Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mały biały miś

Poród w CZęSTOCHOWIE

Polecane posty

Gość Aga_Kwietniówka
Kasiaaa34aa fajnie, że jakas pozytywna opinia o Blachowni. Ja też zamierzam tam rodzić ale jak narazie małej coś się nie śpieszy. Termin mam na sobote ale naprawde już bym chciała mieć to za sobą. Kurcze nie wiem czy tylko ja jestem jakaś taka niecierpliwa ale poważnie jestem już tym wszystkim zmeczona i wkurzona! Mam nadzieje, że bedzie tak jak u Twojej koleżanki, że też bede miała cisze, spokoj i super opieke. Pozdrawiam wszystkie kobitki czekające na rozwiązanie ;)

Gość kasiaaa34aa
też chyba tam w rezultacie pojadę, ta koleżanka jest już w domku u niej sprawnie wszystko poszło ale miała wywoływany poród po sporo po terminie ale 3 godzinki i po wszystkim ehh tez bym tak chciała. Daj znać jak tam było bo pewnie już niedługo też będziesz po wszystkim.pozdrawiam

Gość mamanatki
no dziewczyny ja już po wizycie :) jeszcze 3 tyg. temu szyjke miałam 4 cm. a dziś ... już rozwarcie :( nie wiem czy sie cieszyc czy płakać bo nie chce urodzic tak wcześnie . dzidzia tak ułożona że nawet nie wiem ule waży bo wygląda na to że ćwiczy joge :)

Gość karo-linka11
OJ mamanatki a kazał Ci się oszczędzać lekarz?w którym Ty jesteś dokładnie tygodniu?

Gość mamanatki
u mnie dokładnie 35 i 3 dni a oszczędzać się miałam już od 28 tyg. bo miałam miękką szyjkę :( ale mam doła :( i w dodatku szpital w domu i mnie też już bierze jakieś grypsko szok normalnie :(

Gość kasiaaa34aa
ale kiedy masz teraz wizytę? Czy już czekasz na przebieg wydarzeń? Nie martw się na pewno będzie ok. może jeszcze trochę dzidiza posiedzi w brzuszku.

Gość mamanatki
kolejna wizyta 2 maj ale niepokoi mnie łożysko bo już jest na etapie jak do porodu :( ale mam stresa

Gość kasiaaa34aa
będzie dobrze, leż sobie spokojnie, nie przemęczaj się albo wcale nie wstawaj myslę, że to maja wytrzymasz...powodzonka i bez stresu bo będzie gorzej...;)

a krążek?ja tak miała i dali mi krązek i urodziłam po terminie:) a łożysko u każdego inaczej dojrzewa.Głowa do góry!

Gość mamanatki
majkag na krążek to już za późno bo można powiedzieć że to już 36 tydzień więc spokojnie mogę rodzić , tak mi gin powiedział.

Gość mamanatki
ale wiadomo im dłużej dzidzia w brzuszku tym lepiej :) ale w 1 ciąży też tak miałam że miałam rozwarcie na 1,5 cm. i przechodziłam tak 2 tygodnie ,

Gość karo-linka11
Wytrwaj chociaż te 2 tygodnie ,mój synek urodził się w 37tc i wszystko z nim ok było.Może na porodówce się spotkamy?? ;-) Trzymaj się dziewczyno.

Gość mamanatki
no muszę wytrzymać :) dla maleństwa wszystko :) tylko to łożysko :(

Gość agggga
witam :) mamanatki lozyskiem sie nie przejmuj , ja mam lozysko 3 stopnia i ze zwapnieniami juz od ok. 29 tc a jestem juz w 34 , prawie 35 tc i jak tylko przeplywy sa ok to nie ma co panikowac :) a mnie sie szyjka juz zaczela skracac,brzuch boli jak na @ i to caly czas , najgorzej w nocy i strasznie kluje mnie wszystko w srodku :( tez sie boje bo lekarz mowil ze do porodu mam sie szykowac jak leki nie pomoga a ja jeszcze prawie nic nie mam :(

Gość mamanatki
aggga ale ty chociaż masz jakieś leki a ja nie po za tym rozwarcie na 1 palec no ale może jakoś damy radę :) nie mogę się stresować ale chociaż mnie pocieszyłaś z tym łożyskiem :) powiedział żebym się tym łożyskiem znów tak nie przejmowała , panikuję po prostu :)

hej dziewczyny, chciałabym zacząć powoli kompletować rzeczy do szpitala. Nie wiem tylko co i w jakiej ilości wymaga nasza parkitka. Czy dysponujecie może jakąś listą lub gdzie można znaleźć informacje nt.? Jakie butelki dla dziecka (czy np. avent anty-kolkowe- czy faktycznie to działa?) i wkładki laktacyjne polecicie?

Gość agggga
mamanatki mam brac nospe i magnez co 8h i lezec wiec tez jakis specjalnych lekow nie biore :D ale mam nadzieje ze wytrzymamy chociaz do 37 tc ;)

Evia ja na parkitce jak leżałam w lutym to takie rzeczy były potrzebne: DLA DZIECKA ubranka pajacyk,śpiochy, kaftaniki, pampersy, chusteczki nawilżające, octanisept do pępka, niedrapki, oliwka, rożek/becik, położna dopowiedziała żeby wziąć pieluchy tetrowe przydatne do karmienia i smoczek uspokajacz. DLA MAMY - koszule ok 3 szt takie do karmienia żeby też mogły być, stanik do karmienia, klapki pod prysznic, chapcie, kosmetyki przybory toalet., majtki poporodowe i podkłady poporodowe na łóżko, szlafrok, ręcznik duży i mały, woda z dziubkiem 0,75, kubek, sztućce, termometr, dokumenty dowód osobisty, karta nfz, karta ciąży i ostatnie badania np krwi z grupą, posiew na bakterie, ładowarka telefon DLA TATY jak ma być przy porodzie klapki, apart/kamera i ubranko szpitalne 🌻 Wkładki laktacyjne są bardzo fajne z babyono są w tesco, ale koleżanki polecały też te z rossmana.

Gość mamanatki
agggga to faktycznie nie są to jakieś super leki ja też od czasu do czasu biorę nospę i muszę zacząć brać aspargin :) myślałam że bierzesz coś na receptę tzn jakies typowe leki na szyjkę i skurcze damian dzięki za podpowiedź , a jak się to u was skończyło ? jeśli można wiedzieć ?

Gość agggga
mamanatki bylam u dr.Najmana i on mi to przepisal i stwierdzil ze jak urodze teraz to dziecko jest juz dobrze przystosowane wiec nic mi nie wypisywal :P

Gość mamanatki
a w którym teraz jesteś tygodniu ? mnie też uspokajał że już mogę rodzić i że dziecku nic nie grozi

Gość agggga
jutro koncze 34 a dzidzia tydzien wieksza prawie

Gość mamanatki
u mnie nie dało się zbadać wagi bo była tak pokręcona ani brzuszka ani główki :) bo tak oblicza wage :)

Gość agggga
u mnie wage obliczal moj lekarz na poczatku kwietnia a mala juz obrocona glowka w dol :) u dr.Najmana bylam awaryjnie bo dostalam takich boli ze nie wiedzialam co zrobic a tylko on wtedy przyjmowal w osrodku ;) wiec on mi zrobil tylko orietacyjne usg , sprawdzal wody i przeplywy ale naszczescie wszystko ok no oprocz skracajacej sie szyjki :/ a mialas jakies objawy przy tym rozwarciu ? mnie piczka strasznie kluje az nie moge chodzic i brzuch boli jak na @

Gość mamanatki
aggga specjalnie zadnych objawow nie mialam tlko tyle ze mi sie brzuch opuscil ( tak mi powiedziala moja mama i tesciowa jak mnie zobaczyly ) a tak to inie mialam zadnych boli ani plamien tylko czesciej mam skurcze przepowiadajace , a Najman przyjmuje w osrodku ? mozesz napisac gdzie ?

Gość agggga
w kamienicy polskiej

Gość karo-linka11
jeszcze chyba na 1 czy 3 maja i w cykarzewie,ale głowy nie dam.

Gość mamanatki
wiem że kiedyś przyjmował w przychodni "kolejowej" ale już nie przyjmuje

Gość mamanatki
ale miałam dzisiaj nocke koszmarną :) mała tak się wierciła że nie mogłam znaleźć sobie miejsca :) i w dodatku dostałam takiego kopa od małej nie wiem czy to był żołądek czy co bo normalnie aż gwiazdki zobaczyłam :)