Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Verus

JAKI PROSZEK DO PRANIA DLA NOWORODKA I JAKIE KOSMETYKI?

Polecane posty

Witam.Zwracam sie z tym pytaniem do doswiadczonych Pan.Jestem bliska rozwiazania i niebawem dostane talony na zakupy- z pracy.Planuje je wydac na pampersiki, proszek do prania jakis wiekszy /lovela,jelp?/dla dzidziusia i kosmetyki ,ktorych bede uzywala do pielegnacji bobasa.Wiem tylko,ze warto kupic wszystkie kosmetyki jednej firmy.Zastanawiam sie nad Nivea lub Jonhson Baby, gdyz na Oilatum mnie nie stac a poza tym nie mozna go nabyc na hali sklepu typu Auchan.Mozecie cos doradzic?

ja polecam proszek dzidziuś, o połowe tanszy niz pozostałe a tak samo dobry, mój synus jest wczesniaczkiem a prałam w nim od samego poczatku i było ok z kosmetyków najpierw stosowalismy oilatum do kąpieli i krem do ciała tez oilatum, bo miał bardzo sucha skóre. ale jak przeszło to wystarczała sama kąpiel w oilatum. teraz jak juz jest starszy to kupuje kosmetyki nivea. chusteczek od poczatku uzywam bambino, probowałam tez inne i jeszcze w miare odpowiadały mi nivea i bella happy. nie polecam chusteczek huggis, jak dla mnie za suche. do pupy polecam linomag maść, u nas rewelacja

Gość rzeczywiscie dziwne to pytanie
ja uzywalam oilatum plyn do kapieli a poza tym to tylko kosmetyki bambino. jak dla mnie najlepsze. johnsona nie polecam bo uczula. z pieluszek nto pampers, huggis, bella happy. proszek jelp lub lovela. ja uzywam loveli. ale do prania pieluszek dodaje tez persila.

Gość a ja odradzam
proszek dzidziuś zawsze uzywałam loveli ale raz kupiłam własnie dzidziusia i ten proszek w ogóle nie pierze :o ubranka po nim nie pachną wcale i pranie jest "twarde" natomiast lovela jest super odwrotność dzidziusia a kosmetyki ja mam wszystkie z nivea i jestem zadowolona najlpeszy jest balsam ten duzy tani i wydajny

Ja piorę w proszku Biały Jeleń,jest rewelacyjny,żadnych podrażniem,super dopiera i pranie jest miękkie.Polecam

trzeba tez patrzec na wydajnosc proszku a nie na sama cene: lovela 1,8 kg - okolo 20 zl starcza na 11 pran jelp 2,4 kg za okolo 32 zl starcza na 32 prania dzidzius 3 kg okolo 25 zlotych starcza na 21 pran bobas 1,5 kg okolo 14 zlotych niestety nie wiem na ile wystarcza, jak ktos ma w domu to niech poda dane z paczki ;)

ja na początku wszystkie ubranka wyprałam w loveli i wypłukałam również w płynie tej firmy, aktualnie przetestowałam vizir sensitive i mały nie ma żadnej wysypki wiec nie zamierzam już kupować specjalistycznych proszków dla dzieci, zostanę tylko przy płynie do płukania - jelp pachnie ładniej niż lovela i jest tańszy;)

z tego co wiem dzieciom nie powinno sie plukac ubranek w plynach do plukania, wystarczy uprac w proszku dla dzieci i nastawic na dodatkowe plukanie sama woda, mniej chemii :)

Gość kosmetyki dla maluchaaa
trąbka ty jeszcze nie masz dzieci chyba? czy już masz? :) Proszek lovela jest dobry, ale ja po miesiącu prałam w vizirze, persilu i też było spoko Kosmetyki Nivea polecam żel do mycia w białej buteleczce antyalergoczny Balsam nivea ten w wielkiej butli z dozownikiem Oliwki nie stosowałam Puder baby bedlfi na podrażnioną pupe maśc witaminowa na buzie na spacerek krem nivea na każdą pogode. bambino uczulił.

Gość willa
proszek dzidzius jest super i nie prawda ze nie pachnie!!! pozatym jest tani,cos kolo 11zl,kosmetyki dla noworodkatylko z apteki!!! zadne nivea czy jaies duperele,maluszek ma wrazliwa skore i musi miec delikatne kosmetyki,ja uzywalam emolium,emulsja do kapieli,emulsja do ciala i szampon z tej serii,ew,Oilatum,Balneum,jak maluch podrosnie to mozesz zmienic na bambino ale na poczatek tylko z apteki

Gość willa
do pupy tylko sudocrem,jest wydajny i sprawdzony,pieluszki dla maluszka -pampersy,ew huggiesy,tanie z supermarketow sa za sztywne dla maluszka

No na sudocrem sie na pewno nie zdecyduje!nie powinno sie go stosowac jako codzienny krem-tylko jako krem-lek w przypadku odpieluszkowego np.Nam az to wpajali w szpitalu na szkole rodzenia,ze sudokrem leczniczo a nie zapobiegawczo!

juz kupilam 2 paczuszi pampersikow a co do Huggiesow to w zlobku rodzice sie skarza,ze hug. przeciekaja ponoc...

ja mam jelpa ale raz mama pomylila proszki i wyprala w innym i na szcescie malej nic nie bylo a ma juz 3,5 m-ca olitaum plyn do kapieli jest rewekacyjny do pupci mam sudocrem oraz masc termentiol na odparzenia badz zaczerwienienia i rowniez na jakis drobne chrostki np na buzi nie daj boze, do tego mam caly komplet chemi hipp jest od 1 dnia urodzenia polecam sa niedrogi i ja jestemz nich zadowolona olwka jonshona ale tez mialam raz bambino chusteczki bambino najlepiej sie sprawdzily bo stosowalam inne ale traciły szybko swoje nawilzenie i pieluszki do szpitala kupilam pampersy i pozniej w domu tez je stosowalam maz raz kupil w biedronce dada pieluchy i na poczatku przelatywaly mi siski malej ale pozniej jak troche podrosla juz nie i teraz je stosuje i jestem zadowolona z innych boje sie skorzystac bo boje sie uczulenia u malej podobno u nie ktorych dziedzi tak sie dzieje, i chyba to juz wzystko ,pozdrawiam wszystkie mlode mamy

Gość malgo80
witam ja na poczatku uzywalam do prania proszku lovela i plynu do plukania rowniez lovela ladnie pachnie nie uczula raz kupilma ply do plukania bambi bo innego nie bylo w sklepie nie polecam mono pachnie i ubranie sa szorstkie,teraz do plukania kupilam jelp zielony jest rownie dobry jak lovela-ale tanszy maly skonczy niedlugo 5 miesiecy i chyba przejde juz na normalny proszek,zastanawiam sie jaki jest dzidzius ? bobas? czy plyn BEBi??? ko uzywa prosze o opinie? plyn do kapieli oilatum tak sprawdzil sie ale krem oilatum soft niestety nie!!!! o wiele skuteczniejszy jest oillan 75g cena 33zl juz po 1 smarowaniu jest bardzo skuteczny,plyn do kapieli rownie dobry to top z johnsons baby,natomiast ten z nive sensitiv rowniez uzywalam ale wydaje mis ie ze skora po nim jest malo nawilzona ladnie pachnie to fakt mydelko z nivea sie sprawdzilo ale ten plyn nie bardzo!!! do prania śliniaczkow uzywam myydelka bebi dobrze spiera plamki po jedzeniu!!! pampersow uzywam huggis premium i clasic tansze rownie dobre , swietne nie przemakaja co w w firmie pampers mialo miejsce!!!! happy nie polecam bo robia sie twarde i jakies dziwne ...... czy ktos moze mi polecic dobry szampon??? dla dziecka i moze plyn do kapieli z johnsona sa roze czy ktos uzywal???? lub kosmetyki z firmy HIPP? Chusteczek uzywam johnsons baby rozowe z niebieskim paskiem z boku super nawilzone slicznie pachna w promocji za 6 szt cena 21.95zł,ewentualnie jak nie ma promocji a sie skonczyly kupuje ztesco takie jasno zielone my babys cena 5.15zl z nive atez ladnie pachna ale dopiero w polowie opakowania sa dobrze nawilzone :/

Gość maja papaja
Kosmetyki to każde dobre. Każdemu pasuje coś innego i można sobie poeksperymentować na tym polu i poobserwować skórę dziecka, jak reaguje na poszczególne produkty. Proszek może być zwykły dorosły, ale najlepiej na początek taki z wyższej półki cenowej. Ja przy drugim dziecku już nie bawiłam się w żadne Jelpy dla niemowląt i prałam jego rzeczy razem z rzeczami pozostałych domowników w zwykłym środku piorącym. Używałam płynu Ariel, Persil i dorosłego Jelpa i na prawdę nie było różnicy, z tym że nie były to polskie produkty, więc w grę mogła wchodzić również różnica jakości produktu. W wielu krajach nie ma nawet czegoś takiego jak proszek specjalnie dla dzieci i krzywda się nikomu nie dzieje z tego powodu.

Gość maja papaja
do malgo80: A z chusteczek mogę ci jeszcze polecić do wypróbowania Pampers naturals i Pampers baby fresh. Bardzo wydajne są.

Gość maja papaja
do zanas25: A no widzisz, zwykły proszek nie uczulił twojego dziecka, bo takie uczulenia należą do rzadkości. Proszki dla dzieci to jedno z zagrań marketingowych. W wielu zamożnych krajach (dużo zamożniejszych od Polski) nie mają nawet racji bytu na rynku konsumenckim.

Gość malgo80
Ja ostanio przeszlam z loveli na E SENSITIV synek nie dostal uczulenia a w porownaniu do loveli ubranka i piluszki sa sniezniobaile ma delikatny zapach i jest poprostu super plynu obecne uzywam jelp zielony,pampersy ostatnio kupilam GAGA Z TESCO MAXI 54szt 27,99 rownie dobre jak hugis premium a lepsze od hugis clasic (chodzi o zepy),chusteczki heppy sensitiv rownie dobre jak te z tesco zielone tylko cena nizsza .

Gość derre
Zawsze stosowałam tradycyjne środki piorące, aż w końcu dostałam kilka razy uczulenia na niektóre z nich. Wtedy stwierdziłam, że kończę z kupowaniem takich rzeczy. Są drogie i w dodatku szkodzą mi i moim bliskim. Polecam Good Wash.

Gość wamrolka
U nas fajnie się sprawdzają hipoalergiczne listki do prania. Są dwa rodzaje listków, bezzapachowe i o zapachu świeżości, hipoalergiczne no i co najważniejsze przebadane klinicznie są te smart wash. U nas skończyły się kłopoty z alergią

Gość Ruża
ja się cieszę że trafilam na płyn do prania Bebble. zależało nam na naturalnym składzie i by był przyjazny dla środowiska. dobrze pierze. innych produktów nie stosowalam

Gość ka67
Witam! uważam że najbezpieczniejsze są platki mydlane żadnych płynow do plukania ,mydelko tylko to co najmniej pachnie czyli szare oraz wszelkie emolienty ale to już trzeba zapytać pediatry ,ważna uwaga nie suszyć prania w pomieszczeniach gdzie dziecko śpi zwłaszcza tych wypranych w zwykłych proszkach dużo wietrzyć pomieszczenie gdzie dziecko śpi na ten czas wynosić do innego pomieszczenia,nawet firanki i zasłony nie prać w pachnących proszkach wszystko to uczula żadnych dywanikow oraz pluszakow zbierajacych kurz może już stara ale conieco wie :-)