Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o radę

tabletki a palenie ?

Polecane posty

Gość proszę o radę

witajcie moja przyjaciółka wczoraj była u ginekologa i zapisał jej tabletki anty...wykupiła je wracając do domu ....ma zacząć je brać za parę dni po przeczytaniu ulotki wkurzyła się bo doczytała że raczej nie wskazane jest palenie przy braniu tabletek.....lekarz przeprowadził z nią wywiad ale nie pytał o to czy pali czy nie ?...teraz dziewczyna ma problem bo boi się że palenie może wpłynąć na to że tabletki nie do końca będą działały tak jak powinny w związku z tym mam pytanie do Was moje drogie czy są wśród Was takie które biorą tabletki palą a mimo to mają sprawdzoną skuteczność i nie wpływa to na działanie ? z góry dziękuję za wszystkie wypowiedzi

Gość oooooooooooooooooooooo
a niech pali na zdrowie :P

Gość bossssssssssssssssssssssssszzz
palenie nie ma wpływu na to czy pigułki będą działac czy nie , jest niewskazanae ze względu na możliwośc zakrzepicy i innych powikłań

Palenie nie ma wpływu na skuteczność tabletek, może zwiększać ryzyko zakrzepicy, ponieważ tabletki zagęszczają krew.Dlatego napisane jest w ulotce,że nie powinno się palić.

Gość jeżeli głodzisz się ze
na jednego wpłynie na innego nie...

Gość oxalin
raczej niewskazane ale nie słyszałam aby przez to obiżona była skuteczność

Gość proszę o radę
oj no przecież wiem że palenie jest niezdrowe i powinna rzucić ale te osoby które palą dobrze wiedzą że to nie takie łatwe ...zaznaczam to nie jest żadna nastolatka a kobieta ok 30

Gość przede wszystkim wywalić
palenie nie wpływa na działanie. Trzeba czytać ze zrozumieniem :) Palenie w czasie łykania tabletek anty ZWIEKSZA RYZYKO zakrzepicy żył głębokich. Na dokładke u kobiet po 30 roku życia Poczytaj sobie ulotkę od aspiryny - pewnie się mocno zdziwisz :)

Gość
no cos ty. w zyciu nie mozna palic fajek przy antach, bo zajdziesz w ciaze na 100%. ba, na 120!. na miejscu twojej przyjaciolki, zrobilabym na wszelki wypadek test ciazowy🖐️

Gość proszę o radę
psychiczna kafezdzira...hehehe dziękuję za radę ale jak na razie jeszcze nie zaczęła ich brać więc na test ciążowy troszkę za szybko jeszcze macie racje w tych nerwach pewnie nie doczytała wszystkiego zadzwonię do niej żeby teraz na spokojnie jeszcze raz całą ulotkę poczytała ze zrozumieniem ale same wiecie jak to jest lepiej dopytać się u źródła jak denerwować na zapas