Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lady_gaga22

kleszcz???????????pomocy

Polecane posty

kleszcz? wlasnie cos zaczlo mnie swedziec , z tylu na zgieciu nogi patrze a tam bulka mala i czarnego cos wystaje czy to kleszcz? nie idzie go usunac ,probowalam dajcie jakos porade ,jak go usunac czy lekarz konieczny ?

Gość Kaaarrraammbbaa
Jesli nigdy nie usuwalas kleszcza to lepiej tego nie rób bo mozesz go urwac. Nie smaruj niczym, bo zatruty kleszcz "zrzyga" Ci sie do srodka i wszystkie zarazki i bakterie bedziesz miala w organizmie. Udaj sie do lekarza, na pogotowie, wyjmą Ci go fachowo i moze dadza antybiotyk.

Gość sxzsdds
dokładnie jesli nie wyciagalas nigdy , idz do lekarza, bo moze CI zostac jego glowka!! a jak tak to wyciagnij i idz do lekarza!! ale teraz tego cholerstwa jest pełno!:/

no wlasnie w tym problem ze on tam tak siedzi ze nie idzie go sie pozbyc :( i alkoholem to miejsce przemylam ,zeby nie bylo zakazenia a tu teraz czytam ze moze mi sie zrzygac itd i jakies zarazki matko :( ja to mam pecha :( jutro biegne do lekarza dzieki wam i jeszcze cos wczoraj w lesie bylam kleszcza nigdy nie widzialam wiec , tak pewna to nie jestem jest zaczerwienie bulka i czarne cos ,wiec chyba kleszcz ehh........nie lubie lekarzy

nie idzie go wytargac probowalam a boje sie zeby mi glowka nie zostala wiec wole do jutra poczekac i usunac przez lekarza :(

a z tym spirytusem to serio ale ja nie mam nic teraz takiego jedynie cos po goleniu ,tam zawarty jest alkohol/spirytus

Gość grabarz*
PLASTYCZKA kleszcz dupką nie pije! jedż na pogotowie już, nie czekaj do jutra!bo ten kleszcz jest opity i cie zakaża! musisz brać antybiotyk i to z miesiąc

Gość natulkaaa
odświeżam, nieco temat bo kleszcze to naprawdę bardzo duży problem, teraz jest taki wysyp że aż strach, a przecież powikłania po kleszczu mogą mieć ogromne konsekwencje, ja nawet zaszczepiłam teraz swoje dziecko w Lux Medzie przed kleszczami bo strasznie się boję konsekwencji jeśli dziecka odpowiednio bym nie zabezpieczyła.

Gość gość
Fajnie działa Kleszcz Expert dobrze zamraża kleszcze i jednocześnie ten gaz do zamrażania nie robi jakiejś krzywdy na skórze.