Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamaosia

dziewczyny czego absolutnie nie kupować na wyprawkę dla dziecka

Polecane posty

Gość Mamaosia

ja wiem, ze tematów o wyprawce jest mnóstwo, ale jak zaczełam czytać, to mi się wszystko w głowie pomieszało. wiem, ze warto kupić body, pajacyki, a co z kaftanikami, spioszkami zapinanymi na kroczu? słyszałam, ze na początku odpadają wszystkie ubranka, które trzeba zakładać przez głowe, sama nie wiem...pomóżcie w miare możliwości

Gość ja kupuje
ja miałam mase kaftaników i nie uzyłam nawet raz łatwiej jest go załozyc ale mnie denerwowoało to ze się podwijały i wszystko było wiecznie na wierzchu

synek spi, obiad sie otuje - moge napisać:): ja uzywałam tylko: body - nawet te wciągane przez głowe jakos łatwo poszło. pajace - mi było najwygodniej skarpetki, czapeczke w domu raz zalożylam na wyjście miałam polarowego pajaca, polarowy dresik i kombinezon

jeszcze nie rodziłam, ale kaftaniki mam tylko dwa bo własnie słysząłam, ze dziewczyny na nie narzekają, kupiłam więcej bodziaków :) nie kupuję też niedrapek, przeznaczę na to jedne skarpetki :)

myślę tak samo jak poprzedniczka że kaftaniki to zbędny zakup :( wszystko się podwija.Najlepsze są body:) pozdrawiam

Gość mamaosia
ale jesli ja rodzę w lipcu, to ile powinnam takich ciuszków kupić na krótki rękawek, a ile na długi? taka jestem zagubiona, że nie wiem jak dam rade z ta cholerną wyprawką

Mamaosia - mi została po małej cała wyprawka, mnóstwo body, śpioszków i skarpetek, rożek i ubranko do chrztu rozm. 56 i 62. jakbys była zainteresowana to pisz :)

Gość mamaosia
a spioszki?

jak rodzisz w lipcu to musisz miec sporo body - jak dla mnie to 20-30 sztuk, zeby codziennie nie prac. No i pare pajacyków, jakby bylo chłodniej

Gość mamaosia
kokocz dziękuj e za propozycję, ale chciałabym kupić nowe rzeczy:) proszę nie obraź się, ale to moje pierwsze dziecko i może jeszcze inaczej na to patrzę, ale samo wyjście po ta wyprawkę juz mnie niesamowicie rozczula:)

ja urodzilam w lutym i ubieralam ja tak pokoszuleczka śpiochy zapinane w kroku badz pajacyk tez w kroku zapinane najbardziej spelniaja swoja role no i na spioszki kaftanik, czapeczka,rekawiczki

ja body mam tylko wkladane przez glowke, jedne tylko udalo mi sie kupic zapinane. Mam juz dla Malutkiej wszystko, ale darowalam sobie cienki kocyk- zamiast tego kupilam o wiele tansze flanelowe pieluchy, ktore struktura w niczym nie ustepuja cienkim kocykom. Teraz wiem juz tez, ze nie warto kupowac wypelnienia poscieli, bo dziecko powinno spac na poczatku na pieluszce i pieluszka byc przykryte- jesli jest cieplo, a jesli zimno, to pewnie bedzie spala w rozku

Mnie, znaczy Zośce :) śpiochy się przydają. Chociaż już ok.3 m-ca wskoczyła w rajstopki. No i jak dla mnie to rewelacyjne były pajace z kapturem na suwak (bezpieczny) z H&M.

a teraz nosi body spodenk, dresowe ,jensy,ogrodniczki,i i jakas bluzeczke z pajacykow mi wszystkioch wyrosla nie kupuje nowych bo na noc przebieram ja w pizamke body pod pizamka bo noce sa jeszce chlodne,na spudniczki jeszce poczekam na cieplejsze warunki pogodowe ,pozdrawiam

Gość kaftaniki odpadają
ale śpiochy zapinane w kroczku na zatrzaski są bardzo fajne. pod nie bodziek i jest git :)

aaaa jelsi chodzi o ilosc, bo widze, ze o tym tez rozmawiacie, to body na dl rekaw mam 12, na krotki okolo 10, spiochow 4, tyle samo pajacow i 3 kaftaniki. Pozatym jeszcze 2 bluzy i cienka sztruksowa kurteczka na wyjscie ze szpitala i pierwsze spacerki....nie licze oczywiscie skarpetek, czapeczek i niedrapek- bo to kupywala rodzinka i znajomi jak dowiedzieli sie, ze rodzina nam sie powiekszy, wiec zrobilo sie tego calkiem sporo. slyszalam od innych mam, ze dziekco szybko wyrasta z ciuszkow, wiec nie ma sensu kupywac wszystkiego na kupe, a w razie czego dokupic zawsze mozna

mi przydal sie bardzo lezaczek-bujaczek fisher price bo bardzo lubi mala w nim leniuchowac ,niepotrzebnie kupilismy wanienke fisher price z lezaczkiem wydalismy ponad 150 zl i juz z tej wanienki maml wyrosla teraz kupilismy jej zwykla 100 cm

kaftaniki odpadaja - ale miala body spiochy zapinane tylko w kroczku, czy na calej dlugosci? bo ja w pierwszych miesiacach ciazy kupilam tez tkaie zapinane tylko w kroczku i obawiam sie, czy w ogole sie przydadza...

kokocz88 masz ciągle te ciuszki dla małego dziecka? mój brat bedzie miał niedługo dzidzie i potrzebuje ciuszków a nie stać ich na nowe

to skorzystam z tematu i zapytam Was co mam jeszcze dokumic z ubranek dla dziecka ktore urodzi sie we wrzesniu :) mam: - 1 kaftanik 56 - 2 kaftaniki 62 - 2 spioszki 56 - 1 spioszki 62 - 8 body z krotkim rekawkiem 56 - 5 body z krotkim rekawkiem 62 - 3 body z długim rekawkiem 56 - 3 body z długim rekawkiem 62 - 4 pajacyki 56 - 8 pajacykow 62 - 2 bluzy - 1 spodnie dresowe - kombinezon zimowy - 2 czapeczki cienkie - 4 sliniaczki - 1 para skarpetek co jeszcze dokupic z ciuszkow i ile sztuk?

no ja tych bodziaków tyle nie kupowałam. mam trzy w rozmiarze 56 i trzy w 62, dwie pary śpioszków i dwa kaftaniki. Mam jeszcze część rzeczy, kóre podostawałam od znajomych, głownie kaftaniki i śpiochy.. nie wiem ile tego jeszcze kupić. najwyzej po porodzie jeszcze dokupie coś jak będzie mi brakować.

moim zdaniem moga sie jeszcze przydac ok. 2 - 3 pary skarpetek i w zaleznosci od plci- jakies wyjsciowe ubranko. Nie wliczam oczywiscie pieluch tetrowych, akcesoriow kosmetyczno-higienicznych, smoczkow, butelek, itd., bo tego to jest cala masa :)

Gość mamaosia
wiecie co w gruncie rzeczy zawsze można dokupić:) więc z tymi śpioszkami to moge na próbę ze dwie pary, ale te body widziałam ostatnio w sklpeie, śliczne, już miałam kupić, ale okazało się, ze jest zapinane w kroczu, czy takie używałście, czy lepiej szukac zapinane na górze?

jeżeli chodzi o bodziaki zapinane na długości, to w c&a można kupić 2 szt po 19 zł z długim rękawem, jak na wyjście do lekarza, to jest super sprawa, bo nie ma takiego problemu z rozebraniem i ubraniem maluszka. Kaftaniki faktycznie można sobie darować. Moja śpioszków praktycznie nie używała, jedynie trochę z początku później już zrezygnowałam, tak samo w pajacach długo nie chodziła. Jedynie na noc jej zakładałam. W późniejszym czasie to chodziła w bodziakach i rajstopkach po domu, albo w spodenkach. A co do ilości to już sprawa indywidualna

Gość kaftaniki odpadają
Agawerka - ja mialam bodziaki pradycyjne zakładane przez głowę i nigdy nie mialam z nimi problemó(tzn z zakladaniem ich :) ) A śpiochy takie tylko zapinane w kroku mi się przydały; ale i tak górowały u nas pajacyki :)

mamaosia raczej wszystkie body są zapinane w kroczku, ale jeżeli chodzi o górę to lepsze są te z zakładkami niż z zatrzaskami

Absolutnie nie polecam kupowania podgrzewacza do butelek. :) W nocy gdy dziecko budzi sie z placzem i trzeba je nakarmic nie ma czasu czekać 5 minut aż podgrzewacz nagrzeje mleko. Juz szybciej wychodzi normalnie zrobic, bez tego. :) Wywalone pieniądze :)