Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wróżka nie chrzestna

kiedy lepiej wypić piwo w ciaży, na poczatku czy przy końcówce?

Polecane posty

nie po to pytam, by się nachlać, bo piwa nie piję, ale ostatnio usłyszałam w pracy taką teorię, że jak się pije w 3 trymestrze to już praktycznie mało dziecku zaszkodzi, a najgorzej w 1 - wszym:-o

Gość ja nie musisz to wogole nie pi
pij ... a teraz acznie sie lincz ;/

dlatego napisałam, że to tylko puytanie, ja za miesiac rodzę i nie piłam do tej pory, to po co mi teraz....pytam po prostu

Alkohol w ciąży lepiej w ogóle wyeliminować, bez znaczenia w którym momencie. Ale wiadomo, że ze wszystkim jest tak samo: w czasie organogenezy czyli w pierwszych tygodniach łatwiej zaszkodzić rozwijającemu się zarodkowi niż później w ostatnich tygodniach ciąży, gdy dziecko już po prostu rośnie. Zauważ, że większość leków jest zabroniona w I trymestrze, a w II i III można je ostrożnie przyjmować.

ooo widzę, ze komuś spodobał się mój nick :):P Oczywiscie te teorie to jedna wielka bzdura, zobacz jak do Ciebie trafiają takie 3 piwka, a wyobraź sobie jak je odbiera o wiele wiele mniejsze ciałko niż Twoje? Nie słyszałaś o kobietach rodzące pijane dzieci? ?Które rzekomo wypiły jedną lampkę wina przed?