Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła studentka ....

JESZCZE RAZ ZAKŁADAM TEMAT BO W POPRZEDNIM MNIE NIE DO KOŃCA ZROZUMIANO-STUDIA??

Polecane posty

Co wybrać: 1. fizyka - uniwersytet 2. fizyka - politechnika

Gość jak fiza to tylko polibuda
a nie zadne uniwerki

Mnie się wydaje, że polibuda. Jak kierunki ścisłe to tylko na polibudzie. Ale co ja tam mogę wiedzieć:P

dzięki za te opinie :) Z przyjemnością posłucham więcej!

Gość na uniwerku
będzie łatiwej , a po polibudzie większe szanse na prace. Chyba ze chcesz byc nauczycielem fizyki to idz tam gdzie sa przedmioty pedagogiczne i ma sie prawo do bycia nauczycielem

ja nie chcę łatwiej, ja chce więcej :D Nie za bardzo chce być nauczycielem, w sumie teraz to mam w planach zostać potem na doktoranckich, ale wiadomo plany planami a życie życie. Widze że większośc radzi ta polibudę więc może to jednak wybiorę. Troche gorszy dojazd mam na polibudę. Ellinka bo ja w ogóle nie wyobrażam sobie że miałabym studiować co innego. Moją lekturą do poduszki są "Feynmana wykłady z fizyki" a nad łóżkiem zamiast aniołka mam hawkinga :)

Gość mick jagger
bzdura , wacle nie ejst powiedzien ze fizyka na uniwerku jest gorsza niz na polibudzi i vice versa. zaobacz mzoe ejsie sa specjalizacje i ogólny wywiad zrób. Sciesłe kierunki na uniwersytetach bywaja lepsze niz na technicznych uczelniach

Na uniwersytecie fizyka medyczna (LFMed) fizyka doświadczalna fizyka teoretyczna ekonofizyka (LEF) fizyka informatyczna (LFI) nauczycielska fizyka z informatyką nauczycielska fizyka z chemią Wybieram wybieram "fizykę teoretyczną" Na politechnice jest tylko kierunek "fizyka techniczna" na wydziale matematyczno-fizycznym

Gość humanisttaa
SKORO NA polibudzie nie ma takiego wyboru spacjalizacji to juz powinno dac ci do myslenia, ze instutut fizyki na uniwerku w twoim miescie musi być lepszy niz ten na polibudzie

No włąsnie niestety humanisto to tak do końca chyba nie jest. Bo jak ja czytam o tym po wszystkie te przedmioty jakieś typu "fizyka informatyczna" zostały stworzone tak troche "na siłe"

dzięki szokująca wypowiedzio :D Żebym jeszcze wybrała tą uczelnię i będę szczęśliwa jak nigdy :)

Gość humanisttaa
dobra to powiedz gdzie miszkasz tudzież meidzy jakimi uczelniami (konkretnie ) sie wachasz

tak? A na co idzie? Już wiesz, i jesteś w 100% przekonana?

mieszkam miedzy politechniką śląską a uniwersytetem śląskim. W grę jeszcze na siłę mogą wchodzić uczelnie w częstochowie i opolu ale dojazd zajmie mi większą część życia.

nieźle nieźle... dość skrajnie z moim :) No ja też już od dawna nawet nie myślę tylko poprostu wiesz, nawet nie rozpatrywałam innych kierunków nigdy :) Chyba jestem pasjonatką :classic_cool: Nawet patrząc na słońce nie myślę "pięknie słońce" tylko myślę "piękne fale elektromagnetyczne, poruszające się z prędkością 300 tyś km/s, największa możliwa prędkość zgodnie z teorią względności, ulegają dyfrakcji w liściach drzew" hehe Wariactwo :)

Gość wydaje mi sie ze lepiej na
polibudzie. Większe możliwości pracy potem. Zależy tez co chcesz potem robić.

Gość kwiat pomidora
fajnie czymś się tak pasjonować. podziwiam i zazdroszczę 🌼

Gość kurcze ale też bym chciała
rozumiec i umieć fizykę :O Co roku sobie powtarzam że tym razem będę się uczyć na bierząco, ale gubię się już przy 2 lekcji za zwyczaj :(

jeszcze raz pozwolę sobie dzwignąc

Wiesz kochana. Na politechnice śląskiej prawdopodobnie Ci tej fizyki nie otworzą!!! Chyba już z 4 lata nie było fizyki bo co roku składają na nią podanie po 2, 3 osoby tylko!