Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamaosia

dziewczyny czego absolutnie nie kupować na wyprawkę dla dziecka

Polecane posty

bo myslalam zeby dokupic jeszcze 2-3 pary skarpetek, ciepla czapeczke, 2-3 pary rekawiczek niedrapek, kaftanik 56, spioszki 62 i ze 2 pary body z długim rekawkiem 62 :)

no ja narazie podgrzewacza nie kupuje, póki nie zaczne zajęc na uczelni chce karmić piersia, a pozniej pozycze najwyzej ten podgrzewacz od ciotki :) a kupowałyscie laktator? jak sie sprawdza?

Gość mamaosia
no coś mi sie tam wyklarowało:) dziękuje wam dziewczyny. jeszcze w sklepie podpytam ale obawiam sie, ze to będzie na zasadzie wciskania nie wiadomo czego, zeby tylko oskubać matkę, która niewiele wie:D

rekawiczki niedrapki niepotrzebne, mozna zalozyc skarpetki. ;) A jesli juz ktoś MUSI, to jedna para wystarczy, po co 3. :) My nie mielismy w ogole i w dobrze, bo sie nie przydaly w ogole.

Gość mamaosia
aha co do rozmiarów jeszcze, to ja nie wiem czy w ogóle interesowac się tym rozmiarem 56, moje dziecko zapowiada się na duże, w 27 tyg długości kości udowej i inne parametry były na 30 tydz, więc chyba te 56 nie zdadzą się na nic i od razu kupię 62:) boję się, ze nawet te będą za małe:-o

ja mam wprawdzie 3 pary niedrapek, ale z tego, co mowily znajome, jedne starcza- po tygodniu chyba juz mozna obciac dziekcu paznokietki, ale pewna nie jestem. Podgrzewacz dostalam, ale poki co nie przyda sie, bo chce karmic piersia. Sterylizatora tez nie kupuje- ostatnio wygotowalam butelki we wrzatku i tez jest ok. Z takich akcesoriow kupilam tylko laktator- bo nigdy nic nie wiadomo- a ze szybko chce wrocic do pracy, to bede mogla zostawiac mleczko tatusiowi :)

Ja mialam laktator, ale nie wiem czy to wina malej ilosci pokarmu, czy nie, bo.... nie dzialal jakby :-0 Mialam laktator firmy Baby Ono i po pierwsze - strasznie mocno ssał, aż do bólu, a po drugie, przez 20 min,.sciagnelam chyba z 30ml tylko, wiec tyle co nic. :/ Proponuje poczekac z zakupem laktatora do czasu po porodzie. Ja kupilam wczesniej, potem sie okazalo, że nie mam pokarmu i musze przejsc na butelkę i laktator leżał w szafie. Takze - bez pośpiechu :) Zawsze mozna kupic, jak dziecko sie juz urodzi. Nie jest to aż takie palące. :)

ja nie kupuje ani pogrzewacza, ani sterylizatora, ani wymyslnych wanienek itp zastanawiam sie nad laktatorem ale nie chce na poczatek wydac 300 zl wiec moze kupie reczny, w planie mam karmic piersia i nie wracam do pracy wiec chyba elektryczny sobie odpuszcze ok, kupie jedne rekawiczki ;)

Sterylizatora też nie polecam, bo kosztuje dużo, a to tylko pomysl producentów ciągnących kase od biednych matek :D My gotowalismy butelki we wrzątku. I to i tak tylko pare razy, potem nie gotowalam juz w ogole i dziecko zdrowe jak ryba :)

ja wanienke kupuje zwykla w markecie, za max 30 zl, bo wg mnie nie ma roznicy, w czym wykapie sie dziecko, a na poczatku i tak cale sie nie zanurza. Aaa kupilam tez Malej jedne malutkie trampeczki, nie moglam sie oprzec, ale moze przydadza sie np na spacer

Gość kaftaniki odpadają
Agawerko - ja polecam ci jednak sterylizator ( taki mikrofalowy - SUPER sprawa) od gotowania bardzo niszczą się butelki. tym bardziej ze masz już laktator, to będzie latwiej w utrzymaniu go w czystosci. takie sterylizatory nie są drogie.

Buty dla noworodków - każde! - są odradzane przez lekarzy. Przez nie stoþka nie moze sie dobrze rozwijać, paluszki mogą sie deformowac. Dziecku, ktore nie chodzi niepotrzebne są buty. Stopa powinna swobodnie rosnąć.

Gość kaftaniki odpadają
ja mialam taki: http://www.allegro.pl/item652026709_nowy_philips_sterylizator_avent_iq_5_gratisow.html (dorzucaja do niego 2 butelki - 260 i 125 ml i smoczki) wtedy jeszcze nie było tańszych na allegro, ale teraz są np takie: http://www.allegro.pl/item653886045_canpol_mikrofalowy_sterylizator_parowy_2_gratisy.html i myślę że pewnie nie gorszy od aventowskiego. ja 5 mc-y karmiłam piersią i sterylizator przydał się do sterylizowania laktatora a potem butelek (które ciągle były jak nowe :) )

wyprawkę kompletowałam dość dawno ale tak mi się przypomina że u nas z niewypałów to chyba na 1 miejscu była Gruszka do noska -wielka, zupełnie nie poręczna - albo ja nie umiałam się z nią obchodzić.. zamiast niej odkryłam Sopelek czy Fride - super fajne małe cuś co szybciutko czyści nosek :) no i baldachim - miałam bo mi się akurat podobał - sama go sobie uszyłam z firanki :D ale 1 - zbierał kurz - 2 - po pół roku i tak musiałam go ścągnąć bo Synek uparcie go ciągał.. no i karuzelka nad łóżeczko - na mojego Synka działała jak płachta na byka - wściekał się że nie może zerwać zabawek :D tak było u nas, może komuś się te rzeczy przydały..