Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ZAPISANA KARTKA

ile się daje w kopercie na chrzcimy??

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaao
300zl

Gość a co uważacie
ja natomiast będę mamą chrzestną to ile mam dać w kopercie????

Gość no ja dałam jako chrzestna
2 tys, ale myśle, ze 1 tys spoko można dać

Gość a co uważacie
1000....uuuu to b. dużo ja myślałam 500- 600 zł:(

Gość no ja dałam jako chrzestna
zależy jaka o jest rodzina, czy są to ludzie dobrze sytuowani, czy średnio, jak reszta rodziny stoi finansowo...bo u mnie niestety samo bogactwo się trafiło i jakbym dała 500 to bym wypadła jak dziad na ich tle, wiem, ze chore taka rywalizacja, ale po co ktoś ma na mnie gadać, skoro stać mnie było na te 2 tys.

Gość a co uważacie
no fakt... jak ja bym chciała dać 2 tyś to kilka miesięcy musiałabym tylko na to odkładać myślę że 500 w naszej rodzinie wystarczy!! pa

Gość ja dałam w tamtym roku
200 zł i kupiłam krzesełko do karmienia za 150 zł:-) a goście dawali po 100-200 zł.

czy niektórym na prawdę na łeb padło żeby dawać po 500 czy więcej złotych. Ja też nie długo zostanę po raz drugi chrzestną i rodzice mieli do wyboru albo kasę albo fotelik do karmienia. wybrali fotelik i max co za niego dam to 250 zł. Więcej nie mogę dać bo po prostu nie mam.

Gość kamelon_om
ja myślę żę 200 jako goś jako chrzestna 500...a tak naprawdę to wychodzę z założenia, że każdy daje ile może

Gość księżna
Też mam dylemat, ponieważ syn, który jeszcze uczy sie i jest na naszym utrzymaniu będzie chrzestnym i nie wiem ile dać w kopercie. Na chrzest jestesmy zaproszeni całą rodzina tzn ja z mężem i córka. Nie stac mnie na szaleństwo, a z drugiej strony nie chciałabym źle wypaśc. Poradźcie jak to rozwiązać.

to wszystko zalezy od sytuacji finansowej rodziny.jak moje dziecko bylo chrzczone dostawalo od 50 do 200 zlotych.i nie uwazam ze ktokolwiek popelnil gafe.a 2000 to naprawde baaaaaardzo duzo i nie wiem gdzie tyle sie daje

Gość karola82
2000tys. na chrzciny czy wy na głowe upadliście....to w takim razie ile dasz temu samemu dziecku jak bedzie brać ślub...?znając życie(świeżo upieczona mężatka) 200zl mam racje...i dodam że to dla dwojga młodych ludzi którzy są na początku wspólnej drogi i potrzebują na start......