Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chce miec internet w lapt.

Jaki internet najkorzystniejszy w Anglii

Polecane posty

Jestem w Anglii i chcialabym zalozyc sobie internet. Ale taki, z ktorego moglabym korzystac wszedzie, nie tylko w domu bo w kazdej chwili moge sie wyprowadzic (do innego domu w Anglii). Mozecie mi cos poradzic bo nie jestem dobra w tym temacie. Chyba bezprzewodowy bylby najlepszy, ale cena tez nie moze byc wygorowana i nie chce miec jakiegos superasnego neta Poradzcie cos

Ja Ci jedynie moge odradzic Tiscali, conajmniej kilka dni w miesiacu nie mialam netu, z doradcami z customer service trudno sie dogadac itd Teraz jestem w bt, jest troche drozej, ale jakosc uslug o niebo lepsza!

Gość nnnnnnnnnn
to ja napisze o swoich doświadczeniach, jak się przeprowadziłam do uk przez rok miałam BT największe gowno, sciągają kasę za pol roku w przód, ciężko się z nimi rozmawia, generalnie drogo i niewarte ceny, tiscali, zgadzam się jak korzystasz z tel to nie masz neta, od 2 lat mam virgin i nie zamienię na nic innego, szybciutko chodzi, dobry customer service, przystępne ceny,

Gość Kasia__________
Virgin.szybki,wogóle się nie tnie i nie wyłącza.w dzień są ograniczenia na ściąganie(ja mam ten za 37 F miesięcznie) ale chyba po północy to 6 rano to linki na Rapidshare walą jak głupie.kiedy przy zakładaniu neta wspomnisz im o możliwości zmiany zamieszkania coś ci poradzą.

Gość Kreatywny
Jesli chodzi o neta w domu ja uzywam www.plus.net Spoko dziala, taniocha w porownaniu z innymi. Mozna miec od 5.99 funtow miesiecznie! nie narzekam :) Maja bardzo dobry customer servis, w tym nawet po polsku!!!

Gość kajko i kokosz
Najpierw mozesz sobie sprawdzic, ktory internet jest w ogole dostepny w Twojej okolicy: www.samknows.com - to jest dobra stronka, na ktorej masz informacje o dostawcach serwisu, mozesz tez wpisac post-code i sprawdzic jacy dostawcy sa dostepni w Twojej okolicy. Niestety jak planujesz sie przeprowadzic to nikt nie moze ci dac gwarancji, ze w miejscu, w ktorym zamieszkasz bedzie dostepny ten sam dostawca. Osobiscie mam Virgin i jestem zadowolona, BT nie polecam, pracuje w firmie telekomunikacyjnej i ludzie czesto na nich narzekaja, poza tym sa drodzy i wcale nie dostarczaja lepszego serwisu niz inne firmy korzystajace z systemu Openreach.

Gość ja mam sky
i raczej nie narzekam na internet; mam bez ograniczen, place za wynajem linii, telefon, telewizje (1 pakiet)i net £36,50 miesiecznie, do tego co jakis czas dostaje jakies tam kredyty (ostatnio £30)czyli place np tylko £18; wczesniej mialam mobilny net z 3 i byl beznadziejny, niby mielismy najlepszy zasieg, wszystko w porzadku a na okraglo tracil sie zasieg, do tego jest limit na sciaganie i ciagle musielismy doplacac (wiadomosci ze przekroczylismy limit pojawiala sie np po tygodniu od przekroczenia), ile juz wykorzystalismy limitu bylo nieczytelne np pokazywalo stan z ostatnich 3 miesiecy !!! i nigdy wlasciwie nie bylo nic wiadomo, obsluga beznadziejna zarwono w sklepie (jak juz podpisalismy kontrakt i zaczely sie problemy z zasiegiem) jak i gdy trzeba bylo zadzw., zdecydowanie odradzam 3! moi znajomi maja internet gdzie kupuja np za £30 tak jak doladowuje sie jak karte do tel i sa zadowoleni, ale to tylko jesli chjcesz neta zeby np sprawdzic poczte i raczej od czasu do czasu czegos poszukac :) chyba najlepiej to przejdz sie po sklepach (orange, virgin itd) i popytaj :) powodzenia :))

Dziekuje za informacje ale nie o to mi chodzilo chyba. Nie potrzebuje zadnej linii telefonicznej bo uzywamy jedynie komorek. Chcialabym internet bezprzewodowy. Moglabym go uzywac bez wzgledu na miejsce zamieszkania. Cos slyszalam o internecie w Orange czy Vodafone ale wolalabym to przedyskutowac ;)

Gość kajko i kokosz
To chyba Ci chodzi o internet mobilny, a nie bezprzewodowy, bo bezprzewodowy (wireless) znaczy, ze masz modem w domu podlaczony do linii telefonicznej, a komputery juz nie musza byc do niczego podlaczone (np laptopy), tylko musza miec wbudowany wireless adaptor. Niestety na mobilnych sie nie znam, slyszalam o nie same niepochlebne opinie. Ale moze z czasem sie poprawia.

rzeczywiscie moze i mobilny... sama nie wiem ;) po prostu chce miec internet w moim komputerze i tyle, i chce miec go dalej kiedy sie przeprowadze

Gość laptoman
jest taki internet w usb np. z sieci komorkowehj 3 ale jest to najwieksze dziadostwo jakiekolwiek widzialem, odradzam, zalozcie w domu normalny intenet i tyle, jak na pare osob podzielicie rachunki to bedzie malo, a jak sie przeniesiesz w inne miejsce to zawsze mzoesz zalozyc nowy

Gość cft
ja mam mobilny z T-Mobile,płacę 30f miesięcznie -wzięlam razem z laptopem w ofercie.Ale powiem tak-u mnie w domu działa bardzo wolllnnnnnooooooo-jak żółw,a jak pojadę gdzieś to śmiga.W tym masz 200sms za darmo do wszystkich sieci-masz bramkę w kompie do wysyłania.Umowa jest na 2,5 roku-to troszkę długo-ale niestety nie miałam wyboru,bo nic innego nie ma u mnie :-( Na wcześniejszym mieszkaniu miałam pakiet 3in1 Virgin-byłam bardzo zadowolona-ale to na kablu.