Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalalal

Świadek na ślubie ile kasy???

Polecane posty

Gość lalalal

Ile kasy??? Za dwa miesiące będę świadkiem na ślubie swojego przyjaciela, ile wypada dać kasy ??? Czy jest jakieś minimum??? Dodam, że prezentu nie chcę kupować.

zależy od "środowiska" i twoich możliwości finansowych - 200 zł to takie minimum - jeżeli idziesz sam, tak mi się wydaje (szacuję dla przeciętnego zjadacza chleba)

Gość gdsgsdfg
Na pewno idziesz z partnerem, wiec wydaje mi sie ze minimum to jest 300 zł... jesli stac Cie to daj 500 zl

Gość gdsgsdfg
z partnerka :P

Gość rekinozer
200 zł od świadka?? myślałam to jest niezbędne minimum od szarego zaproszonego gościa co idzie w pojedynkę

Gość asia88-84
hej jak my mielismy wesele dostalismy od swiadka 400 zl potem bylismy na weselu kuzyna i tam swiadek dal 1000 twierdzac ze swiadek mniej nie moze dac jestes tak samo gosciem imprezy jak inni mysle ze do 500 bedzie ok pozdrawiam

no napisałam, że zależy od środowiska :) 2 lata temu mąż był świadkiem i daliśmy 500 zł w kopercie + upominek, nie jestem zwolenniczką postaw się, a zastaw się :D no sorry - sama również więcej nie wymagałam :D czasy są jakie są

Gość jamundek
Daj tyle ile chcesz tak od serca a nie ile wypada,pieniądze to nie wszystko.

Gość lalalal
Zastanawiam się po prostu ile wypada, w pracy koledzy stwierdzili ze 1000 zł to minimum... tak się zastanawiam czy tak naprawdę jest