Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość megusiaa

dni plodne/nieplodne

Polecane posty

Gość megusiaa

witam wszystkich, mam pytan kilka i mam nadzieje ze ktos mi pomoze na nie odpowiedziec otoz nie mam pojecia kiedy mam dni plodne i owulacje i nie wiem czy w ogole cos takiego mam:( w pazdzierniku 2007 odstawilam tabletki, okres mialam po nich baaardzo ronie... chociaz nigdy przed tabletakmi nie mialam regularnie... na poczatku cykle mialam: kwiecien 38dni, maj 42dni, lipiec 31 dni, sierpien 61dni ale od pazdziernika 2008 moj cykle trwaly kolejno: pazdziernik 27 dni, listopad 28dni, grudzien 33 dni, styczen 30dni, luty 34dni, marzec 33 dni, kwiecien 31 dni, maj 31 dni... czyli powiedzmy ze sie jakos uregulowaly... od kilku cykli zaczelam sie obserwowac dokladniej i zauwazylam ze tak od 13 dc do powiedzmy 16 wydziela mi sie duzo sluzu (ale nie umiem okreslic jaki to sluz bo nie jest on rozciagliwy - tak jak powinien byc plodny wiec nie wiem jaki to sluz chyba ze u kazdej z nas sluz jest inny...sa takie cykle kiedy po 2-3 dniach uczucia mokra i wilgotnosci nastepuje dzien w ktorym kluje mnie podbrzusze jak na okres.... nie wiem czy to owu ale z teorii wynika ze to powinna byc owu... i po tym kluciu w podbrzurzu do okresu juz jest raczej sucho... teraz jestem w 22d.c od 16 dc do 25 mam brac luteine z powodu plamien na 1-2 dni przed okresem... uczucie mokro/wilgotno w obecnym cuklu mialam dop ok 16 dc (czyl;i dnia w ktorym zaczelam brac luteine) pomozcie jak okreslic kiedy mam dni plodne kiedy nie? mierzylam przez jakies 3 cykle temp ale to nie dla mnie czasem zapominalam itp itd takze mierzenie temp odpada... czy przy moich cyklach (bo nie sa one chyba zbyt regularne) moge okreslic kiedy mam dni plodne kiedy nie?? a co z luteina? czy jesli owu u mnie przypada na 16-17 dc (chociaz tego nie wiem) to czy luteina moze ja zahamowac? czy luteina pomaga w zajsciu w ciaze? z gory dzieki za jakakolwiek pomoc...

Gość uli0001
kochana tu nikt ci nie pomoże- tylko ty sama. Po pierwsze masz wysukiwarkę google... wyszukaj wszystko na temat NPR -czytaj i ucz się...NPR wymaga dużej samodyscyplimy, obserwacje organizmu i temp.w tych samych godz.itp. wszystkie obserwacje musisz sobie zapisywać...po kilku cyklach dojdziesz do wprawy...ale na starcie zrób sobie badania hormonalne bo to podstawa...choć znając życie lekarze nie chętnie dają skierowana, w takiej sytuacji zrób sobie prywatnie sama.