Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pieswciazay

Mój pies jest w ciąży!!! Co zrobic?

Polecane posty

Gość pieswciazay

Witam, Dzisiaj przez przypadek brat wypuścil mojego psa który miał ruję. I obawiam się, że jest w ciąży bo jakiś kundel chodził po podwórku. Nie wiem co zrobic. Moi rodzice ostatnim razem utopili 8 szczeniąt. Nie chce po raz kolejny żebyśmy z psem przez to przechodzili. Czy da się coś jeszcze zrobic? U ludzi da sie w początkowej fazie farmakologicznie usunąc ciąże. A co z psami?

Również da się. Musisz iść do lekarza i on da psu zastrzyk.

a weterynarz na to co ? i chyba to suka a nie pies !!! i skąd ta pewność ?? nie zadroszczę Ci starych jak naprawdę potopili psy

jak można mieć suczkę i nie zadbać o to aby nie przynosiła szczeniaków. Sterylizacja, albo szczepienie, a mój znajomy weterynarz, jak nasza suczka się oszczeniła, uśpił nim zaszło słońce eterem, dużo bardziej humanitarne.

Gość łehehhehehe
Ja bym to zgłosiła do telewizji, dostaniesz jakąś nagrodę, wpiszą Cię do rekordów. W końcu to pierwszy pies w ciąży, zwykle udawało się to sukom :D

Gość pieswciąży
Więc powoli. Od kiedy istnieje taka rasa jak "suka" z tego co wiem to to jest też pies. Jeśli ktoś powie że chce psa. I do stanie suczke to co to jest taka rasa? "suczka"? A co do dbania o ruję. Nie wiemy co się stało. Pierwszym razem nie był szczepiona ale ma już 8 lat. Lekarz po prostu kazał zrobić przerwę w zastrzykach bo powiedział, że może sie to odbić na zdrowiu. Więc co 2 lata robimy przerwę. Tylko własnie co do tego co teraz zrobić. Co jeśli ona nie jest w ciąży? lekarz tego po 1 dniu nie wykryje a ten zastrzyk czy co jej tam da może chyba tylko zaszkodzić.

Gość oliwia1666
radziałabym nakłonić ją do usunięcia.

Gość chyba poczekać
trzeba żeby nie szprycowac jej znowu zastrzykami, jak się okarze że w ciąży to usunąć

Gość sterylka najlepiej
wysterylizujcie ja, przy okazji odpadnie problem nowotwora jajnikow itp i nie trzeba bedzie jej faszerowac zastrzykami hormonalnymi

Gość pieswciąży
jeśli ktoś jest przeciwny usunięciu tej ciąży. To niech poda adres. Wyślę mu wszystkie szczenięta. Ostatnio było ich 9. I mieliśmy problem z znalezieniem domu dla tego jednego który pozostał.

Gość pieswciąży
Też tak myślę. Tylko czy na 8 (już prawie 9) letniego psa to nie za późno??

Gość sterylka najlepiej
nie, nie jest za pozno, asystowalam przy takich zabiegach, pamietam 12letnia rottwailerke ktora musiala zostac wysterylizowana bo miala ropomacicze, miala tez mnostwo torbieli na jajnikach, zreszta w czasie sterylizacji okazywalo sie ze duzo suczek mialo torbiele, dlatego sterylizacja bedzie dobra rowniez z tych wzgledow