Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczonaaaaa prawie 18

błagam jak go przekonać

Polecane posty

dziewczyny za 9 miesięcy będę miała 18 urodziny no i planuje ślub za 1,5 roku tak bym chciała aby być pełnoletnia jak będę wychodzić za mąż od 18-nastki będziemy mieli czas aby załatwić papierkowe sprawy! tylko jest jeden problem mój ukochany twierdzi że to za wcześnie na ślub a ja twierdze że nie bo ja chcę już !!!!!!!!!!!!! już teraz natychmiast moja mamusia tez twierdzi że fajnie będzie sie pobawić na weselu rodzina i goście i w ogóle ta suknia już za wszystko nam zapłacą ! proszę poradźcie jak go przekonać do mojego pomysłu bo ja chcę teraz i koniec :(

Gość prowokacjaaaaa
prowokacjaaaaa

Gość kobitko wyluzuj
ślub w wieku 18 lat! głupota! po co sie spieszyc? boisz sie ze ucieknie?

Gość bo ja już chcę
-piękne :D

Gość 1234567.........
a ile jesteście ze sobą ? nie masz żadnych ambicji typu matura studia itd.....ja też uważam że za szybko na ślub w tym wieku ....a argument że Twoja mamusia chętnie się pobawi na Twoim ślubie jest dla mnie idiotyczny też uważam że to prowokacja żadna normalna matka nie będzie namawiała swojej 18-letniej córki na ślub

moja siostra wyszła za mąż i koleżanki 2 też wpadły no i też tak stwierdziłam że już na mnie pora :)

Gość bleeeah
prowokacja 1/10 (nic nowego)

Gość domi iska
ślub, bo Ty tak chcesz i już? Gadasz jak rozpieszczona mała dziewczynka. Chcesz i już, a wszyscy muszą Ci ustąpić. Twój facet przynajmniej wykazuje się odrobiną rozumu twierdząc, że to za wcześnie. I mam nadzieję, że Ci nie ulegnie, bo Ty jesteś mimo 18lat jeszcze dzieckiem po Twojej wypowiedzi wnioskować można że nie dojrzałaś do ślubu i małżeństwa. Ślub to nie tylko zabawa na weselu jeden dzień dla rozrywki. Twoja mama też jest nierozsądna skoro chce Twego śluby po to by się pobawić z rodzinką na weselu. Mama sfinansuje Ci wesele spoko, ale kto będzie dawał Ci na życie? Myślisz, że tak łatwo o pracę zaraz po szkole? Ludzie wykształceni szukają miesiącami. Ale nie ważne. Ślub w tym wieku i z takim podejściem na pewno nie ma sensu. Są 18latki, które są dojrzałe myślą rozsądnie, ale Ty na pewno do nich nie nalezysz.

Gość domi iska
Aha... przyszła pora, bo koleżanki wyszły za mąż i siostra? Siostra zapewne jest starsza, a koleżanki wpadły więc może nie miały wyjścia zrobiły to, bo powinny, ale Ty nie musisz. Nikt Cie nie naciska. Twój ślub musi być twoją, przemyślaną decyzją, a nie dlatego, że wszyscy w koło się pobrali i taka jest moda. Może Twój facet nie chce ślubu, bo nie chce żebyś była jego żoną ile ma on lat? Może nie traktuje Cię w kategorii żony, a normalnej dziewcyzny jak wszyscy w tym wieku.

Gość okularnica.....
Nawet jeżeli to prowokacja, to powiem tak.... Mam koleżankę, która wyszła za mąż w wieku 19 lat, jej facet był rok albo 2 lata starszy. Oboje tego chcieli. Oboje wiedzieli czego w życiu chcą. Ona była po zawodówce fryzjerskiej. Przed ślubem już miała otworzony własny zakładzik. Teraz w wieku 26 lat, ma swoja firmę, wybudowany dom, i roczne dziecko. Bez kredytów i innych nerwów. Jest mega szczęśliwa. Czego chcieć więcej?

Gość domi iska
Oczywiście, że są przypadki gdzie 18latka wyjdzie za mąż i będzie szczęśliwa. Ale zrobi to, bo będzie pewna i będzie kochała i będzie kochana. Będzie miała jakieś perspektywy na przyszłość np. Twoja kolezanka Okularnico miala zawod wiec jedncozesnie jakies zabiezpiecznie. A ta oto tu autorka topciku chce slubu, bo wszyscy wzieli slub, i ona tak chce i juz! a na dodatek chce na sile zmusic swojego chlopaka do pojscia przed oltarz, bo ma taka zachcianke. Ona ma za 9 miesiecy 18 dopiero wiec dopiero co skonczyla 17 lat! moim zdaniem slub taki nie bylby madra decyzja i ta para napewno nie bylaby szczesliwa. Moze gdyby jeszcze oboje tego chcieli, a to ze chca nie byloby jedynym argumentem.

\"bo ja juz chce !! \"..... a co ty sama w tym zwiazku jstes. pozatym widac ze gowniara z ciebie. zajmij sie moze jeszcse nauka a nie juz w takim mlody za maz wychodzic..:-/

Gość *martusia22*
Dziecko ja miałam 19 lat jak wyszłam za mąż. Byliśmy szczęśliwi, zakochani, pewni siebie, i co? teraz łażę po sądach, bo facet okazał się niedojrzały, a był pewien ślubu! to on namawiał. Też mam nadzieję, że to prowokacja, bo powód "bo chcę już" jest najdurniejszym z powodów.

Gość opamietanie
Opamietaj sie dziewczyno.Idz na studia,przyrzekam ze za jakis czas ci przejdzie pamysl ze slubem.Cale zycie przed toba

Gość grizylda
powiem tak w wieku 18 lat tez tak mylsalam, teraz mam 21 i dalej tak mysle ze chce slubu jestem dalej z tym samym czlowiekiem, jednak byly ju takie chwile w ktorych zobaczylam wszystkie niedoskonalosci, wady itd, i jakbym wtedy wyszla za nieo moglabym sie gorzko rozczarowac,a tak od 2 lat mieszkamy razem i sie docieramy wiec moze na probe zamieszkajcie razem i zobaczysz czy dalej chce ci sie spieszyc do odpowiedzialnosci

Prowokacja jak nic. Nikt o zdrowych zmysłach nie namawia 18to leniej córki na ślub.

Gość lethal____
ja i narzeczony mamy pokończone szkoły,matury.na studia ani on ani ja się nie wybieramy(przynajmniej narazie)oboje pracujemy,jesteśmy w stanie się utrzymać,płacimy rachunki,swoje przyjemności,ja zaczynam się panoszyć w kuchni(nigdy nie miałam pociągu do garów)nie idzie mi to zbyt szybko i rewelacyjnie ale chęci przejawiam.mieszkamy razem ponad rok,więc miałam już okazję posmakować życia codziennego.twoja matka jest lekko niepoważna,że namawia cię na ślub,bo fajnie jest się napić,i pobawić.Tylko że wesele i goście masz na 8-12 godzin a małżeństwo-na lata.Najpierw skończ szkołę,idź na studia a jak nie to do pracy,zamieszkaj z chłopakiem i zobacz jaka jest szara codzienność.Bo to że ty chcesz-gówniany powód.Dojrzyj do pewnych decyzji,a pamiętaj że udany związek opiera się m.in na myśleniu nie w osobie JA tylko MY.więc oboje powinniście chcieć ślubu.i on ma rację,że się od tego broni.Slub,wesele super sprawa-założysz kieckę za 3 tysiaki,ładne obrączki za kolejne 3,150 ludzi na sali.i krótka przyjemność.a potem?goście się rozjadą w swoje strony i będą mieć w dupie to co dzieje się w 4 ścianach waszego mieszkania,kieckę sprzedasz a obrączki ciepniesz do szufladya na porządku dziennym będą kłótnie.Nie musi tak być,ale może.Więc przemyśl dziecino tysiąc razy swoje zachcianki niż potem płacz i lament że miało być tak pięknie.spokojnie,napewno ci nie pozamykają kościołów a moda ślubna napewno zmieni się na lepszą więc znajdziesz jakąś super sukienkę.

Gość zachowujesz się
jak gówniara -:ja chcę teraz i juz !!!!!!!!!!! dziecko z mama w sklepie------ja chce!!!!!!!!!!!111

Gość -10/10
Alez wy sie lubicie nabierac na prowokacje

Gość nea11
Wlasnie o to chidzi w slubie, ze oboje musicie byc gotowi i tego chciec. A skoro on jeszcze tego nie chce to znaczy ze nie jest gotowy i najgorsza glupota jest go zmuszac. A fakt, ze kolezanki wyszly za maz jest najglupszym powodem slubu jaki moze byc..