Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka mama co ma problem

CZY TO NORMALNE PRZY DWÓJCE DZIECI CZY TO MOŻE BIAŁACZKA????

Polecane posty

mam 2 dzieci, które często noszę. na nogach porobiły mi się żylaki i mnóstwo pękniętych naczynek oraz małe żółte siniaki. dodam że to pojawiłoo się tylko na nogach. zrobiłam badanie krwi bo przeczytałam że to może być objaw białaczki. białe krwinki wyszły w normie. tylko jakieś eozynocyty wyszły 6 a norma jest do 4. sama nie wiem co myśleć...

mamy macie coś takiego??

Gość malena_0_
Dziewczyno, nie wkręcaj się.Moim zdaniem jak dla nóg to za duże obciążenie.Do tego masz kruche naczynia.Jak zrobiłaś badania to idź z wynikami do lekarza.Wszystko Ci wyjaśni.I nie noś dzieci bo to obciążenie nie tylko dla nóg, ale i dla kręgosłupa. Pozdrawiam

no alee jak leukocyty są w porządku to chyba nie białaczka? tylko skąd te siniaki

Gość kobitko wyluzuj
ja tez mam wiecznie problem z siniakami! zawsze robie to samo! duzo witaminy c łykam! i jest duzo lepiej!

Gość kobitko wyluzuj
no skoro białe krwinki sa ok to białaczka to nie jest! rozmaz masz w porządku?

Gość przypierdziel
siniaki od pekajacych naczynek..mam to samo-unikaj zbyt goracych kapieli(ogolnie przegrzan),bierz witamine c i nie obciazaj tak nog.

w rozmazie mam eozynocyty 6 a norma do 4 reszta w porządku

Gość na pewno nie masz bialaczki
Wiec sie bez sensu nie nakrecaj, a moze masz na przyklad zwykla alergie na pylki, poczytaj to Eozynocyty są komórkami fagocytującymi kompleksy antygen-przeciwciało. Odpowiadają na czynniki chemotaktyczne wydzielane przez komórki tuczne i bazocyty oraz na kompleksy antygen-przeciwciało. Eozynocyty niszczą również larwy niektórych pasożytów. Fizjologiczną zmienność liczby eozynocytów obserwuje się w rytmie dobowym. Najwyższe wartości występują w nocy, a najniższe w południe. Wartości prawidłowe obserwowane u zdrowych ludzi wykazują pewne różnice w zależności od wieku : 12 miesięcy: 0,05-0,7 x 10 9/l, 1-5% leukocytów 4 lata: 0,02-0,65 x 10 9/l, 1-5% leukocytów 6 lat: 0-0,65 x 10 9/l, 1-5% leukocytów 10 lat: 0-0,6 x 10 9/l, 1-5% leukocytów 21 lat: 0-0,45 x 10 9/l, 1-5% leukocytów Dorośli: 0-0,45 x 10 9/l, 1-5% leukocytów Wzrost poziomu granulocytów kwasochłonnych (eozynofila) może być spowodowany przez: choroby alergiczne astmę oskrzelową katar sienny łuszczyca; egzema choroby pasożytnicze choroby zakaźne; płonica rumień wielopostaciowy okres zdrowienia po zakażeniach choroby nadwrażliwości zespół Loeffiera eozynofilia płucna choroby hematologiczne (zespół hypereozynofilowy)