Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tama_goczi_

MAM COŚ GENIALNEGO!!!!!!!!!

Polecane posty

Czytam tutaj że ludzie w wieku lat 25, 30 wypisują jakieś trelemorele pod tytułem \"jestem taki stary/a, samotna, straciłam zycie\" bla bla bla.... To jakieś brednie! Człowiek mając te 30 lat może być stary bo to cholernie mało! Mając 30 zł nawet sobie porządnego kremu nie kupisz, nawet na farbę do włosów z loreal\'a nie starczy. Jedną z przyczyn tego jest system w jakim żyjemy! Dziesietny! A dlatego w takim żyjemy? Bo jesteśmy bezsensowni! :D Liczba 10 nie ma w sobie kompletnie nic. Jest parzysta, ma w cholere dzielników, żadnego znaczenia symbolicznego! Nie to co liczba 13!!!! Liczba 13 od wieków była uważana za niezwykłą. Jest liczbą pierwszą, jest liczbą atomową glinu itd itd!!!! Wyróżnijmy ją! Tutaj pooglądowo mozecie zobaczyć o czym mówię: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/b191843eebc2844e.html I w ten sposób ja mając w starym systemie 25 lat, mam w nowym kajsonaście i nie skończyłam nawet dwóch egeriad :classic_cool: PRZESTAWMY ŚWIAT NA SYSTEM TRZYNASTKOWY !!!!!!

Gość
yeah, popieram:classic_cool:

Gość ja też D

Gość ja też D
chciałam zapytać ile ja mam lat w twoim systemie skoro w ogólnyświatowym mam 30? :)

Gość bez sensu to jest
przecież 10 itak zawsz będzie dziesiątką nieważne jak to nazwiesz. Będzie końcem jakiegoś cyklu!

Gość tradycyjny podszywacz w niebie
ee po co tak udziwniać tym ludziom brakuje seksu , odrobiny kłótni no i najważniejsze osoby do podziału rachunków.

Gość tatuaż będę mieć...już mam
powiem szczerze ze z deczka to skomplikowane :P

Bzdura! A kto powiedzał że cykl ma mieć 10? Jest tak bo Ci tak wmówiono że 10 to koniec cyku! W twojej podświadomości tkwi że 10 jest końcem czegoś bo Ci tak wmawiam od dziecka! 13 jest x krotnie ciekawsze!!!!! 10\'tka nie ma w sobie kompletnie nic nazdwyczajnego żeby ją tak wyróżniać!

to nie jest skomplikowane! to dokłądnie tak samo jak z systemem dziesiętnym tylko lepiej! Skomplikowane się wydaje z powodu przyzwyczajenia do 10'tki! :D

Gość tama_goczi a ty nie masz co
robić? :D Nudzisz się że takie cuda wymyślasz?

no co wy! Nikt nie chce zmieniać świata na lepsze???? a nie nie mam :P Wczoraj obroniłam się jako mgr inż. i teraz do 15 mam wolne. Nie robie kompletnie nic :classic_cool:

Gość byłam autorką
w ogóle nic z tego nie rozumiem :O

Gość kurvoboy
powiem tylko 2 slowa: pojebana jesteś. Chcesz być fajna a jesteś żałosna....

system dwunastkowy. To nie nowość kiedyś stosowano tylko system dwunastkowy zanim wyparł go dziesiętny. Owszem jest bardziej logiczny z punktu widzenia matematycznego. Jednak twierdzę że nie da się pozbyć dziesiętnego który tkwi w cywilizacji zbyt mocno.

Gość kurvoboy
nie złoszczę się tylko stweirdzam fakt

z tym że to co ty tu opisałes to nie będzie system 12\'stkowy tylko system 13\'stkowy. Czyli w sumie nowość, 13 jest ostatnia w części. 13 zastąpiłaś nie 10 a 9.

tak tak frustracja tępoty :classic_cool: baaaaaaj 🖐️ horyzont zdarzeń - masz rację, ale tylko po części. Bo 10 też była ostatnia w cześci a nie 9. Jedyna nieścisłość to osobny znaczek na opisanie 13 zamiast zapisu przy użyciu 0. Równie dobrze można by trzynastkę w takim systemie zapisywać jako 10.

Gość kurvoboy
ciągnij druta kochanie 🖐️

ciekawy pomysł to jest. Ale tak jak wspomniał horyzont zdarzeń coś jest nie tak z zapisem 13, w sumie może być, ale gdzie tutaj jest 0? Skąd są nazwy autorko? Kojarzę nazwę pod 13 jako chyba jakąś planetę? Szkoda tylko że wszędzie zjawią się takie trolle jak \"kurvoboj\" bo w sumie ciekawy temat.

salsakatarinka -> zero niech będzie sobie jako zero przed 0. Ale kto powiedział że musi byc używane zawsze kiedy zaczyna się nową część!? :) Zgadza się. Nazwa planetoridy. Kajso też z kosmosu. Od Kasjopei.