ;) początkowo ustaliliśmy date na 13.06.2009 (nasze równe 5,5 roku) no ale musieliśmy przesunąć no i nasza data to 26.06.2010 ;)