Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zanas25

jak wprowadzac nowe pokarmy dla 3,5 -4-5-6 m-cznych dzieci

Polecane posty

witam was!chcialabym poznac wasze opinie na temat karmienia naszych malych pociech szcegolnie mam karmiacych mlekiem modyfikowanym zapraszam wszystkie mamy na podzielenie sie swoimi spostrzezeniami .moja coreczka ma juz 3,5 m-ca i szykuje jej okolo 180 ml razy 5 na dobe mleczka bebilon pepti z okola 5,6 łyżeczkami kaszki ryżowej ( bananowa,jabłkowa i brzoskwinie)czasem oczywiscie wszystkiego nie zjada ale powiedzmy ze 3 posilki zjada pelne 180 i czasem domaga sie jeszcze ,ostatnio podalam jej troszke startego jabłuszka z glukoza niestety jeszce jej nie smakował posilek jedzony mała łyzeczka i poczekam do pelnych 4 m-cy,w twn wekend chce jej podac zypke marchwiowa na maselku oczywiscie w formie papki -buteleczka ,widzialam w sklepie kaszki na mleku modyfikowanym i jestem ciekawa moze wiecie od kiedy takie kaszki mozna jej wprowadzic ,i kiedy powinam z nia przejsc na mleko bebilon pepti 2 czy po ukonczeniu 5 m-ca,dziekuje i pozdrawiam wszystkie mamusie

wg mnie za szybko wprowadzasz. ja bym jeszcze poczekała. co prawda karmię piersią, ale mój mały ma obecnie 6 miesięcy i od jutra zaczynam podawac marchewkę. do tej pory dostaje TYLKO moje mleko i kleik ryżowy 1 raz dziennie. aha karmisz bebilonem pepti więc chyba Twoje dziecko ma skazę białkową w związku z tym zrezygnuj z masełka!!!

Gość Nika 33
zdecydowanie za szybko i za duzo. 1. jesli dziecko jest na bebibilonie pepti to zadnego masla a kaszki bezmleczne obowiazkowo i zwroc uwage na opisy zupek jarzynowych - czesto w ich skladzie jest mleko 2. wprowadzaj prdukty pojedynczo - jeden pokarm przez ok tygodnia i obserwuj czy nie jest uczulone 3. zawsze pokarmy jednoskladnikowe, bo nie bedziesz wiedziala co uczula 4. rozszerzaniediety zaleca sie po 4 m-cu - nawet sloiczki sa dopiero od 4 miesica 5. na bebilonie 1 moze byc co najmniej do konca 6 miesiaca - nowe normy a ostatnio gastrolog mi powiedziala, ze nawet do roku, bo to mleko jest lepiej zbilansowane i poddane wiekszej hydrolizie. 6. Wydaje mi sie, ze kaszka do kazdego mleka to za czesto - ile wazy dziecko?

Gość Nika 33
acha i na poczatek lepiej zageszczac mleko kleikiem ryzowym a nie kaszka, zwlaszcza smakowa. Corka nie ma zadnych problemow z brzuszkiem? Panuje taka opinia, ze dziecko wtedy jest gotowe do nowych potraw jesli umie jesc lyzeczka i nie wypycha jezykiem jedzenia

moja niunia jest na bebilonie poniewarz miala problem z kupkami czeste zaparcia bebiko i nan sie nie sprawdzil dlatego pani pediatra zdecydowala sie na bebilo pepti a zupki chce jej robic sama z marchewki zastanawiam sie tylko nad tym maselkiem,dziekuje i pozdrawiam

okolo 3 -4 tygodni temu wazyła 5,300 po niedzieli ide z nia do lekarza na szczepienie ale wydaje mi sie ze ponad 6,ale mowisz ze za czesto ale te kaszki sa ryzowe i ona jest teraz bardzo zarloczna odkad zjada kaszki

a wy maki ile podajecie posilkow i ile razy je zageszczacie kaszka i ile zjada wasza pociecha ml

Gość Nika 33
jest zarloczna, bo rozpychasz jej zoladek. Niepotrzebnie. Samam widzisz, ze wszystkiego nie zjada. uwazam, ze co drugi posilek zageszczac to max i lepiej kleikiem. A tak przy okazji to poszerzanie diety powinno sie z lekarzem ustalac. Jesli piszesz, ze mala miala problemy z kupka - zatwardzenie? to pamietaj, ze marchew dziala zapierajaco a jablko przeczyszajaco i nie dodawaj zadnych tluszczow na razie. Mi kilku lekarzy mowilo, ze na poczatku lepiej podawac sloiczki, bo one sa chociaz teoretycznie badane a jak kupisz warzywa to nigdy nie wiadomo jak bardzo pryskane

Gość Returnica
Hej, odświeżam temat. Moje dziecko ma 3,5 ms i chyba po skończeniu 4 miesięcy zacznę wprowadzać słoiczki - warzywa i owoce. Zapraszam do dyskusji na temat wprowadzania pokarmów :)

Gość rasalgul
Dusigrosz 2016 dostępny online >http://24filmyonline.pl?u=Dusigrosz_2016 François Gautier to skąpy człowiek, który nie ma przyjaciół, ani kobiety. Pewnego dnia życie mężczyzny zmienia się za sprawą dwóch dam: szesnastoletniej Laury, która twierdzi, że jest jego córką oraz pięknej wiolonczelistki.