Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madlenke3

zawroty glowy

Polecane posty

Gość madlenke3

Witam!! Od zawsze mam takie problemy że jak wstaje szybko to mi się w głowie kręci, mam wrażenie jakby podłoga sięruszała, zawsze musze postac przy ścianie troche, a pare razy nawet się przewróciłam. Powiedziałam o tym ostatnio lekarce przy okazji, ale powiedziała że to normalne przy zmianie pozycji. Nie wiem co o tym mysleć, to nie fajne jak się w autobusie zdarza albo gdzieś, może są na to jakieś sposoby? Mam znajomą która bierze na coś takiego leki, ale u niej to poważniej wygląda , pare razy nawet zemdlała i w ogóle ma jakieśproblemy ze zdrowiem. no i nie wiem co z tym zrobić, niby żyć się da, ale czasem mam stracha że się przewrócę. Myślicie że to nic poważnego rzeczywiście?

Gość alaaaaaaa
też tak mam że jak wstaje to mam ciemno przed oczami i mi się w główie kręci. Jak miałam wizytę u neurologa to stwierdziła ze mam tam jakieś problemy z utrzymaniem równowagi ale to nic groźnego, większość ludzi tak ma i nawet o tym nie wie.

Gość jakikaska
problemy z trzymaniem rownowagi? lekko przegiete jak dla mnie, przeciez to trzeba badania zrobic!!

Gość duranduran .
też tak mam jak sie podnosze nagle. takie mroczki. ale nei uwazam zeby cos mi bylo wiec luzik. chipochondrykom dziekujemy.

Gość koniczynka8
najwidoczniej masz problemy z ciśnieniem, mierzyłaś? jak to ciśnienie to wystarczy pić kawę, naturalnie je podnosi i będziesz jak nowa. tylko nie przesadzaj oczywiście ;) ja bym się za bardzo nie martwiła, ile masz lat? ja bóle i zawroty głowy miałam stosunkowo często w okresie dojrzewania, więc może rzeczywiście to normalne. pozdrawiam!

Gość madlenke3
Mam 17 lat, więc nie wiem... ciśnienia nie mierzyłam, nie mam takiego urządzenia. poprosić lekarza żeby mi zmierzył?

orostatyczny spadek cisnienia nic złego,zdarza sie czesto zwłaszcza niskocisnieniowcom wstawaj wolniej,spokojniej np z łóżka poprzeciągaj sie chwilę sama żyje z niskim cisnieniem i często mi sie to zdarza jak np.wstaje w nocy kota wypuscic na dwór:)

Gość ooooooooo
lekarz sampowinien ci zmierzyć, ale w takim razie poytaj w rodzinie, ciocie, babcie, sstarsi ludzie mają ciśnieniomierze zwykle :]

Gość madame_rosmerty
Powinnaś iść z tym do lekarza jednak. Ja miałam podobnie i dostałam gutron i jest o niebo lepiej. Samodzielnie bym nei eksperymentowała z podnoszeniem ciśnienia, zawsze to lepiej brać jakiś konkretny lek, a na kawie daleko nie zajedziesz. co najwyżej wrzody cię czekają. Możesz też na jakimś forum medycznym napisać i tam skonsultować jak jeszcze masz wątpliwości.

Gość alaaaaaaa
e no chyba nie ma się czym przejmować za bardzo, w szpitalu byłam parę razy bo co chwile mdlałam i byłam słaba, w głowie się kręciło i kreci nadal to lekarze za bardzo tym się nie przejeli. porobili rutynowe badania i wypisali bez konkretnej diagnozy do domu.a że mam tam jakieś zaburzenia równowagi to niby prawie każdy tak ma.

Gość agatonnnnn
idz do innego lekarza po prostu jak masz z tym problem najlepiej prywatnie to badania zrobi i bedziesz wiedziala co i jak nie czekaj az i ty zemdlejesz

Gość mozee
na poczatek zmierz to cisnienie, zaloze sie ze masz niskie