Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika-trz

szczękościsk i sciągnięcie szwów

Polecane posty

Gość monika-trz

Witam. Zapewne wielu z Was było w podobnej sytuacji. Po chirurgicznym usunięciu górnej ósemki mam szczękościsk. Jutro ściagam szwy.Proszę o informacje jak miałoby to wyglądać gdy moje usta otwierają się maksymalnie na szerokość 2 cm. Czy lekarz na siłę otworzy mi buzię bo w końcu musi się jakoś dostac do środka. Pozdrawiam.

Gość bez przesady a jak myślisz
a dlaczego nie poszłaś do lekarza zaraz na drugi dzień po wystąpieniu szczękościsku, tylko czekasz tak długo? na siłę nie otworzy, bo połamie się szczęka dostaniesz antybiotyk i sterydy, a szwy się zdejmie później

Gość jak wyżej
trzeba było myśleć wcześniej, może dostaniesz zastrzyki zwiotczające, ale to nie zawsze działa

Gość monika-trz
byłam na ostrym dyżuże stomatologicznym po 3 dniach bo do tego bardzo spuchłam właściwie jak chomik. Wtedy doktor przepisał mi dopiero antybiotyk opuchlizna zeszła prawie zupełnie natomiast szczękościsk jak był tak jest. Po zabiegu nie zostałam w żaden sposób poinstruowana przez chirurga nie dostałam także żadnych leków.

Gość monika-trz
prosze o udzielenie odp czy mogę prosić lekarza o podanie mi zastrzyku zwiotczającego/rozluźniającego czy to jest jakis sposób na szczękościsk?