Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość henio henio

Oto co napisałem klechom!! JAk się ustosunkujecie??

Polecane posty

Gość henio henio

Szczęść Bożę!! Chciałem powiedzieć, że jestem osobą wierzącą ale pewne poglądy głoszone przez kościół nie znajdują u mnie zrozumienia i potwierdzenia słuszności zdroworozsądkowej. Nie chodzi mi tu o powoływanie się na pismo święte bo nikt z nas nie wie na ile możemy być pewni że naprawdę tam zawarte są myśli samego Boga. Bo przecież to nie on je napisał. Dlatego też pewne kwestie mnie nurtują i postanowiłem napisać. Moje pytanie tyczy się seksualnośći. Czemu kościół uważa za grzech współżycie przed ślubem, okazywanie sobie różnych form cielesnej bliskości przed ślubem, każdą formę bliskości która sprawia przyjemność za grzech? Ten zakaz doprowadza mnie do tego że zaczynam wątpić w kościół i nie chodzę do komunii chociaż sumienie mówi mi, że nie robie nic złego. Po pierwsze Bóg uczynił, że seks jest przyjemny, gdyby chciał aby służył tylko rozmnażaniu jako wszechmogący stwórca mógł to wymyślić w inny sposób. Po drugie najważniejsze przykazanie "miłuj bliźniego jak siebie samego" - jeżeli obydwoje się kochamy i obydowje chcemy bliskości, przyjemności liczymy się z konsekwencjami to co w tym złego. Jeżeli nie krzywdzę drugiej osoby? Oczywiście zawsze może być tak, że ktoś się w kimś zakocha zgodził się na seks, a potem ich drogi mogą się z pewnych względów rozejść i jedna z tych osób cierpi, ale to jest naturalne ryzyko wchodzenia w jakiekolwiej relacje i czy by był seks w związku czy nie i tak jedna osoba cierpi ta porzucona bo się przywiązała do drugiej. To jest nie uniknione nie chcąc krzywdzic drugiego musiałoby się wogóle nie wchodzić w żadne związki!! Po trzecie Bóg też nie rozpieszcza ludzi i doświadcza ich różnymi tragicznymi przypadkami i każdy o tym wie że takie jest życie cierpienie jest wpisane w życie i miłość. Wiec jak można mówić, że seks przed ślubem to krzywdzenie siebie i drugiego?? Proszę o sensowną odpowiedz bo naprawdę ten pogląd kościoła doprowadza mnie do rozpaczy i nie potrafię tak jak dawniej ufać kościołowi i jego słową. Proszę o odpowiedz.

Gość henio henio
Amen

Krótko, zwięźle i na temat - religia katolicka opiera się na wierzeniach plebsu. Cofnijmy się nieco w czasie o jakieś 2000 lat - kto był chrześcijaninem? Ci co byli dręczeni i gnębieni przez silniejszych. Jedzmy nieco dalej w naszej wycieczce czasoumilaczem... hehe Mamy XIV-XVI w.n.e. kto jest najlepszy? Ten co je ze świniami, siedzi na słupie (i ma wszystko w d...e), ale nikt ni zwrócił uwagi na to, że podczas rozłamu kościoła katolickiego było dwóch papierzy z czego jeden okazał się w kulminacyjnym momencie kobietą na dodatek w ciąży! Ufajmy Panu (księdzu) bo jest wielki... kupa śmiechu i tyle.

Gość latawica ewa
klechy tylko belkocza, by manipulowac spoleczenstwem. Ostatnio na slasku klecha prowadzili kursy na fotografa, zeby dostac pozwolenie na fotogrfowanie i nagrywanie slubow. I podobno ci co skonczyli i minal juz miesiac musza powtarzac co 2, lub 3 miesiace, bo wiedza ulotna jest. I tak kamerzysci musza konczyc kurs nagrywania i fotografowania na imprezach slubnych. Nawet jak ktos chce z rodziny zrobic zdjecie, lub fotograf, a kto tego nie zrobi, ten bedzie wyrzucony i nie bedzie pozwolen na slub

Gość trenerGrubasow3
cala prawda o religiach czytac bo to sama prawda Prorocy którzy byli przede mną I przed Tobą z dawna Ci prorokowali przeciwko ziemiom zacnym Zamknij ryj skurwysynu ! Przyjdź do kościoła opowiedz o problemach Ksiądz cię oleje i nie da ci chleba Nie da ci nawet pierdolonej szklanki wody Tak samo jest kurwa u Świadków Jehowy Jedni i drudzy łażą po chatach Próbują ci wmówić że będzie koniec świata Będzie koniec świata jak nie zdecydujesz się iść Nie przyłączysz się do nas nie będziesz w nas wierzył Stoją jak barany i pierdolą głupoty Najlepiej kurwa wyjebać z chaty Przyłożyć guna wypierdolić w łeb Nie będzie mi tu ściemniał pierdolony śmieć Wredne kurwa świnie wasz czas niedługo minie Spójrz skurwysynu już się nie wywiniesz Normalny człowiek nie zostanie nigdy księdzem Nie wytrzymał by kurwa nawet do święceń Na ogół są to pijacy lub pedały Zboczeńcy seksualni pojebane barany Czasami zoofile ale to już rzadziej Każdy ksiądz to jakiś wynalazek Jehowi to w ogóle inna historia Sami nie wiedzą co jest złe a co dobre Chodzą po świecie jak jebani lunatycy Takich najlepiej napierdalać w piwnicy Nie wierzę kurwa w żadnego boga Czy będzie to Budda Jezus czy Jehowa Nie wierzę kurwa nie mam na to czasu Pomyślę o tym później jak pójdę do piachu Odpierdol się człowieku zostaw mnie w spokoju Nie jestem kurwa w dobrym nastroju Nie obchodzi mnie to co chcesz mi powiedzieć Mówiłem ci kurwa że w nic nie wierzę Zostawcie mnie w spokoju pozwólcie mi żyć W moim zachowaniu nie zmienicie nic Jestem jaki jestem i dobrze mi z tym Nie chce mi się patrzeć na ten cały wasz syf Chcieli byście rządzić i trząść całą Polską Wpierdalacie w politykę ogromne pieniądze Pomóżcie lepiej biednym chorym ludziom Zamiast odnawiać kurwa Jasną Górę Po chuj budujecie tyle nowych kościołów Jeżeli ktoś chce to pomodli się w domu Na chuj kupujecie takie drogie samochody Zabawiacie panienki robicie imprezy Ludzie dają pieniądze na ofiarę A wy sobie kurwa wyjeżdżacie na Hawaje Ave Maryja czarowniki jebane Macie u nas na zawsze grubo przejebane Wykurwimy was w kosmos zburzymy świątynie Będziemy was palić wy pogańskie świnie Zrobimy wam kurwa piekło na ziemi Zobaczymy ilu z was jeszcze wiarę ceni Zobaczymy czy są prawdziwi księża Którzy udźwigną ten jebany ciężar Niech będą się płaszczyć i błagać o łaskę Zostali nam jeszcze kurwa Jehowi Stara historia już dawno po nich Oni już dawno kurwa nie żyją Zmierzyli się z prawdziwą pogańską siłą Odpierdol się człowieku zostaw mnie w spokoju Nie jestem kurwa w dobrym nastroju Nie obchodzi mnie to co chcesz mi powiedzieć Mówiłem ci kurwa że w nic nie wierzę NAS - zabic wszystkich heretykow a ponizej link do piosenki jak komus niechce sie czytac http://stone.wrzuta.pl/audio/0kgSGDgeOxA/nagly_atak_spawacza_-_zabic_wszystkich_heretykow

Tekst tandetnej grupy już chyba nie istniejącej ( a przynajmniej nie w tym samym składzie co pierwotnie) N.A.S.

Gość do trenera
wez jeszcze pomaluj sobie paznokcie na czarno i oczy,czarne glany i idz potrzepac lbem do bezsensownej muzy dla looserow......

Gość trenerGrubasow3
haha ty pedale to jest przeciez hh a nie metal ale z ciebie debil bez szkoly

Gość trenerGrubasow3
looserem byl twoj stary losiu a ty jak sie nie znasz to sie nie wypowiadaj, bo widze urazilo cie to co ;>

Gość piedol sie razem
z ta twoja muza.....looserze

Gość trenerGrubasow3
pierdole sie z laskami a ty co najwyzej ze swoja reka hahaha

Gość książę rajtar
No no, a to ciekawy element.Ten trener ha ha ha. Ile w tobie złosci łajzo, szanuj innych, bo nikt nie bedzie cię szanował.I jaki religioznawca, co wszystko wie, wszystko widział. A przed smiercia będziesz dziadu darł mordę; BOŻE ratuj. Wtedy przypomnij sobie słowa rajtara. I to, co tu piszesz ćpunie. Nie wróżę ci długiego życia. To początek konca. Człowiek z takim stekiem blużnierstw zaszedł na koniec swej drogi. Ale BÓG w którego nie wierzysz, albo masz do NIEGO pretensje o nieudane życie nie tak szybko pozbawia nas tego życia. Musisz pokutować tu, na ziemi. Zobaczysz, nic ci nie będzie w życiu wychodziło, będzie ci żle, smutno, będziesz chory i żadnej pomocy. Ludzie cię oleją. Zaczniesz inaczej myslec. JESTES CHORY. Nie jestem księdzem, których tak nienawidzisz. Jestem porządnym człowiekiem. Wierzącym dupku. Życzę ci, abys bardzo szybko wyciągał ręce o pomoc , i abys tej pomocy musiał prosić bardzo mocno.

Gość książę rajtar
Dziecko, jak mi zimno, to zakładam, ha ha ha.To twoje podszywanie to miernota. Wysil móżdżek psi synu i napisz cos konkretnego. Bez błędów, jak umiesz, ha ha ha. I spadaj na Centralny, tam twe miejsce. Marycha ci weny dała?Czy ze złości, że hiva złapałeś, co? Pilnuj się dobrze niedorozwoju. Kolesie , zaspokoić tą mendę.

Cześć książe rajtarze - o czym chciałeś pisać ze mną?

Gość trenerGrubasow3
książę rajtar - jestes cienki jak polsilwer i do ksiadzaProboszcza niemasz polotow lajzo