Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

.nana.

Nie ma się co leczyć państwowo

Polecane posty

Po raz kolejny zawiodłam się na NFZ a konkretniej na tych tępych pielęgniarkach. Aż dziw bierze że przyjmują takich tępych ludzi ... Babka powiedziała mi że mnie nie przyjmie z ostrą anginą, ogólnie jednym wielkim syfem w gardle i gorączką itp. ponieważ NFZ nie zwraca im kosztów (eee kosztów czego? jednominutowego zajrzenia do gardła i wypisania antybiotyków?) . I taka zatroskaną jeszcze ...grrr fałszywa :o Ludziom poprzewracało się w głowach i to nieźle :o Jakby nie mogła poświęcić mi tych kilku minut a tak będę się męczyć do rana bo ból jest niesamowity... Nie pozostaje mi nic innego jak poszukanie przychodni studenckiej (ktoś się orientuje gdzie jest takowa we Wrocławiu?) lub gabinetu prywatnego lub pogotowia bo juz nie wyrabiam z tym bólem . Może za pieniądze ktoś raczy spojrzeć mi w gardło... ;] [cześc]

Gość
siła lekiarzy w tym tkwi że moga wydawać recepty gdyby nie to to sama bym sie leczyla :O 🖐️

Gość wsdrfgty
Tak wygląda zasrana demokracja!Pielęgniarki i lekarze chcą zarabiać,ale dupy ruszyć do pacjenta się nie chce,tylko szwendają się po korytarzu i nie daj boże by ktoś się o coś zapytał...Za czasów komuny tak nie było,wszyscy byli jednakowo traktowani,teraz jak nie masz forsy,to zdychaj w poczekalni...Żeby im cycki spuchły!:-o

dokladnie tak...nawet ona mogla zobaczyc mi do gardła byle tylko dostac recepte :o

Studiuje zaocznie :o więc lewe zwolnienie nie jest mi potrzebne :o

Gość bzduuura
nana--jedz na ostry dyzur i juz, powiedz ze masz goraczke, niedobrze ci, a dopiero za 3 dni moga cie przyjac, ja tak kiedys zrobilam-mialam zapalenie spojowek, bol, lzy,pieczenie, w przychodzni cipa w rejestracji mi powiedziala ze na za 2 m-ce, pytam sie-to glupi zart?mam z takimi oczami czekac az oslepne?ona, ze tak sa zapisy i tyle, no to ja sie jej pytam co mam zrobic bo ja placic nie bede, wystarczajaco place co m-c skladki, ktora jest przejebywana, ona, ze skoro az tak zle jest to na ostry dyzur do szpitala, pojechalam, tam konowal nastepny do mnie-pani nie jest z naglym przypadkiem, a ja na to-nie zamierzam czekac 2 mpcy az oslepne bo sluzba zdrowia do bani i z wielka meka mnie przyjal, zajelo mu to 3 minuty, ale jaki wysilek, po prostu brak slow

Powinni ją normalnie przyjąć,a nie jakieś ostre dyżury...porąbany kraj...Jedni się o****dalają,a drudzy z****rdalają...

Gość bzduuura
swoja droga prawo jest takie, ze musza cie przyjac z silnym bolem, ogolnie w "ostrych przypadkach" czy jakos tak, ale czy to jest taki przypadek decyduje lekarz lub zazwyczaj juz kompetentna pani z recepcji, oni maja to w dupie, jak cie brzuch boli to mozesz poczekac bo to pewnie nic, niewazne, ze wyrostek moze peknac np, a specjalista to porazka, jak masz zapalenie spojowek czy ucha to zapomnij o okuliscie czy laryngologu bo tam to minimum 2 m-ce, a internista ci na oko i ucho nic nie przepisze, wiem z doswiadczenia

I tak zrobie ubiore się i pojade do lekarza... już mam dość tej męki :o ...

Heh i jak widać na ostry dyżur też nie ma co liczyć , pojechałam, byłam w dwóchh miejscach w jednym nie było internisty w drugim mnie wyśmiali i odesłali do domu ,ach i powiedzieli żebym zgłosiła się do NFZ z LEGITYMACJA UBEZPIECZENIOWA to NAPEWNO mnie przyjmą :) Co za kraj i jeszcze stękają że mało zarabiają :o Dziś ide prywatnie...:o

Gość jeżeli głodzisz się ze
poradzę ci coś:) mój narzeczony pracuje w prywantym pogotowiu. świadczą usługi dojazdu do pacjenta. biorą chyba 200zł za to, ale masz lekarza dowiezionego do domu.

Gość wrocław1
przychodnia przy ul. Macieja, ja do niej należę, mają dyzury nawet we wszystkie łykendy, święta, to moja przychodnia, w samym cenrtum miasta, zawsze do niej chodze i nigdy nie było problemów, czasami trzeba odstac swoje w kolejce

:O lol.. trzeba bylo im od razu powiedziec, ze łamią konsytucje gdyz masz zagwarantowaną ochrone zdrowia, a łamią rowniez kodeks etyki lekarskiej zesrała sie bida i płacze :O mowic nie potrafisz? :O

Gość jeżeli głodzisz się ze
a to swoją drogą. ludzie nie wiedzą ze mają do tego prawo. mają prawo zażadać odmowy przyjęcia na piśmie. jezeli ktos nie chce przyjąć bo nie, to kazac to napisac, i zagrozic pójście do przełożonego. srają wtedy po gaciach, a ciebie traktują jak króla:D sprawdziłam, i potwierdziłam:D

Gość wrocław1
to wszystko oczywiscie w ramach NFZ, jesli masz angine to pewnie potrzebny bedzie antybiotyk, doraznie moge Ci polecic tabletki do ssania orofar max, sa naprawde bardzo dobre, oprócz antybiotyków sama je uzywałam przy anginie, jako chyba jedyne na rynku maja srodek znieczulający, pomagają przy koszmarnym bólu, jest tez taki proszek do rozpuszczenia w wodzie i płukania gardła, gargarin chyba sie nazywa, tez pomaga