Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co poradzicie na to

ginekolog nie chce mi przepisac

Polecane posty

tanich tabletek anty typu microgynon czy stediril. Mam 19 lat, przepisal mi kontracept za 20 zł. Kurcze, przeciez te wszystkie tabletki są drugiej generacji więc nie ma między nimi praktycznie roznicy, a np. stediril jest b. tani. Nie wiem, moze sie myle, ale czytalam o tym. Moze udac sie do innego gina?

halo kobietki...

Dla mnie za drogo... Czy możliwe, że inny gin przepisze tabletki, które będę chciała?

Az tak bardzo chcesz zaoszczedzic na wlasnym zdrowiu?? Lekarz chyba wie co robi?? Jeli nie stac Cie/Was na tabletki to ich nie łykaj, a nie prosisz lekarza o najgorsze g**** byly bylo tanie...no przepraszam ale takie cos mnie wyprowadza z rownowagi

Gość kotka222
moze uznal ze nie beda dla ciebie dobre, ja jak zazywalam tabsy majac 19 lat, lekarz przpisywal mi haRMONET ALBO NOVYNETTE, MOWIC ZE TO SA NALEPSZE DLA MLODYCH DZIEWCZYN

Ale czytałam o tym i wielu kobietom ginekolodzy przepisują takie tabletki... One są po prostu refundowane dlatego są takie tanie.

kotka222, a tak przy okazji z innej beczki, nie wpadlas zazywajac talbetki?

Gość ale wy sie nakrecacie
są tanie bo refundowane - haczyk polega na tym że nfz refunduje tylko te najstarszej generacji czyli te które w innych krajach zostały WYCOFANE w większość :o Jak masz sie truc to wogóle ich nie bierz :o Nie stać Cie na tabsy a stać Cie będzie na dziecko?

Gość dakota-dakota
Zdrowie jest warte każde pieniądze. 20 zł za tabletki to naprawdę niedużo! Tabletki to nie cukierki, żeby je wybierać ze względu na cenę. Stediril to tabletki najstarszej generacji, w wielu krajach zostały wycofane ze sprzedaży ze względu na przestarzałą formułę i częste skutki uboczne. Poczytaj w necie komentarze kobiet, które po tych tabletkach miały duże problemy ze zdrowiem i zastanów się, czy warto. Tabletki najstarszej generacji są refundowane, ponieważ to zapewnia sprzedaż tych tabletek. Mało lekarzy przepisywałoby je, gdyby mieli do wyboru tabletki nowszych generacji w podobnej cenie.

Gość ona111111111111
kontracept jest tańszym zamiennikiem harmonetu, to co Ty chcesz jeszcze tańszego?Gin mnie namawiała na ten zamiennik, ale nie chciałam, a z kasą też u mnie nie najlepiej, wolę zaoszczędzić na ciuchach albo kosmetykach niż na antykoncepcji. Szanuj swoje zdrowie, nim będzie za poźno.....

Gość jjjcjjj
sorki, dziewczeta, ale nie macie racji, tabletki 2 generacji sa uzywane w innych krajach, natomiast te 3 generacji sa uznawane za niebezpieczne, bo zwiekszaja ryzyko zakrzepicy. w uk mieszkam, to wiem. przepisuja te 2 generacji. yasmin jest juz wycofany w irlandii i wiele krajow to rozwaza. poczytajcie w necie.

Gość a jak to uzasadnił
a jak lekarz uzasadnił to, że nie przepisze Ci np. microgynon?

Gość Yasminnelle
A yasmiennelle to tabsy 2 czy 3 generacji?

ja po harmonecie chodziłam po ścianach, przepisano mi microgynon21 i nie czułam że biorę. W kieszeni też nie czułam.