Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewelina3923

pęcherzyk 7mm, bhcg 642, plamienie- ciąża zagrożona

Polecane posty

Mam problem. W poniedziałek byłam u gin stwierdził ciążę,według daty ostatniej miesiączki 5- tygodniową. Na usg pokazał się pęcherzyk płodowy o wymiarach 7mm. Lekarz stwierdził, że albo ciąża jest zbyt,, młoda\" albo nie rozwija się prawidłowo. Zalecił badanie beta hcg -wynik z wtorku 642. Dzisiaj dostałam plamienie. Lekarz kazał czekać, aż przejdzie i przyjść na wizytę. Może któraś z was miała tak samo? Co może oznaczać to plamienie?

Gość magdaamama
ja w 5 tygodniu wyladowalam w szpitalu z takim samym objawem...i gdyby nie lezenie i podane leki sadze ze nie utrzymałabym tej ciazy...

Gość monika31
ja przy plamieniach w ciąży odrazu dostałąm leki na podtrzymanie , gdy nie pomogły trafiłam do szpitala.. niestey ja nie utrzymałam ciąży ale może Tobie sie uda ale nie można zostawic tak plamienia bez leków!!!!!!!!!!!!!idź do innego lekarza jeśli chcesz utrzyać ciąże!!!!

Ja proponuję po 1. zmienić lekarza, 2. jechać natychmiast do szpitala, bo być może potrzebne są leki na podtrzymanie ciąży! czekać aż plamienie ustanie bez żadnego badania, bez sprawdzenia czy wszystko jest ok, moim zdaniem, jest bardzo nieodpowiedzialne!

Gość jjj ma racje
i to powinnas natychmiast zrobic

Witaj, Dwa tygodnie temu mialam to samo. * tydzien i nie widac bylo zarodka, ciaza sie nie rozwijala prawidlowo. Nie mialam krwawienia. BHCG spadaloi. Kiedy robilas HCG? Dzisiaj?

Pojedyncze hcg nic nie znaczy, po 2 dwoch dobach trzeba zrobic i porownac czy spada czy rosnie i ile rosnie. Przygotuj sie na najgorsze. Ja tak zrobilam i potem bylo mi latwiej, ale miej nadzieje.

Byłam u innego lekarza. Powiedział dokładnie to samo, co poprzedni, ale chociaż przepisał luteinę. Jeśli dostanę okres natychmiast mam się udać do szpitala na łyżeczkowanie. Jeśli nie, to w niedzielę mam iść do szpitala do niego na dyżur i wtedy oceni, co się dzieje.

Gość dziewczyny lekarz prawodlowo r
radzil, ciaza kilku tyg czesto ulega samoczynnemu poronieniu, tak jakby organizm sie oczyszcza i nie da sie jej "na sile" podtrzymac lekami!!!!!!!!!!!

Gość dziewczyny lekarz prawodlowo r
Ja wiem ze to brzmi przerqazajaco ale okolo 10-15 procent ciaz konczy sie poronieniem samoistnym, i nei sa przy tym uwzgledniane poronienie pod postacią np. opóźnionego okresu, to natura a z nia sie nie wygra, lekarz prawidlowo zareagowal. Zycze Ci zeby wszystko skonczylo sie dobrze!! Moja siostra tez miala krwawienia w 5 i 6 tyg. a teraz cieszy sie zdrowym dzidziusiem, wierz ze bedzie dobrze.

Gość a wieeeeeeeeeeecie
mnie dziwi, ze lekarz wysyla ja na lyzeczkowanie. na takim etapie poronienie zazwyczaj odbywa sie samoistnie - niepotrzebne jest lyzeczkowanie i ewentualne zrosty na macicy