Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katana

Przedszkolne standardy. Wymieńmy się opiniami, doświaczeniami...

Polecane posty

Gość katana
Drogie mamy:) Jestem szczęśliwą posiadaczką 2 dzieci 13 miesięcy i 4 lata, szukam dobrego żłobka i przedszkola, jakie są dzisiejsze standardy. jest ktoś kto może mi pomóc?

to zalezy w jakim miescie i czy do prywatnego czy do panstwowego chcesz poslac dzieci. Bo np w Warszawie jak chcesz do panstwowego to nie patrz na standardy tylko modl sie zeby gdziekolwiek znalazlo sie miejsce ;)

Gość bukaa
To zależy, czego szukasz - pzechowalni dla dzieci, mnóstwa zajęć dodatkowych czy miejsca, gdzie dziecku mile będzie płynął czas. Mój syn chodzi do tego trzeciego rodzaju. Ktoś mógłby powiedzieć, że jest mało ambitne, bo z zajęć dodatkowych jest tylko angielski i to na dośc mizernym poziemie. Na dodatek budynek jest stary, w bylej przedwojennej willi. Ale przedszkole jest małe, wszyscy się znają, sale są czyste, personel miła, a drugiej takiej wychowawczyni można ze świecą szukać. Jak dla mnie jest to zupełnie wystarczająco.

Gość katana
W moim mieście mam 4 placówki prywatne między którymi musze wybrac, na państwowe to nawet nie licze. Starsze dziecko nie było, ani w żłobku, ani w przedszkolu i nie mam pojęcia na co zwracać uwagę. Cena nie gra roli, chcę alby dzieci miały opiekę i rozrywkę kiedy ja bd w pracy, zastanawiamy się na nanią, ale chyba lepiej żeby dzieci miały kontakt z rówieśnikami?

Gość katana
bukaa szukam włąsnie takiego przyjemnego miejsca, niechcę żeby dzieci spędzając tam czas były nieszczęśliwe. Jaka powinna byc wilkośc grupy ile opiekunek itp. Najbardziej boje się posłac córkę do żłobka, ale chcę już do zawodu wrócic mam 4,5 roku przerwy i bardzo mnie ciąnie heh

Gość bukaa
W grupie jest ok. 20 dzieci, wychowawczyni jest jedna, a u maluchów dwie. Do tego jest kilka młodych lasek, które są do pomocy (nie przydzielone do konkretnych grup) - roznoszą posiłki, pomagają sie ubierać, kiedy dzieci wychodzą na podwórko itd. Pewnie mniejsze grupy są lepsze

Gość katana
generalnie myśle że ok 15-20 dzieci było by ok dla mojego starszego brzdąca, niechcemy z mężem go trzymac pod kloszem. Nigdy nie chciałam go posyłac do prywatnych szkół, ale nie byłam w stanie sie dostac do przedszkola publicznego, do 1 klasy pójdzie do szkoły publiczej wiec lepiej zeby miał kontakt z dziećmi. Pozaty chyba na lepsze mu to wyjdzie jak bd sie usamodzielniał. jutro ide na dzień otwry do jednej z placówek i chce sie przygotowac zeby wiedziec na co zwróic uwagę:)